Munspelsorkestern

 

Liten blir stor

Sedan 2 veckor tillbaka har Ella lärt sig att ställa sig upp. Nu ska hon stå upp vid allt som hon kan hålla sig fast vid. Problemet är bara att hon inte lärt sig att ta sig ner igen när hon väl står upp. Det brukar sluta med att man hör en liten duns och en ledsen Ella som slagit i huvudet. Dags att skaffa hjälm på riktigt?! Stolt som bara den är hon iallafall när hon ställt sig upp. Lilla, stora Ella.
 
 
 

Grattis Farmor

Igår fyllde Christians fina mamma och flickornas underbara farmor år. Igår var vi uppe en snabbis och sa grattis och på söndag ska hon firas ordentligt för då blir det Kalas.
 
Tjejgänget med farmor/mormor

Tripp trapp trull

Igår var vi bjudna hem till Kicki, Robin och lilla underbara Damien i Borås. Vi blev bjudna på världens godaste brunch och hade det väldigt trevligt tillsammans.
 
Underbara ungar och en underbar gubbe...

Syskonkärlek

Ja vad ska man säga? Detta är kärlek.
 
 
 

Kompisarna på Tjörn

Igår var vi hemma hos våra vänner Patrik och Camilla ute på Tjörn. Alicia har fått en liten lillebror och äntligen fick vi träffa honom. Han hade hunnit bli 7 veckor redan då vi inte fått tillfälle att träffas innan då vi båda varit förkylda i olika omgångar. Men igår så äntligen fick vi träffa honom, lille William och en väldigt glad och stolt storasyster. Vi hade en jätte mysig dag och tjejerna lekte så fint tillsammans och det bjöds på tacos och massa annat gott. Tänk att när vi började umgås var våra stora tjejer små skitar och kröp runt och busade och nu är vi båda 2 barnföräldrar med även de små födda samma år. Tänk vad mycket skoj dom kommer att ha tillsammans igenom åren.
 
 

Frozen

Emilias nya favoritfilm är Frost. Låten "Let it go" ifrån filmen spelas här hemma i högtalarna dagarna långa och jag kommer med all säkerhet att få en lätt hjärnblödning inom snar framtid om inte denna låt slutar att spelas ganska så snart. I fredags var vi iväg hela familjen på Toys r us och Emilia fick äntligen sin "Elsa klänning" som hon så länge velat ha. Lyckan var total och nu behöver vi inte längre köpa kläder till Emilia för hon vill bara ha sin "let it go" klänning som hon säger dygnet runt.
 
Det blir en del "uppträdanden" här hemma. Typ 25 000 om dagen...

Lycka

Emilia tack för att du är så underbar och glad hela tiden! Det kommer ut så fina och roliga ord ifrån din mun hela dagarna. Du ger mig världens bästa känsla i kroppen! Tack för att du är just du älskling!
 
 
Mammas lilla trollunge. Ingen är som du!

Idag har det hänt grejer

Stanna tiden! Här går det undan. Idag tog Ella sig upp och ställde sig upp i sin säng helt själv för första gången. Någon timma senare satte jag henne framför tvn i sin babysitter, går sedan ut i köket för att lägga in disk i maskinen och när jag kommer tillbaka står hon även upp i babysittern. Jahapp då kan man inte längre sätta henne i den hur som helst. Livsfarliga unge nu ska man ha övervakning på henne varje vaken sekund. Förra veckan lärde hon sig att dra sig upp och ställa sig upp vid soffkanten/låga bord/lådor osv. Dags att skaffa en hjälm nu då.
 
 

Bästa stunden på dagen

Hur skönt det än kan vara när Emilia är på förskolan och leker med sina kompisar så är det alltid lika skönt att få hämta hem henne igen. Den bästa studen på dagen när Emilia kommer springades "mamma, mamma, Ella". Alltid lika härlig känsla att få pussa på henne igen efter några timmar ifrån varandra. Även Ella får massor av kärlek utav storasyster när vi kommit för att hämta henne.
 
 

Årets fotografering

Redan idag kunde vi se resultatet ifrån gårdagens fotografering på deras hemsidan. Vi fick se både det enskilda fotot och gruppbilden som de tog imorse på förskolan. De hade tagit tre stycken olika enskilda kort som man fick välja emellan och denna tycker vi blev den bästa. Våran fina stora dagistjej.
 
 

Fotografering

            Förra året totalvägrade Emilia när det var dags för enskild fotografering som förskolan erbjöd. Hon var jätte ledsen och ville inte alls samarbeta och vi fick snällt gå hem igen utan något kort. Idag var det dags igen och denna gången gick det mycket bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på. Trots att vi fick stå i kö i över 1 timma!!? så skötte Emilia sig perfekt och var så himla duktig och när det äntligen var vår tur så satt hon där så fint och lyssnade precis på vad fotografen bad henne göra. En mycket stolt mamma stod brevid och smygfotade med Iphonen. Efter fotograferingen blev det en liten godispåse som belöning. Ibland funkar mutor väldigt bra. Så nu väntar vi med stor spänning på resultatet och hoppas att det blev bra.

 


Typiskt

Imorse fick vi oss ett ordentligt gott skratt när vi träffades inne i omklädningsrummet på gymmet (fast inners inne ville vi egentligen gråta). Vi hade båda tagit på oss likadana linnen. F*#N. Nu kommer hela SATS tro att vi ringt varandra innan och pratat ihop oss " vad ska du ha på dig?" "okej bra jag tar oxå det linnet!" (precis som det var när vi var yngre under våra fjortisperioder). Haha så där gick vi på gymmet och såg ut som två fjantar i samma kläder. Men det var bara att skratta åt det och bita ihop. Ett riktigt härligt träningspass blev det iallafall och vi var båda svettiga och möra efteråt. Så underbart att ha någon som peppar och pushar en i träningen och visst är det 100 gånger så roligt att träna ihop med en vän. Blanda nytta med nöje!
 
 

Den här bruden asså

Ja vart ska man börja? Ellas stora kärlek. Mamma! Hon är så mammig så jag vet ibland inte vart jag ska ta vägen. Det räcker att hon ser mig så kommer hon krypandes i full fart efter mig med sitt gnällande ljud typ "ta upp mig" "bär mig". Om Christian håller henne och jag går förbi här hemma börjar hon gråta och sträcker sig efter mig och skriker tills jag till slut ger mig och tar henne då blir hon knäpptyst på direkten. Extra jobbigt blir det på kvällarna när hon blir trött då är det verkligen bara mamma som gäller. Ingen får natta henne förutom jag annars skriker hon som en galning tills jag kommer och då blir hon givetvis tyst med en gång. En väldigt bestämd dam som vet vad hon vill och det är mamma just nu hon vill ha hela tiden 24 timmar om dygnet. Visst kan det vara mysigt till en viss del men ibland har man inte åtta armar som man kanske önskar att man hade. Speciellt när det finns en liten stora syster här hemma som oxå vill ha sin mamma för sig själv ibland. Man får glädja sig över att det förhoppningvis bara är en period just nu som dom har i denna åldern och att det kommer att sluta snart. För denna trötta mamman kommer snart att bli alldeles gråhårig.
 
 

Tar på krafterna att hänga på mini sats

Ja idag åkte Ella och jag till gymmet direkt efter att vi lämnat storasyster på förskolan. Ella hängde på minisats (barnpassningen) medans mamma körde ett pass tillsammans med Anna. Så jäkla skönt att börja dagen med ett härligt och svettigt träningspass! Ella hade varit hur nöjd som helst på minisats, lekt och busat för fullt. Helt underbart att kunna lämna henne där 1 timma för att få träna och sedan har man resten av hela dagen kvar att bara kunna fokusera på barnen med massa ny energi. För det finns inget bättre känsla än den efter att man har tränat! 
 
 
 
När vi kom hem var Ella så trött så trött. Hon somnade direkt när jag la henne i sängen med sin lilla rumpa i vädret. Lilla älsklingen!
 
 

Mugshot

Vi har en läppstiftstjuv här hemma hos oss. Emilia påstår dock att hon är oskyldig.
 
 

Ett litet paket

Ett litet paket med så mycket Kärlek!
 


Mina flickor

Det blir bara roligare och roligare hela tiden. Ella växer och blir större och kan mer och mer busa med sin storasyster. När Emilia skrattar så skrattar även Ella och man ser verkligen deras kärlek till varandra och mitt hjärta smälter varje gång. Mina vackra små tjejer!
 
Ni två är det mest underbara som finns!
 
 

En barnfri kväll

Igår var vi ute och firade Laura, en vän som fyllde år. Eftersom att Christian jobbade hela helgen fick flickorna vara hos mina föräldrar. Jag lämnade dom redan på eftermiddagen så att jag sedan skulle kunna åka hem och duscha och göra mig iordning i lugn och ro. Vilket var väldigt skönt, att bara få ducha i lugn och ro utan att någon står utanför och säger "mamma jag vill oxå duscha" 500 gånger och att sedan få göra sig iordning med musiken på högsta volum och inte behöva tänka på något. Laura hade bokat bord på en Polsk restaurang inne i stan. Det var väldigt trevligt och mycket god mat. Man uppskattar verkligen dessa barnfria stunder som man får ibland. Att få äta sin mat i lugn och ro utan att någon skriker bredvid eller tar mat ifrån din tallrik fast du har exakt samma mat framför dig. Väldigt välbehövlig kväll med trevligt folk och man fick ladda sina batterier lite igen. Härligt!
 
Jag och min fina Anna

Härliga tjejer och Charlie

Idag har vi haft en härlig heldag tillsammans med min vän Jessica, hennes barn Freja och Charlie som båda är jämngamla med Emilia och Ella. Vi började dagen på Sjöfartsmuseet där vi tittade på fiskar, båtar och allt annat som har havet till. Flickorna sprang mest runt och lekte med varandra så efter några timmar bestämde vi oss för att tjejerna skulle få fortsätta att leka tillsammans hemma hos Jessica, Freja och Charlie. Vi köpte med oss Tacos som vi lagade och flickorna lekte så fint tillsammans. Dom lekte med play doh, målade, "lagade mat" och dansade till musik. Ella och Charlie skötte sig dom med och vi hade en jätte mysig heldag tillsammans. Väldigt roligt att barnen kan ha så roligt ihop samtidigt som Jessica och jag kan umgås och tjöta om allt och inget.
 
 

7 månader

Idag blir vår lilla docka 7 månader! Grattis älskling.




Det vackraste

Emilia sitter i vagnen påväg till dagis tidigt imorse och säger "Det är sååå underbart." "Vad är det som är underbart?" Frågar jag. "Du är så underbar mamma!" Lilla älskling du kan verkligen få mitt hjärta att smälta på en sekund min vackra Emilia! 




Slottskogen

Måndag igen, vilket betyder ingen förskola för Emilia. Pappa Christian jobbar sitt jobbiga pass idag vilket innebär att han började klocken 8.00 imorse och slutar först imorgon klockan 9. Så idag var det bara vi brudar hemma. Solen sken och det var riktigt härligt väder ute därför bestämde vi oss för att ta med oss lite matsäck och ta bilen till Slottskogen för att titta lite på djuren och leka på den stora lekplatsen Plikta. Vi såg lite sälar och pingviner, djuren på barnen zoo hade redan tagit semester efter Sommaren och var inte där men Emilia var hur glad som helst ändå och nöjde sig med sälarna och pingvinerna. Vi gick ett varv runt och jag var helt igenomsvettig efter att behöva rulla dubbelvagnen upp för alla backar. Vi stannade en bra stund på lekplatsen och Emilia fick springa runt och leka medans jag försökte jaga henne så gott jag kunde med Ella i vagnen. På vägen tillbaka till bilen fick Emilia syn på en regbåge och blev överlycklig. "Precis som hon hade sett på Dora barnprogrammet" Vi sprang närmare och tog kort när hon stod framför den fina regnbågen. Väl i bilen somnade två väldigt trötta och nöjda tjejer innan vi hade hunnit komma ut ifrån parkeringen. 
 
 
 

Mamma ❤️

Idag fyller världens bästa och finastemamma och Mummu år. Vi älskar dig och är otroligt glada att just du är vår mamma/Mummu. Bättre kan man inte ha.