Världens bästa Anna

Idag fick vi ett trevligt sponat besök av Anna. Emilia blev jätte glad när hon såg att Anna var med och hämtade henne på förskolan. Vi åkte och åt mat på Mc donalds som Emilia fick bestämma, sedan åkte vi hem till oss och stackars Anna fick inte en lugn sekund här. Emilia skulle sitta brevid (helst på) Anna hela tiden och visa allt och berätta allt mellan himel och jord så vi knappt kunde prata med varandra. Anna behöver en veckas semester nu efter att hon hälsat på oss. Världens bästa Anna, flickorna älskar verkligen henne och det gör mig så glad. Henne håller vi hårt i!
 
Triss i fina brudar!

Ella hos tandläkaren

I tisdags var jag med Ella hos tandläkaren på 1 års kontroll. Det blev lite prat om vad man ska tänka på när det gäller tänder och munhygien. Sedan blev det en liten titt i munnen på Ella som skrek som en stucken gris och gjorde så mycket motståd hon bara kunde. Som belöning för att hon inte bet av tandläkarens fingrar fick hon med sig en tandborste hem. Jag och mina bestämda lilla dam tackade för oss och gick hemåt. Ella med bestämda steg och sin nya fina tandborste i handen.
 
 

30 års fest

I lördags var vi bjudna hem till Christians vän Daniel som fyllde 30 år. Kvällen började med lite drinkar och tjöt hemma hos Daniel i hans nya lägenhet, därefter drog vi vidare in till stan där Danne hade bokat bord för middag på en restaurang som låg precis under nattlubben Lounge där vi sedan avslutade kvällen. God mat, ett jäkligt härligt gäng människor och väldans massa dans hela natten lång. Roligaste kvällen på väldigt länge och mycket välbehövligt för två trötta och slita småbarnföräldrar. Att bara få släppa barnen för en stund och ha kul tillsammans med andra härliga människor, äta i lugn och ro, kunna dricka och släppa loss och dansa och ha roligt utan att behöva tänka på någonting annat just då. Att bara få vara Hanna och Christian en kväll och inte mamma och pappa. Helt underbart!
 

Nu ser vi fram emot nästa 30 års fest! (iår fyller nämligen Christian och många utav hans vänner 30) Mycket fest iår.

Häng på stan

I fredags var flickorna och jag inne i stan en sväng och köpte lite gott  i Saluhallen tills kvällens Lets dance. Jag köpte ölkorv, oliver och fetaost och Emilia köpte en stor godispåse. Så alla var nöjda. Det var kanon väder så vi promenerade runt i stan och hade det jätte mysigt, tittade på ankorna som simmade i kanalen och bara njöt av vårsolen.
 
 

Torsdag

Idag har det varit riktigt härligt vårväder med tvåsiffriga grader så flickorna och jag har varit ute och lekt. Ella som för första gången åkte rutchkana var helt överlycklig, skrattade och sprang genast tillbaka till trappan för att åka ännu en gång. Efter 100 åk i rutchkanan, gungat halva dagen, ätit lite sand och sprungit runt och busat var vi (jag) helt slut så vi gick hem och gjorde lite mat, efter det skulle vi alla tre sova lite middag så vi gick och la oss i vår säng och somnade direkt. Bara det att när vi vaknade hade klockan hunnit bli 8 på kvällen. Toppen! Så nu är man ganska så otrött om man säger så fast det är mitt i natten. Tur att det är fredag imorgon och vi alla tjejer är lediga.
 
 

Popstars

Dansa och sjunga är fortfarande populärt här hemma. Ännu roligare är det ju nu när man har en syster man kan dansa med och sjunga för.
 
 

Flickorna E

Våra fina tjejer. Ni är som natt och dag. Både utseendemässigt och era personligeheter. Emilia är mörkare i hyn och hår som sin pappa, Ella är ljusare som sin mamma, Emilia är den lugna, mysiga och snälla tjejen medans Ella är helvild, galen men så jäkla rolig. Medans Emilia älskar att mysa och titta på film klättrar Ella upp på vardagsrumsbordet och slänger sig i soffan medans jag får en hjärtattack. (Ella ger mig några hjärattacker varje dag) Christian och jag brukar skoja om att 25 Emilia hade varit lättare att ha att göra med än 1 Ella. Ni är så underbara båda två och så roligt att två systar kan vara så olika varandra. Vi älskar er så otroligt mycket era knäppgökar. Ni är bäst!
 
 

Iphone 6

Igår var det dags att uppdatera sig lite. Bättre sent än aldrig.
 
 

Borås

Igår åkte Ella och jag til Borås för att träffa Kicki och hennes goding Damien. På morgonen träffade vi några andra mammor och gick med i ett "barnvagnsrace". Vi promenerade till en park där vi stannade och gjorde lite olika träningsövningar medans alla barnen satt i sina vagnar och tittade på. Ella såg helt chockad ut. Det tror jag det så som jag flåsade och såg ut. Efter en timmas träning var det slut. Så Kicki och jag gick vidare och köpte lunch som vi åt medans barnen fick leka en stund innan vi gick ut igen i det underbara vädret på en promenad medans barnen sov middag i sina vagnar. Supermysig dag och det är så härligt nu när man kan vara ute i solen mera. Man känner sig direkt mycket gladare och piggare.
 
 

Haleluja moment

Idag har jag med (mycket lite) våld lyckats knåpa ihop Ellas allra första lilla toffs i håret. Lyckan är total (för mig)! Stackars barn...fast mest synd om mig, jag får nog hålla mig tills sommaren iallafall. Så kanske om jag har lite tur så har hennes hår växt några ynka mm mer tills dess.
 
 

Vår i luften

Idag var det riktigt härligt vårväder, solen sken och massor utav fina vårblommor har tittat upp ifrån marken. Hela familjen har varit ledig idag så vi gick ut och gick en liten promenad bort till Allum för att handla lite mat. Ella som i helgen för första gången gick utomhus själv var hur lycklig som helst och det är som att en helt ny värld har öppnats framför ögonen på henne. Snabbt går det verkligen inte för det finns ju så mycket att titta på längst vägen. För att inte tala om inne i Allum. Sitta i vagnen vad är det för något? Nix denna damen ska bara gå själv och helst åt helt fel håll.
 
 

Mormor och morfar mys

Igår åkte flickorna och jag hem till mamma, pappa och Albin och hälsade på. Vi åt väldigt gott då pappa hade grillat och senare på kvällen åt vi kex och ost och tittade på melodifestivalen. Emilia "hjärtröstade" som en galning på hennes favoriter "Hello hi". Ella somnade under programmet så det blev att vi sov över istället för att behöva åka hem. Vilket gjorde Emilia helt överlycklig. Ella och jag sov i mitt gamla flickrum medans Emilia ville sova mellan mummu och morfar och snurra i mummus hår som hon sa. 
 
Bada badkar och kattgos är ett måste hemma hos mummu och morfar

Systrarna

Underbart att äntligen få se er leka, skratta och busa tillsammans igen. Ni är det absolut vackraste jag har! Mina älskade flickor! Så mycket som jag älskar er.
 
♥ ♥ ♥
 
 

uppdatering

De olika sjukdomarna har verkligen avlöst varandra här hemma hela hösten/vintern känns det som. Det är inte många dagar som vi faktiskt har fått vara friska och nu kan jag lugnt påstå att det börjar bli jäkligt tröttsam nut.
För tre veckor sedan fick Emilia feber bara några dagar innan hennes och Ellas 1 & 3 års kalas. Det var väldigt nära att vi ställde in allt men dagen innan blev hon plötsligt bättre igen och vi beslutade oss för att ha kalaset för flickorna ändå då vi bjudit massor av folk och hyrt lokal och för att inte behöva göra Emilia besviken. Kalaset blev av men redan dagen efter var febern tillbaka igen hos Emilia. Dagen efter det var vi i hela familjen sjuka i influensa. Efter en vecka byttes influsensan plötsligt ut emot att flickorna blev magsjuka. Inte dåligt magsjuka heller. Under 1 veckas tid blev det hela 3 stycken besök på barnakuten. 2 gånger med Ella och 1 gång med Emilia. Vi bäddade med madrasser på vardagsgolvet och sov med spyhinkar brevid på golvet så att vi skulle slippa torka massa spyor på natten. Så dåliga som våra tjejer varit har jag aldrig sett dom och hoppas verkligen inte att jag ska behöva se de så igen. Ingen ork alls i kroppen, helt tomma i blicken och sovandes säkert 22 av 24 timmar av dygnet.
 
Efter hela 2 veckor med magsjuka och säkerligen 100 spyor är vi äntligen bättre igen. Äntligen! Nu orkar jag inte hoppas längre eller tro att vi ska få hålla oss friska för varje gång har något nytt jävla virus slagit till. Allt jag kan säga nu är att fy fan vad trött jag är på detta! Stackar Emilia och Ella och stackars mig och Christian vi skulle behöva en riktigt lång semseter ifrån allt. Vila och ladda upp våra urladdade batterier. Drömma går ju.