Valborg

Idag har vi inte gjort alltför mycket här, bara varit hemma och slappat. Vi är helt slut efter gårdagens firande. Det blev tom. pizza till middag idag för ingen av oss orkade ställa sig och laga mat. Vissa dagar är det verkligen skönt att inte göra någonting alls.



Sedan får vi inte glömma att våran lilla sketonge är 3 månader idag! Hurra Hurra!!


Våran fina familj

Lite fler bilder på familjen från igår!

 

 

 

 

 

 

 



Dopdagen

Idag hade vi dop för våran lilla tjej Emilia Isabelle. Det blev verkligen hur lyckat som helst! Tusen tack alla nära och kära som var med och gjorde denna dagen till en av de finaste dagarna vi haft!











Tar på krafterna att döpas


Marsipanrosor

Var hemma hos mamma idag och hjälpte till lite med dekorationen till tårtorna. Gjorde marsipanrosor som jag blev ganska så stolt över. Så alla ni som kommer till dopet imorgon lägg extra märke till de fina rosorna på tårtorna. Ida, min syster åkte med oss hem efteråt och ska sova här så att hon kan hjälpa oss imorgonbitti med dukningen och lite annat som måste förberedas innan gästerna kommer.
Nä nu ska vi sova så att vi alla är glada och utvilade inför dopet imorgon. Natti natti!









Lördag

Imorgon så har vi dop för våran lilla Emilia! Pappa är iväg och klipper sig och jag är hemma och tvättar och förbereder lite inför morgondagen. Som tur är har både jag och Christian världens bästa familjer så dom bakar, fixar tårta och lagar tom. mat till "festen" efter dopet så det behöver vi inte ens tänka på. Underlättar verkligen en hel del kan jag säga. Det enda vi ska göra är dukningen imorgon innan dopet och se till att få med oss själva dopbarnet till kyrkan. Det hoppas jag vi kan ordna. Det ska iallafall bli jätte roligt att träffa alla nära och kära imorgon! Hoppas att det blir lyckat och att alla kommer att ha trevligt tillsammans!








Hulken

Min hulkenflicka! Inte ens 3 månader och redan så stark i benen. Grädde i tuttarna kanske?

 

Koncentration på hög nivå

 


Pirogbakning

Mummu och jag har bakat piroger hela morgonen! Gott blev det verkligen! Gud vad jag saknat mummus finska piroger!







Bakdag

Jajamen vi lyckades idag igen!! Jag vaknade 40 min efter att klockan hade ringt!! Panik! Men nu sitter vi i bilen på väg till Olofstorp. Fast först ska vi plocka upp pappa på hans jobb! Sen blir det pirogbakning!

 

En trött men ändå glad tjej

 


Mummumys ×2

Min mormor och Emmi!

 

Min mamma & Emmi!

 

Ikväll har Emilia myst med sin mummu och med sin gammelmummu som har kommit ända från Finland. Imorgon ska vi upp tidigt och baka piroger! Vi får nog ställa väckarklockan så att vi inte försover oss igen!

 


Du kan göra skillnad

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling. Är det du?

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv?
Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder.
För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på HÄR





Finbesök

Idag är en väldigt bra dag som jag sett fram emot länge nu. Ikväll kommer mina älskade mormor från Finland och hälsar på och hon stannar i 1½ vecka. Det ska bli roligt för det är första gången hon får träffa Emilia. Så vi kommer nog hänga där en hel med nu när hon är här och bara mysa och umgås!



Jag & Mummu i Finland sommaren 2010


3 generationer Jag, mummu & mami. Nu finns det en generation till.


Vipshopping

Nu är man hemma från vip shoppingen på H&M. Det var jätte roligt verkligen! Min underbara svärmor passade Emilia så jag kunde gå själv i lugn och ro utan dåligt samvete. Det var hur mycket folk som helst och jag hittade en hel del! Det bästa av allt 20% på allt i butiken förutom Fashion against aids kollektionen som egentligen släpps i butik imorgon men som vi fick shoppa utav redan idag! Lyxigt! Tack snälla Emelie som tog med mig på detta!!

 

 

 

 


Bildbomb

Här kommer en bildbomb på våran lilla prinsessa! ♥






Powerwalk

Christian börjar inte jobbet förens kl 14 idag så vi passade på att gå ut i det fina vädret! Känns som om vi gått i varenda backe i Partille! Skönt är det när man kommit hem iallafall!
Nu kan man slappa med gott samvete resten av dagen!

 

 


God morgon!

Nyvakna och glada som vanligt! Får se vad denna dagen har att erbjuda. Ikväll ska jag iallafall få följa med fina Emelie på V.I.P shopping på H&M i kompassen. Lite shopping är alltid trevligt så det ser vi fram emot! Får se om jag tar med mig Emilia eller om man fixar barnvakt så man kan gå i lugn och ro.

 

 


Shopping

Idag när vi var i stan så hittar jag en jätte fin klänning på Zara. Mysigt att gå med sin lilla familj i stan bara vi tre. Just nu sitter Christian och tittar på fotboll och jag och Emilia sitter och sjunger visor som vi sjöng idag på öppna förskolan eller rättare sagt jag sjunger och Emilia garvar åt mig. Vet inte riktigt vad hon vill ha sagt med det...

Vi åt lunch på Paprika

 

 

Klänningen från zara

 


Öppna förskolan

Vi har haft det jätte trevligt på öppna förskolan. Emilia skötte sig utmärkt hon sov en stund och låg sedan vaken och bara tittade på alla bebisarna. Jag tycker det är superkul att träffa alla andra mammorna! Hit vill vi absolut gå fler gånger. Nu ska jag, Christian och Emmi in till stan och kika lite eftersom Christian är ledig från jobbet! Härligt!

 

 


Stress

Tror du inte att vi försov oss imorse? Vi vaknade för 40 min sedan och fick stressa en hel del. Som tur är var Christian ledig idag så han fick klä på Emilia. Nu sitter vi iallafall i bilen påväg till öppna förskolan.

 

 


Läggdags

Nu är det läggdags iallafall för bebisen och den trötta mamman. Imorgon ska vi upp tidigt och besöka öppna förskolan tillsammans med de andra ifrån våra föräldragrupp vi ska vara där kl 10 så jag kommer antagligen att få väcka Emilia imorgon eftersom hon brukar sova till 11-12 på morgonen. Lyx jag vet! natti natti

 

Bästa som finns att sova mellan mamma och pappa i deras säng

 


Mys

Nu ligger jag och Emilia i soffan och myser tillsammans och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet! Vi saknar honom jätte mycket! Men vi får snällt vänta tills 20:00 innan han kommer. Så vi myser vidare sålänge!

 

Jag o min lilla köttbulle

 

 


Fika

Idag har vi varit och fikat med Jessica och Freja. Supermysigt! Alltid trevligt att träffas och bara sitta och tjöta en massa. Vi brukar gå till ett fik som ligger vid lilla bommen som heter Green & rum som är barnvagnsanpassat. Stort och rymligt cafe med skötbord på toaletten o sånt som är viktigt för oss mammor med små barn. Efteråt gick vi en stund i affärer och kikade lite. Jag var duktig och köpte inget fast det är livsfarligt att bara "titta" på kläder till Emmi för det brukar sluta med att man ändå köper något till henne fast man egentligen inte behöver  det. Emilia var trött och låg och sov hela tiden i sin vagn.

 

 

Fina Jessica och underbara Freja!


Måndagsmorgon

Nu ska vi strax åka in till stan och träffa Jessica och henne lilla tjej Freja. Jessica och jag har gått i samma klass i skolan från 2an till 9an. Hennes dotter Freja är 4 månader äldre än Emilia så det är roligt att man kan umgås tillsammans med någon som också har barn i nästan samma ålder. Mycket trevligt ska det bli iallafall!

 

Emilia är redo att åka

 


Natti!

Nu är vi hemma och det läggdags för mig och min lilla heffaklump! Natti natti!

 

 


Just nu

Sitter hemma hos Anna och myser. Vi har precis ätit en jättegod middag. Lax, ris och majskolv som Anna lagat! Supergott var det verkligen! Nu är det självklart popcorn till efterrätt! Perfekt söndagseftermiddag. Emilia ligger här brevid på soffan och sover gott.

 

 

 


Hälsat på pappa

Då har vi precis varit inne i allum och hälsat på pappa på jobbet en snabbis innan vi åker vidare hem till Anna.

 

Christian & fina Wiktoria

 

 


Bra dag

Vi har varit vakna sedan 10 men nu har Emilia somnat igen så jag ska skynda mig att duscha och göra mig iorning för idag ska vi hem till fina Anna och hälsa på! Ska bli jätte roligt inte sett henne på 2 veckor nu så jag har sett fram emot denna dagen ett tag nu! Har kännt Anna sedan vi var 9 år gamla så vi har växt upp tillsammans och jag har alltid skitkul med henne. Hon är den finaste vän man kan ha! Är så glad att jag och Emilia har dig i våra liv! ♥

 

 

 


Körkortet

Idag är det exakt 6 månader sedan som jag tog mitt körkort och som jag fyllde 24 år! En av de bästa dagarna i mitt liv. Japp jag tog mitt körkort på min födelsedag (liten risk man tog där om man hade misslyckat med uppkörningen, hade kanske inte blivit den ballaste födelsedangen) Men OM jag var lycklig! Jag klarade både teorin och uppkörningen på första försöket! Jag minns att jag ringde mamma och pappa och grät av lycka, och när Christian plockade upp mig utanför trafikverket efter uppkörningen så fick jag köra hem med musiken på högta volym! Härlig dag! Tror inte jag har tagit bussen/spårvagnen en enda gång sedan dess, fast jag lovade mig själv att jag inte skulle ta bilen överallt. Opps! Men livet blir bara 100 gånger så mycket enklare när man har bil och körkort! Hade inte kunnat tänka mig att inte kunna köra idag! Speciellt när man ska ta sig runt med en liten bebis överallt. Så tack fina Christian att du stod ut att övningsköra med mig fast jag trodde att jag kunde bäst själv, och tack till världens bästa föräldrar som betalade hela kalaset! TACK till er!!

♥ I love mitt körkort!! ♥






Ute på landet

Precis kommit hem efter en långpromenad med mamma syster och Emilia! 1,5 timma tog det och nu är man lagom mör i benen efter alla uppförsbackar men härligt nu efteråt! Dagen goda gärning helt enkelt!

 

 

Härliga vårtecken!


Fredag

Vi är fortfarande kvar hos mummu och morfar. Emilia har fult upp med morfar! ♥



Sushi time!

Yes You heard me!! Sushi idag igen! Och titta vilken snygging vi hittade utanför. Han tar vi med oss hem!
 


Just nu

Släppte nyss av lillebror på fotbollsträningen. Och nu beger syrran och jag oss till solariet.
 


Just nu

Nu åker vi hem till Emmis Mummu och morfar (och vi får inte glömma moster och morbror)



Nyvakna!

Japp vi har sovit länge idag igen! Underbart!! En av de bästa stunderna under dagen är just morgonen då är Emilia alltid glad och nöjd så då ligger vi kvar extra länge i sängen och bara myser!

 

 


Garderobsrensning!

Som sagt jag rensade ju garderoben i förrgår och Christian gjorde det samma förra veckan och man kan säga att det blev en hel del som vi rensat bort! Vi tänkte lägga ut det mesta på tradera eftersom alla extra ören är bra nu när man är mammaledig.

 

Har börjat lägga ut några annonser redan kika gärna HÄR in om ni har lust.

 


Prästsamtal

Precis hemkomna ifrån kyrkan. Vi har varit och träffas prästen som ska döpa Emmi nästa söndag och gått igenom lite om hur själva dopet kommer att gå till. Jag var lite skeptisk redan innan för att jag tänker mig alltid att präster och "kyrkfolk" är på ett speciellt sätt (fördomar jag vet) men jag måste faktiskt erkänna att jag blev positivt överraskad. Prästen som heter Frank var mycket trevlig och lättsam och allt kändes väldigt avslappnat. Vi ska ha 3 dopsånger och vi har väl bestämt oss för 2 än så länge. Så är det någon som har bra tips på fina doppsalmer så kom jätte gärna med förslag! Efter samtalet tog vi vägen om Partille sushi och köpte med oss lite hem och gissa vad det blir ikväll!?

 

 

 

Jajamensan ikväll blir det godis i mängder! Ibland får man skämma bort sig själv!

Det finaste vi har!

Det är som att vara nykär! Jag kan verkligen inte sluta titta på dig bara vara nära och höra hur du andas. Tänk att det var just du som för inte alls längesen låg i min mage och gjorde kullerbyttor på nätterna så man nästan blev tokig emellanåt. Du är så perfekt på alla sätt i vis. Kan knappt minnas hur det var innan du fanns här hos oss! Tänk att vi har gjort dig, något så fint och så perfekt! Den 31 januari iår var den bästa dagen i våra liv för det var då du kom till oss! Mamma och pappa älskar dig mer än allt annat på jorden! Lilla älskling våra Emilia Isabelle Johansson Ocampo! Du är det finaste och dyrbaraste vi har!

 

 


Solarieöarna

Var en snabbis på solariet så skönt med lite färg! Tog ståsolariet, att 10 ynka minuter kan kännas som en evighet. Men bra resultat blir det.

 

 


Guld värd!

Att en tvättmaskin kan göra en så lycklig! Men så är det faktiskt. Jag vet verkligen inte vad jag hade gjort om jag inte hade egen tvättmaskin. 2 veckor innan Emilia föddes så fick vi panik och var bara tvungna att ha en tvättmaskin för tänk så mycket tvätt det skulle bli med en liten bebis som skiter och spyr ner sig stup i kvarten. Så vi slängde ut badkaret fixade en dusch och fick faktiskt en tvättmaskin av Christians kompis. Jag är så tacksam att vi fixade allt det innan för tänk själv att springa fram och tillbaka ner från 3e våningen ut till grannhuset (där tvättstugan ligger) med massa tvätt + en liten Emilia på det minst 2 gånger i veckan. Nää usch! Tack och lov för våran tvättmaskin! Den är verkligen guld värd!

 

I love my washer machine ♥

 


Mord

Någon som har ett gevär att låna ut? Denna härliga syn får man på morgonen när man vaknar och drar upp persiennerna. Fågelj*#vlar!!!

 

 


Just nu

Det är total kaos här! Jag har äntligen tagit tummen ur röva och börjat rensa garderoben. Spyr bara jag tittar på all skit. Hur ska jag hinna...? Aja blir väl klar nästa vecka någon gång. Tråkigt nu men väldigt skönt när det är klart!

 

 

 


Kärlek!

Det finaste jag har! Min älskade lilla familj! ♥


 


Ute i solen

Imorse när man vakna så ser man att det snöat under natten. Men det har redan försvunnit och nu har tom. solen tittat fram så nu är jag ute och promenerar med Emmi sovandes i vagnen! Nu känns det som om våren är här! Härligt!

 


Hemma igen

Det var verkligen jätte trevligt på återträffen! Superkul att se alla små bebisar! Emmi kändes jätte stor jämför med de andra barnen. Eftersom att hon är född först av de andra bebisarna i gruppen och det skiljer sig flera veckor på en del av dom. Tiden går så grymt fort och man minns knappt att hon varit så liten för inte så längesedan. Emilia skötte sig iallafall utmärkt och var glad hela tiden tills hon somnade och sov tills vi skulle hem. Vi alla ska tydligen få träffas nu som grupp på en av de öppna förskolorna här i partille på tisdagar nu 6 gånger i rad . Så det ska bli roligt så att man kan fortsätta att hålla lite kontakt med de andra mammorna i gruppen.

Nu är vi iallafall hemma igen och jag och Emmi sitter och myser tillsammans i soffan och äter popcorn (iallafall jag) och bara gottar oss. Senare ikväll måste jag rensa min garderob om jag hinner (läs orkar.) Mycket som man aldrig använder och som bara hänger där som man lika gärna kan göra sig av med och förhoppningsvis fylla på med lite nytt så småningom. Nu ska jag och Christian alldelles strax titta på en ny serie som börjat som heter Alcatraz som går på 4an. Väldigt spännande måste jag säga.




Återträff

När jag var gravid så gick jag och Christian i en föräldragrupp på våran mvc. Vi träffades vid 4 tillfällen och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu ska vi på återträff med alla mammor, pappor och de nya tillskotten. Ska bli superkul att få se allas bebisar!


Brev från skatteverket

Nu är våran lilla prinsessa registrerad i folkbokföringsdatabasen.
Hon fick bli en Emilia Isabelle Johansson Ocampo!


Morgonmys

En helt vanlig morgon! ♥


Dopklänning

Nehepp det blev inga kläder för mig idag. Hittade verkligen inget som passade så det fick vara. I värsta fall får man väl rota fram något gammalt ifrån garderoben här hemma. Det brukar lösa sig på ett eller annat sätt. Vi har iallafall hittat en jätte fin dopklänning till Emilia som vi båda är hur nöjda som helst med. Själv har hon ju inte så mycket att säga till om (än). Klänningen är köp på Kappahl för 499:-
Tack snälla Emelie som tipsade mig om denna!


Söndag

Idag är det bara 2 veckor kvar innan lilltjejen ska döpas. Så nu åker vi till kungsmässan på jakt efter en outfit till mamma! Emilia har haft sin dopklänning klar i flera veckor redan, och det är ju huvudsaken.

 


God morgon

Emilia är ett snällt barn hon låter sina föräldrar sova! Idag vaknade hon 11. Vi har det bra vi!

 


Mormormys pågår för fullt!


På väg

Nu är vi redo att åka hem till Emilias mormor och morfar för en lugn och skön lördagskväll. Skruttan sitter redan redo i sin bilstol och väntar på att hennes långsamma mamma och pappa ska bli klara.


hm...

Något som man kanske inte blir lika lycklig av är när man tagit sig upp ur sängen och traskar ut i vardagsrummet och ser att en atombomb slagit ner just i mitt vardagsrum?! Christian och Abbe (min lillebror) hade nämligen fifakväll här igårkväll och vet tydligen inte hur man plockar undan efter sig. Dom ska allt få höra på ett o annat när dom vaknar.


Lycka!

Bästa som finns att vakna upp bredvid dom som betyder mest. Älskar min lilla familj så otroligt mycket! ♥

 


Liten snabb presentation

Man kanske skulle ta och passa på att berätta lite kort om sig själv om man nu ska börja blogga.

Hanna heter jag är 24 år ung. Arbetar inom vården och är utbildad undersköterska.
Är född och uppvuxen i Göteborg tillsammans med min mamma, pappa och mina 2 syskon.
Lillasyster Ida som är 22 och lillebror Albin som är 16.
Bor numera i Partille tillsammans med min sambo och andra hälft Christian.
Den 31a Januari detta året så fick vi en liten dotter som heter Emilia.
Just nu är jag mammaledig och njuter för fullt av vad allt som livet har att erbjuda!


Christian & jag


Våran fina lilla prinsessa Emilia!

Första inlägget

Idag är det fredagen den 13e och jag har bestämt mig efter mycket om och men (och lite tvång ifrån kära Emelie) att försöka börja blogga så vi får väl se hur detta slutar.
Just nu sitter jag och Emilia hemma hos Emelie och barnen och myser och umgås. Vi har precis ätit pannkakor som mamma Emelie har gjort och nu blir det popcorn till efterrätt en riktigt härlig fredag helt enkelt.


Som ni kanske förstår efter att ha sett mitt bloggnamn så tycker jag väldigt mycket om popcorn.