SISTA INLÄGGET FÖR IÅR

Då har vi precis avslutat en 3 rättersmiddag som var helt fantastiskt god! Nu jäser vi i soffan och tar det så lugnt vi bara kan framför tvn. Bra avslut på året, det enda som fattas är min andra halva och Emilias pappa som jobbar ikväll. Gott nytt år på er alla! 2013 ska blir ett bra år det känner jag på mig!


ÅRETS SISTA DAG

Idag har vi firat sista dagen på året 2012 genom att fira Emilia som idag blir hela 11 månader gammal. Tänk vad tiden går fort om 1 måndag är mitt lilla hjärta redan 1 år! Vi firade detta på Triumf glass i Partille med massa glass, te och kaffe. Ikväll blir det väldigt lugnt jag och Emilia är kvar hemma hos mamma och pappa och ska vara här ikväll och fira in det nya året medans Christian jobbar tills imorgon. Mamma ska göra tre rätters middag och min syster kommer oxå hit lite senare. Min lillebror ska iväg på nyårsparty hos en kompis. Det blir en lugn kväll precis som vi vill ha den. Några nyårslöften har jag inte direkt tänkt ut. Får fundera på det lite under kvällen, brukar ändå inte vara speciellt bra på att hålla dom.
 
 

SÖNDAG

 Idag var Emilia och jag uppe en sväng och hälsade på hos Emilias farmor och farfar. Faster Annelie och kusin Felicia var oxå där och vi lekte bla. doktor och jag vet inte hur många gånger jag blivit undersökt eller hur många sprutor jag fått idag av doktor Feliz. Emilia har oxå haft fullt upp idag och lekt, skojat och gosat med vovven Kita. Alltid lika roligt uppe hos farmor och farfar.
 

LÖRDAG

Idag har vi haft fint besök här hemma av Pari, Karolina, Filip & Nima. Nima har nyligen fyllt år så vi åt tårta och massa annat som man inte borde äta för samvetets skull.  Emilia hade fullt upp hela kvällen med alla gäster och man märker verkligen att hon älskar när vi har massa besök här hemma och njuter av all uppmärksamhet hon får. Det var inte förens alla hade åkt hem som hon kunde somna. En lugn och skön kväll med vänner. Imorgon börjar Christian jobba igen kl 9 på morgonen och åker hemifrån redan vid 7 tiden. Dessa 11 dagar som han varit ledig nu har verkligen gått fort. Nu ska han vara borta igen i 3 dygn, och över nyårsafton desutom. Lite tråkigt men ibland måste man jobba. Huvudsaken är att vi ha fått ha julen lediga tillsammans iallafall. Nyår känns inte så märkvärdigt nu på "äldre" dar då kan man lika gärna jobba. Nä nu blir det att titta på någon film i sängen innan vi somnar.
 
 

MIN NYA LEKSAK

Tydligen har jag oxå varit ganska snäll iår för tomten (Christian) köpte mig en ny bärbar dator. Det blev en skit snygg vit Sony Vaio med nya windows 8. Så nu har jag en del nytt att lära mig och pilla med. Är jätte nöjd med den än så länge. Min gamla dator gav vi bort till Christians föräldrar som behövde en nyare dator än deras gamla goding från 90-talet som börjat krångla. Så vi alla var nog väldigt nöjda med våra nya datorer. Alltid roligt med nya "leksaker". Tack snälla tomten! Du är bäst!
 
 

JULDAGARNA

Varit lite dålig uppdatering nu under jul och det är helt enkelt för att jag har haft bättre saker för mig. Nä men vi har verkligen passat på att umgås med våra familjer och bara tagit det lugnt och njutit utav julen. På juldagsmorgonen åkte vi hem till min familj och åt tomtegröt (risgrynsgröt) med saftsoppa till frukost som är lite av en tradition vi har varje juldagsmorgon.
 
 
 
Igår var vi hemma hos Christians familj en stund på eftermiddagen. Christians syster Annelie hämtade flera kartonger uppe på vinden med kläder som Felicia hade när hon var i Emilias ålder/storlek som vi fick titta igenom och ta med oss hem. Det blev en hel del kan man ju lugnt säga! Nu behöver Emilia verkligen inte frysa ihjäl om det fortsätter vara kallt i vinter.
 
 
 
Sedan får vi inte glömma alla fina julklappar som Emilia fick utav tomten på julafton. Hon har lekt flitigt här hemma de senaste dagarna och verkar jätte nöjd med allt hon fått. Hon fick bla. Massor av fina kläder, böcker, film, pengar & massor utav roliga leksaker. Så nu har hon verkligen att sysselsätta sig med en bra tag framöver! Tack snälla tomten för allt fint!
 

FINA VÄNNER

Nyligen hemmkomna ifrån Anna & Diego i kortedala. Vi var hembjudna till dom på lyxig middag / kvällsmat ikväll och haft det jätte mysigt. Vi åt fläskfile med kantareller som Anna hade gjort som var så himla god och efteråt fick vi Diegos hemmagjorda pepparkakor. Emilia dansade och underhöll oss som vanligt tills hon blev trött och ville ha välling som Diego väldigt glatt fick ge henne. Jätte mysig kväll som alltid med dessa två fina vänner! Nu sover Emilia i sin säng, Christian spelar Fifa på sitt xbox och jag käkar oliver, dricker te och bara gottar mig. Härlig fredag!
 
 

EMILIAS FÖRSTA JUL

 
Iår var vi ett väldigt stort gäng som firade julafton ihop hemma hos familjen Ocampo. Det var hela min familj, Christians familj och Maddis (Christians brors tjej) familj. Det var verkligen fullt hus och full rulle hela tiden. Vi träffades alla lagom tills Kalle anka började på tv, vi drack glögg och minglade runt. Efter Kalle anka åt vi det efterlängtade julbordet som var allt annat än litet. Det var så otroligt gott och vi alla åt så mycket att vi knappt orkade lyfta oss efteråt. Efter en stunds matkoma knackade det på dörren. TOMTEN! Det blev ett väldans liv i stugan! Tomten hade med sig massa packet och det visade sig att vi alla hade varit snälla iår. Emilia fick så himla mycket fina paket! Vi andra oxå för den delen. Alla var jätte nöjda efteråt och tackade tomten för de fina presenterna. Efteråt fick barnen öppna några av sina presenter som dom så glatt lekte med. Det blev en lång men rolig och minnesvärd dag/kväll. Jag tror inte att vi var hemma förens kl 02.30 på natten. Emilia somnade som en stock.
 

SÅDAN MOR SÅDAN DOTTER

Min mormor i Finland har en bild hemma uppe på väggen som föreställer mig när jag var liten då jag står på en stol. Jag måste ju dock erkänna att det inte finns alltför många likheter mellan mig och min dotter.
 
2012
 
 
1988
 

FARMOR

Idag var jag, Emilia, mamma, pappa och min syster och hälsade på hos min farmor. Vi hade med oss julklappar som farmor fick öppna redan idag. Sedan åt vi smörgåstårta som vi hade köpt med oss. Hon var så glad över att få lite besök lilla farmor.
 
 
 

TOMTEN

Idag fick Emilia träffa tomen och tom. dra han lite i skägget.
 
 
Sedan träffade vi även Palle bäver!
 
 
 

JUST NU

Uppesittarkväll hos svärföräldrarna!


KLÄ GRANEN

Idag var jag och Emilia hemma hos mamma och pappa och skulle hjälpa till att klä granen. I år har vi själva ingen gran här hemma eftersom vi är rädda att Em ska göra sönder kulorna och skära sig eller att vi får skrika jajja bajja hela dagarna tills vi tappar rösten och det tålamodet har nog varken jag eller Christian. Så vi nöjer oss med att hjälpa mamma och pappa klä granen. Det var jag och lillebrosan som skulle få äran att klä den, men när vi nästan var klara så tyckte mamma den inte var tillräckligt fin så hon och pappa gjorde om alltihop själva. Okej så jag suger på att baka, enligt min mamma var mina lussekatter de fulaste hon någonsin sett, och sedan är jag tydligen helt värdelös på att klä julgaranar med. Jag skyller på det fula pyntet dom hade istället.
 
 

TACOKVÄLL

Ikväll hade vi besök utav Camillia, Patrik och lilla Alicia. Vi hade gjort tacos som vi bjöd på. Emilia och Alicia satt på var sin ende av bordet och åt tacoköttfärs, majs, gurka och tomater. Lilla Alicia satt och åt så lugnt och fint medans Emilia satt på andra sidan och grisade och kastade i sig maten så att hälften om inte mer hamnade på golvet. Pappas flicka. Efter maten lekte flickorna så fint tillsammans medans vi vuxna slappade i soffan resten av kvällen.
 
Hoppsan jorden har visst inte gått under som många verkade tro...
 

JULKLAPPSHÄMNTNING

Idag åkte jag och Emilia in till stan för att hämta ut ett paket som jag hade beställt ifrån Zara. Det var 3 tröjor som jag beställde förra veckan på deras hemsida som Emilia ska få i julklapp. När vi kom in till stan var det kaos! Som om alla kommer på de sista dagarna att dom måste köpa julklappar. Speciellt när man går i stan med barnvagnen jag har bara sån himla lust att köra på alla långsamma, ostressade människor som alltid ska gå just framför min barnvagn! Mer än 30 min klarade vi inte av där inne i folkmassan. Hämta paketet på Zara och fort hem igen! Det räckte gott och väl.
 

1. Vit topp 99 :-  2. Rosa topp 99:-  3. Röd topp 79:-
 

FAMILJEN JOHANSSON

Idag vi hemma hos min familj på middag. Vi åt lasagne och efteråt blev det en hel del lussebullar. Som vanligt när vi är hemma hos mina föräldrar så vill Emilia bada i deras badkar. Hon har lärt sig att klättra upp för trappan och krypa in i badrummet och ställa sig vid badkaret. Vem har hjärta att säga nej då. Så bada fick hon och var så nöjd. Resten av kvällen slappade vi bara o soffan framför tv, pappa och Abbe visade lite bilder ifrån deras fotbollsresa i Manchester som dom var på nu i helgen. Mamma var igång med att sticka sin typ 15e mössa till Emilia.När vi kom hem så passade jag på att rensa bland Emmis kläder. En hel del som hon vuxit ut eller som man aldrig använder. Så nu finns det massa plats för nytt. Vill shoppa loss till henne på mellandagsrean på Zara! Får se om pappa Christian känner likadant.
 
Emilia hade sin första "toffs" i håret idag ever! Den löjligaste toffsen jag sett någonsin med 10 hårstrån max. Men snart (hoppas jag) kan jag sätta hårspännen och toffsar i Emmis hår. Åh som jag längtar!

FRUKOST

Varje morgon äter Emilia gröt till frukost. Inte långt därefter när mamma och pappa äter frukost blir det omgång 2 för henne då hon ska ha yohurt, smörgås, och ägg som vi äter. Så efter 2 frukostar borde man ju stå sig ganska länge under dagen. Lilla knubbis, så skönt att han äter iallafall, för aptiten är det verkligen inget fel på för denna damen. Efter frukost blev det lite Musse Pigg på pappas dator.
 
 
Dagarna går så himla fort nu. Bara 4 ynka dagar kvar till julafton!! Emilias första jul!

TRÄNING DAG 1

Idag var både jag och Christian på gymmet och tränade. För min del var det första gången på säkert 3 månader. Emilia hade vi lämnat hos farmor och farfar. Jag är så jädra dålig på att komma igång med min träning. Jag vill jätte gärna börja komma igång ordentligt men samtidigt är jag skit dålig på att prioritera träningen nu efter att man fått barn. Jag har redan gått ner alla mina graviditetskilon för längesedan så därför känns det mindre viktigt att gå till gymmet. Men samtidigt vill jag träna eftersom man blir piggare och mår så bra av det och det skadar ju inte att bli lite "fastare" i kroppen. Så nu har jag iallafall bestämt mig, skulle egentligen börja lagom till det nya året och ha som nyårslöfta (vilket jag brukar ha varje år) att börja träna ordentligt men va fasen jag kör igång redan nu istället. Varför inte? Så idag var dag 1. Får hålla tummarna att detta håller nu med och ska verkligen kämpa. Tur jag har Christian här hemma som tjatar på mig och ger mig dåligt samvete ifall jag inte orkar och försöker slippa undan. Lätt för honom som älskar att träna. Jag hatar att träna. Men så jävla härligt när man ser resultat! Så nu är jag redo!

LEK & BUS

Idag var vi hembjudna till Emilias fina kompis Alicia och hennes mamma Camilla. Vi blev bjudna på Camillias supergoda kyckligpaj och senare drack vi glögg och barnen lekte så fint ihop. Vi hade det jätte trevligt och på fredag ska vi ses igen då vi bjudit hem hela familjen på tacos.
 
Tjejkompisarna!

PÅ REPEAT


ÅRETS ÖNSKELISTA

I jul önskar jag mig en prenumeration på Glossy box och presentkort på min absoluta favorit affär Zara. Får väl se om man varit snäll iår och tomten tittar förbi på julafton.
 
 
 
Sedan har det ändå blivit en del shopping denna månaden. Det går ju inte rikigt att hålla sig bara för att det snart är jul. Bla. så var jag och Christian iväg för 2 veckor sedan iväg på kvällsshopping på Arkaden då dom hade öppet ända till 22 och hade 20 % i nästan alla deras affärer. Dom bjöd på champange, vin och tilltugg och hade live musik. Det var riktigt trevligt och självklart passade jag på att shoppa lite eftersom det var ju ändå därför vi var där.
 

1. Peplum topp - Topshop 2. Topp - Topshop 3. Tröja - Gina Tricot 4. Dr. Demin jeans - D.O. 5. Skjorta/blus - Zara 6. Foundation - Face Stockholm
 
 

FARMOR & FARFAR

Igår var jag och Emilia hemma hos Emmis farmor och farfar och hälsade på. Vi åt mat, popcorn och hade det mysigt medans Emilia levde rövare. Hon klättrade på bordet, skrattade och bara busade hela kvällen med farmor och farfar. När farbror Patrick kom hem från gymmet så satt Emilia i hans knä och skulle hjälpa han att äta upp hans mat. När vi var hemma runt 23 på kvällen så somnade Emilia som en stock. Det tar på krafterna att busa hela dagen.
 
Imorse kom Christian äntligen hem ifrån jobbet efter 3 dygn borta. Nu är han ledig över hela jul. Så himla skönt.
 

OPA GANGNAM STYLE

Såhär glada är vi för att det bara är 6 dagar kvar tills julafton!

FÖRSTA JULKLAPPEN

Igår eftermiddag när vi var hemma hos mamma så ringde Anna och frågade om jag och Emmi ville komma dit och dricka glögg. Så klart kunde vi inte motstå det och packade in oss i bilen och åkte och hälsade på Anna i kortedala. Vi åt popcorn och Emilia dansade, sedan kom Diego hem med glögg, pepparkaks dammsugare, lussebullar och massa annat gott. Emilia fick även sin första julklapp någonsin igår. Underbara Anna & Diego hade köpt en julklapp till Emmi som hon fick öppna igår. Det hade räckt med bara kartongen och all omslagssnören för bara det tyckte Emilia var jätte roligt att dra i. I Packetet låg det en jätte fin gose björn som man kan lägga i micron och värma så den blir varm och go, typ som en vete kudde. Den doftade även lavendel. Så himla fin och man såg direkt att Emilia gillade den. Hon satt med den resten av kvällen och pussade på den hela tiden tills den var helt blöt. Efter några timmar blev hon så trött att hon och nallen somnade på mamma. Supermysig kväll! Tusen tack Anna & Diego! Inatt var vi tre som sov i våran säng, Jag, Emilia och Nallen!
 
Trött men nöjd tjej!

LUSSEBAK

Idag har vi bakat lussekatter här hemma hos mamma. Ja eller rättare sagt mamma och Ida bakade medans jag och Emilia mest åt utav degen. Jag har aldrig gillat att baka, det är faktiskt något av det värsta jag vet och jag är riktigt kass på det men nån gång under året vid jul så kanske man får bita ihop och offra sig lite. Så vi lyssnade på julmusik och bakade både lussekatter, lussesnoppar och lite annat smått och gott. Julstämningen var på topp!
 

SÖMNTUTA

Ligger vaken i sängen sedan en halvtimma tillbaka och myser med Emilia som fortfarande ligger och sover tungt. När Emmi var nyfödd fram tills att hon var ca. 3 månader sov hon fram till 12-13 varje "morgon" bara hon fick lite mat där emellan. Nu för tiden brukar hon vakna allt mellan 10-12. Men snacka om att vi har blivit bortskämda här hemma jag menar det är nog inte många som har det så bra. Vissa barn vaknar ju alltifrån 5-7 på morgonen. Kan man vara människa om man tvingas upp så tidigt?! Hade inte jag varit iallafall. Detta passar mig perfekt då tidiga morgonar är det absolut värsta jag vet speciellt nu på höstern och vintern när det är så mörkt och kallt ute då kan man ligga nergosad i sängen hela dagen! Nä om man skulle försöka ta sig upp och packa iordning lite för vi tänkte åka hem till mamma. Christian jobbar ända fram till tisdag nu. Känns som en evig evighets tid men det är bara att bita ihop för sedan är han ledig i 11 dagar! Så vi ska nog klara oss.

 


ANNA & DIEGO

Ikväll var Anna och hennes Diego här och fredagsmyste med oss. Först när dom kom beställde vi pizza självklart på I love pizza i utby där dom har världens godaste och största kebabrullar som jag alltid beställer när vi äter där. Även Emilia fick smaka lite på mammas kebabrulle (brödet) idag, är det fredag så är det. Verkar inte som Emilia hade något emot deras rullar heller. Anna & Diego hade med sig lussekatter och massa choklad och vi drack julens första glögg, iallafall för min och Christians del, väldigt gott var det iallafall. Emilia hade det riktigt mysigt och busade hela kvällen och var så nöjd, sedan somnade hon som en stock efter att dom hade gått.
 
Mina 2 fina tjejer!
 

JULKLAPPAR

Idag har vi flängt runt lite här och där och köpt julklappar och lite annat som vi behövt här hemma. Skönt att man kan köpa julklappar till Emilia när hon är med, annat blir det nästa år.

 


TUPPEN EMILIA

Vi har en tjej här hemma som vara vill gå runt med sin gåstol. Över trösklar i 190 och in i möbler och väggar för svänga har hon inte lärt sig än. Men stolt som en tupp är hon med världens största leende på läpparna.
 
 Våran lilla fiskorv börjar bli stor!!
 

121212

Idag har det inte hänt mycket alls. Christian tog med sig Emilia till Allum en sväng tidigare idag och undertiden passade jag på att rensa och städa min garderob som jag sagt att jag ska göra i säkert 2 månader nu. Så idag blev det äntligen gjort! Nu ligger vi i sängen alla tre och ska se någon film innan vi somnar. Natti Natti

 


POLISKONTROLL

Det händer verkligen inte ofta men ibland så händer det att jag glömmer min plånbok hemma när jag tex. bara ska hem till mina föräldrar eller liknande. Det är ju bara det att jag har mitt körkort i plånboken och igår när jag skulle hem till familjen hade jag glömt att ta ut körkortet ur plånboken och ta med mig det. Kommer givetvis alltid på det när jag sitter fastspänd i bilen redo för att åka, men lat som jag är skiter jag i att springa tillbaka upp för att hämta det då det blir för jobbigt då jag även måste släpa med mig min 10 kg bebis (Säkert 20 kg med alla tjocka vinterkläder minnst) och som redan är halvt förbannad då jag med lite våld och tvång spänt fast henne i bilstolen några sekunder tidigare. Så tidigare idag när jag, Emilia, mamma och min syster Ida var ute och skulle åka och köpa gardiner till syrrans nya lägenhet vad fan tror ni inte händer då? Jo självklart poliskontroll!!! Dom vinkade in varenda jädra bil som kom körandes. Jag höll bokstavlig talat på att skita på mig eftersom jag inte hade ett körkort att visa. Jaha blir jag av med körkortet nu? Eller får jag en fet böter nu precis lagom innan jul? - Jag tror jag dör, shit vad pinsamt, jävla bra morsa som kör runt med sin unge i bilen utan körkort. Polismannen ber mig blåsa i alkoholmätaren och självklart visar den negativt. - Tack och ha en fortsatt trevlig dag. säger han sen och vi får köra vidare. What!! kollar dom inte ens att man har körkort?! Tror faktiskt det är fler muppar (som jag) som kör runt utan körkort eller saknar körkort helt och hållet en tisdag kl 13 än någon som kör runt packad. Men ingen kan vara mer lättad än jag åt detta. Jag vet en sak som är säker iallafall och det är att jag alltid ska ha med mig körkortet i fortsättningen när jag är ute och kör.
 
 
Mamma slipper fira jul på kåken iår.

PULKAÅKNING

Egentligen tycker jag inte alls om vinter snö och kyla, jag hade helst velat ha sommar året runt om jag fick bestämma, men vad gör man inte för sin lilla skrutts skull egentligen. Imorse när vi vaknat och ätit frukost gick jag och mamma ut och åkte pulka med Emilia som var hur lycklig som helst. Hon fick åka i en "backe"  som var ungefär 1,5 meter lång. Ska bli kul att vissa henne den "backen" om några år och se om hon tycker den är rolig då som hon tycker nu.
 
Se upp i backen annars får ni hål i nacken!

SLEEPOVER

Inatt sover jag och Emilia hemma hos mamma & pappa. Emilia har ätit smoothie, badat och nu ligger hon uppe och sover brevid mummu. Fullt hus här hemma, min syster sover hemma inatt oxå & jag sitter och tittar på tv tillsammans med Abbe, hans flickvän Matilda & Jonas, våran kusin.
 

 

ENSAMMA

Nu är vi ensamma igen. Christian åkte till jobbet för en stund sedan och kommer inte hem förens på onsdag förmiddag igen. Tur att dagarna går så himla fort och ännu bättre är ju att när han väl är ledig från jobbet så är han det flera dagar i sträck. Vi får så mycket tid tillsammans här hemma att göra saker ihop, så himla underbart! Så vi ska verkligen inte klaga fast vi saknar pappa när han är borta.

 

Man får inte glömma att pussa på djuren. Vi borde skaffa skydd till våran Ipad som tål bebisdrägel, fall, slag mm.
 

SLAPPISAR

Inga fler spyor idag, Christian klagar bara på huvudvärk, jag och Emilia mår fortfarande bra tack och lov. Christian envisas ändå med att åka till jobbet imorgon, fast jag tyckte han skulle stanna hemma en extra dag men han vill inte lyssna med det örat. Idag har vi inte gjort mycket bara varit hemma och legat i soffan och slappat. En liten sväng till affären med pulkan blev det iallafall så Emilia skulle få komma ut och få lite frisk luft åtminståne.
 
Kebabrullen

SJUKLING NR 2

Idag är det precis 1 vecka sedan som jag fick en härlig spya på hela mig utav Emilia när hon blev sjuk. Igår var det Christians tur att bli dålig. Han la sin spya mitt på köksgolvet när vi stod där och gjorde te till oss själva sent på kvällen. Jag tror jag skippade teét efter det. Så idag är vi bara hemma och tar det lugnt alla tre. Egentligen skulle vi ha gått på kalas idag hemma hos Emelies Laura som fyller år. Vi får helt enkelt fira henne någon annan dag när alla här hemma är friska igen.

 
 

JULKORT

Igår var jag och Emmi hemma hos mamma och pappa en stund på kvällen. Där passade vi på att ta lite julkort. Emilia fick klä ut sig till både pepparkaks"kärring" och tomtenisse. Det var lite svårt att få henne att koncentrera sig på fotograferingen för hon var mest intresserad av att äta lussebullen och peppakakan hon hade i handen. Det är mammas tjej det.
 

FITNESSMÄSSAN

Idag var vi på svenskamässan där det var tema Fitness. Första gången som jag var på en sådan mässa men vad gör man inte för sin kärleks skull, han har tjatat om detta i flera veckor nu. Det var en upplevelse kan man ju säga jätte stort och massor med folk. Både killar och tjejer som stod och spännde sig både till höger och vänster och man visste inte riktigt åt vilket håll man skulle titta. Vi köpte 6 tränings shakers i massa olika färger, några påsar Beef Jerkys, Träningsdrycken Celcius & aloevera dryck. Nu fattas det bara en liten detalj... Att man ska börja träna!
 

 
 
 

JUST NU

Nu ska vi tydligen åka till Fitnessmässan!
 

LUNCH PÅ STAN

Man vet att det är riktigt kallt ute när man inte får upp ena bildörren för att den frusit fast. Jag fick sätta Emilia i bilbarnstolen via förarsätet igår väginnan vi skulle i. Efter lite meck så var vi iallafall på väg. Emilia och jag skulle träffa Anna och Diego inne i stan för att äta lunch.
 

ÖNSKELISTA

Nu vet vi precis vad Emilia önskar sig utav tomten i jul!


SHOPPINGKVÄLL

Ikväll är det kvällsöppet på Allum ända fram till klockan 22. Så nu drar vi och shoppar!

 


FÖRSTA ÅKTUREN

Idag var första dagen som vi vågade oss ut och leka i snön efter det att Emilia blivit frisk. Vi var ju tvugna att inviga den nya pulkan som vi köpt nu när snön äntligen är här. Emilia var mer än nöjd där hon satt i sin lilla rosa pulka och jag var helt svettig efter bara sprungit några varv med pulkan efter mig. Men det är väl bara till att vänja sig och kanske skaffa sig lite bättre kondition för detta lär ju inte vara sista gången som man ska vara ute och dra pulka och barn efter sig.
 
Fortare mamma, fortare!!

TACK MEN NEJ TACK

Lägenheten som vi var och tittade på tidigare idag kan man bara beskriva med ett ord, Skit. Först när vi kom dit så fanns det ingen i huset med samma efternamnet som stod angivet som ägare i mailet vi fått. Så vi gick upp till våningen som det stått i mailen och där står redan 4 andra muppar och bara tittar på varanndra. "Hej ska ni oxå på lägenhetsvisning?" frågar vi då. -"Ja" svarar någon av dom. "Jaha vet ni vilken dörr det är?" frågar jag. -"Ja det ska vara denna" svarar en av tjejerna. -Är det ingen hemma eller? Frågar jag -"Det vet vi inte för vi har inte ringt på än. Säger hon då. MEN VAFAAAN snälla står ni bara här och njuter av varandras sällskap och ser dumma ut och har inte ens ringt på!!?? (Det sista sa jag inte högt) Iallafall så ringde vi på dörren men ingen öppnar. Nehepp ingen hemma...kul. Här står vi i en trappuppgång med en bebis i famnen och 4 andra miffon som verkar helt handlingförlamade. Jag tar upp min mobil och ringer det nummer som stod till lägenhetsägaren i mailet. Inget svar...på andra försöket svarar en kvinna med "jaså är det ingen som öppnar?" öööh neej annars hade vi väl inte stått här?!! Kvinnan skulle ringa ett samtal och återkomma direkt efter. Det kom fler folk som skulle titta på lägenheten och tillslut var vi nog ungefär 15 stycken som stod och trängdes i trappuppgången. Efter en stund äntligen dök vad jag tror fastighetsskötaren upp och låste upp för oss till lägenheten. När vi kom in var den redan utflyttad och helt tom. Dom hade bara glömt en liten detalj, inte en enda lampa kvar i lägenheten inte ens ljuset inne på dass funkade. Så i totalt mörker fick vi alla gå runt i lägenheten och titta på gott vi kunde med hjälp av ljuset ifrån våra mobiltelefoner. Kändes ungefär som om man var inne på spökhuset på liseberg där man gick på led i mörkret. Trösten i det hela var väl kanske att lägenheten ändå inte var något att ha så det kanske var lika bra att det var släckt så vi slapp se skiten. Så tack men nej tack vi blir kvar i Partille ett tag till framöver och nu har även jag fått avreagera mig lite. Skönt. Nu blir det vuxenmys i soffan med lite Godis och te för Emilia sover. Eller inte!!! Det sket sig det med för just som jag skulle publicera detta inlägg hör jag Emilia skrika från sin säng! Jippi...Vuxenmys vad är det förnågot?
 
 
Det var värt ett försök...

LÄGENHETSVISNING

Idag ska vi iväg och titta på en lägenhet som vi har fått visning på genom boplats. Lägenheten ligger i Olskroken och är på 72 kvm med bla. hiss som hade varit en fördel för oss med Emilia. Nackdelen är att det är en 2a och att det är snabb inflyttning och att vi ev. skulle behöva ligga ute med dubbla hyror i 3 månader, vilket inte är speciellt roligt. Men vi ska iallafall iväg och titta på den det skadar ju aldrig. Vem vet den kanske är superfin då blir det kanske svårt att tacka nej.
 

BLOMMOR

Idag när Christian kom hem från jobbet hade han med sig blommor till oss. Han vet verkligen hur man skämmer bort sin familj.

 


VINTERN ÄR HÄR PÅ RIKTIGT

 
Idag var första gången sedan i lördags som vi vågat oss ut i kylan och man kan ju lugnt säga att det blivit några minus kallare sedan dess. Jag tror jag körde i typ 40 kh/h hela vägen hem till mamma i Olofstorp eftersom det var snorhalt på vägen. Hemma hos mamma var det mys framför brasan som gällde med popcorn och julmust. Nu är vi hemma igen och Emilia ligger och sover och jag passar på att pilla lite med datorn och bara göra absolut inget viktigt alls.
 
 
 
 

SNÖN ÄR HÄR

 
Mysigt att vakna och det är helt vitt utanför. Äntligen lite snö i december. Hur ofta händer det nu för tiden? Förra året var det väl typ ingen snö alls överhuvudtaget här i Göteborg under hela vintern. Så detta blir första gången som Emilia får uppleva riktig snö.  Vi får väl skynda oss att julpynta nu snart med för det har vi inte hunnit med då Emilia varit sjuk och verkligen krävt all uppmärksamhet här hemma. Senare idag åker vi iallafall hem till mamma en stund eftersom Christian jobbar idag/inatt och vi behöver komma hemmifrån lite.
 
 
 
 

BVC & ÖPPNA FÖRSKOLAN

 
Förra veckan i onsdags var det återigen dax för BVC och läkarkontroll för Emilia. Christian var ledig från jobbet och följde med. Denna gången vägde damen 8,910 kg och var 73 cm lång. Allt var precis i sin ordning. Efter BVC besöket tog vi en liten sväng till öppna förskolan som ligger dörren mittemot där vi bla. träffade Emilias kompis Alicia och hennes mamma Camilla och pappa Patrik.
 
I Väntan på doktorn.
 
Fina flickor på öppna förskolan

SJUKLING

 
Här hemma har vi en sjuk liten tjej. I lördags var Christian och jag på inflyttningsfest hos en nära vän till Christian och hade lämnat Emilia hemma hos farmor och farfar. När vi sent på kvällen hämtade hem henne så på väg från bilen upp till våran lägenhet spydde Emilia på hela sin och min jacka. Vi skyndade oss upp och tog av alla nerspydda kläder och tog på Emilia pyjamas och la henne i sängen, tog ungefär 1 min så spydde hon igen så Christian fick byta lakanet och jag tog med mig Emilia in till badrummet för att ta av pyamasen och ta på en ny. Någon sekund senare fick jag världens fontänspya över hela mig, min tröja, mina jeans hela mitt hår, tom. i min bh hade jag spy, hela badrumsväggen, golvet och skötborden var nerspytt. Så det var ju bara för oss två att ta av allt och hoppa in i duschen. Jag tror klockan var 03.00 när vi väl var i säng och stackars Emilia somnade som en stock och jag var fortfarande i chocktillstånd. Att en sån liten kan spy så otroligt mycket. Som tur är har Emilia inte spryt något mera sedan dess och är redan på bättringsvägen. Nu är vi bara hemma och myser och vilar hela dagarna tills vi mår bra igen.