MVC & Vaccination

Idag var både jag och Christian hos barnmorskan på MVC för att ta lite prover och lyssna på bebisens hjärta och mäta magen. Alla mina värden var perfekta så det kändes väldigt bra. Sedan mätte vi magen och den var 24 cm precis som den brukar vara i vecka 24 som jag är i nu. Bebisen gömde sig hela tiden när vi skulle lyssna på hjärtat men till slut fick vi ett bra ljud och slagen var mellan 130-145 slag i minuten. Sparkade som en galning gjorde bebisen i alla fall när barnmorskan la appareten som lyssnar av hjärtat mot magen. Nu ska vi tillbaka dit nästa gång om 4 veckor och då är vi i vecka 29 redan. Oj vad tiden går fort. Jag blev rekommenderad av barnmorskan att även ta influensa vaccinet eftersom att gravida är i "riskzonen" för att drabbas av influensa och att detta kan vara farligt för barnet i magen så det passade utmärkt eftersom dom idag hade dropp in på vårdcentralen som ligger dörr i dörr med MVC. Så vi stannade till där på hemvägen och jag fick sprutan och är nu förhoppningsvis immun mot säsongens influensa. Bäst att ta det säkra före det osäkra.
 
 

Kvällsmat

Ikväll äter vi kvällsmat hemma hos Emilias Mummu. Snart ska vi åka hem och sova. 




Studiedag 2

Idag sov vi länge. Riktigt skönt att ha ett barn som älskar att sova på morgonen. Just nu hjälper Emilia mamma med att göra pannkakor till frukost. 
 
Den nakne kocken
 

Studiedag

Både idag och imorgon har den här lilla korven studiedag ifrån dagis. Hennes allra första studiedag. Tänk vad hon kommer att älska studiedagar ifrån skolan senare när hon blir äldre. Nu tycker hon nog inte det är lika roligt för hon verkligen älskar sitt dagis och alla sina kompisar där. Nu i veckan när jag skulle hämta henne från dagis så kom jag mitt i när dom höll på att dansa inne i "dansrummet". Dom hade stort projektor på väggen med youtube klipp dom spelade musik ifrån och barnen hade små söta danskjolar på sig. Emilia blev jätte arg när jag kom och sa att vi skulle gå hem, hon vägrade följa med mig och jag fick ropa på henne flera gånger men hon ville bara dansa mer tillsammans med kompisarna och var inte alls sugen på att följa med mig hem. Tillslut fick jag gå in och bära ut henne i hallen och ta på henne kläderna under väldiga protester. Världens elakaste mamma.
 

Lördagsmys hos svärföräldrarna

Igår var vi alla bjudna hem till Christians familj på middag. Väldigt längesen vi sågs allihopa så igår var det väldigt roligt att alla var samlade tillsammans. Emilias farfar Ricky hade lagat underbar mat och farmor Marita hade bakat en jätte god tårta. Alla sjöng för mig för att jag hade fyllt år och jag fick även present ifrån alla vilket jag verkligen inte hade förväntat mig. Jag fick ett presentkort i Allum med alldeles för mycket pengar på, dom skämmer verkligen bort mig och jag är så glad som har en sån fin och underbar "bonusfamilj". Efter mat och tårta blev det mys i soffan med popcorn och annat gott medans småtjejerna sprang runt och busade flera timmar i sträck. Emilia lärde sig även att säga farmor "amo" igår och sa det säkert en miljon gånger under kvällen. Innan har hon kallat både min och Christians mamma för mummu (mormor på finska). Men igår blev det rätt för första gången. Det blev en lång och trevlig kväll och när vi kom hem var klockan runt 1 och Emilia somnade på 2 minuter i sin egen säng. En mycket trevlig kväll med familjen.  
 
 

Vecka 24

Nu är vi inne i vecka 24 (23+4) idag om man ska vara exakt. Jag mår fortfarande väldigt bra men tycker att det ska bli skönt den dagen som man inte är gravid längre. Jag börjar längta efter att få börja komma igång med träningen igen, vara ute och promenera utan att det känns som om man ska pinka på sig efter 100 meter och att kunna ta på sig alla sina "vanliga" kläder igen. Nu börjar jag känna mig väldigt stor och klumpig. Men annars mår jag väldigt bra så det ska man vara tacksam för.
 

Pluggsöndag

Idag hänger Emilia med moster Ida. Själv ska jag spendera denna söndag med att göra klart min tenta som ska lämnas in imorgon. 
 



Fika

Igår hade vi en kort dag i skolan med endast en föreläsning tidigt på morgonen. Jag stressade ihjäl mig på morgonen och sprang till bussen i ösregnet, när jag väl kommer fram så är självklart bussen 10 min sen och jag kommer fram till skolan prick klockan 8.00 när föreläsningen börjar. Föreläsningen visade sig vara något av det sämsta jag någonsin varit på så efter ca 30 min reste jag mig upp och gick. Min syster som satt bredvid mig följde oxå med. Som tur var satt vi i kanten precis vid dörren så det märktes inte så tydligt att vi "smet". Istället gick vi till bibilioteket och gjorde lite vettigare saker som att arbeta på en inlämningsuppgift vi hade tills idag istället för att sitta där och halvsova på en tråkig och helt meningslös föreläsning. Efter skolan gick vi och träffade Anna inne i stan som jag inte sett på flera veckor. Vi gick alla tre till Café Fröken Olsson och åt frukost och tjötade, massor att ta igen efter all tid. Det var verkligen välbehövligt att äntligen få göra något annat än bara vara i skolan eller sitta hemma och plugga vilket det känns som jag bara gjort nu det senaste. Får hoppas att det lugnar ner sig lite i skolan snart så man får mer tid till sina vänner och sig själv. För det har jag saknat.
 
 

Just nu

Vad gör man åt en liten tjej som vägrar att sova fast man ska upp tidigt till dagis imorgon?
 
Mycket roligare att prata med farmor i telefon än att sova
 

Ett år klokare

Igår var det som sagt min födelsedag och jag fyllde hela 26 år. Igår var det även 2 år sedan som jag tog mitt körkort. Igår blev jag i alla fall uppvaktad av Christian och Emilia hela dagen. Jag fick jätte fina blommor (och skor som jag fick redan förra veckan) sedan åt vi pannkakor till frukost och var hemma resten av dagen och bara myste och tog det lugnt. En lugn och skön dag som vilken annan som helst fast med lite mer uppvaktning än vanligt.
 
 

Sista kvällen som 25

Idag har Emilia och jag varit hemma hos min familj och firat att jag fyller 26 imorgon, Christian var tyvärr iväg på jobb. Vi åt grillat med klyftpotatis och grönsaker i ugn. Efteråt blev det jordgubbar och glass, Emilia bad om mer glass hur många gånger som helst och efter typ femte gången fick vi gömma glassen. Efter middagen var det dags för mig att gå upp och lägga mig. Det är en tradition vi har och haft sedan vi var små att den som fyller år går upp och "lägger sig" i sängen och så kommer familjen in och "väcker en" och sjunger med presenter eftersom vi aldrig orkat eller kunnat göra det på morgonen när vi fyllt år därför gör vi det istället på kvällen när vi alla är samlade. Efter skönsången fick jag presenter, Presentkort på valfri massage eller annan behandling som jag ska gå på tillsammans med min mamma och syster och så fick jag pengar. Sedan blev det mys framför tv:n med bl.a. solsidan. En bättre söndag med andra ord.
 

 

Första natten i nya sängen

Det gick bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Igår vägrade Emilia testa sin nya säng utan blev ledsen när jag bara satte henne i den. Tänkte det värsta att detta kommer aldrig att funka. Men idag har vi under dagen legat och läst bok i sängen lekt med alla hennes gosedjur och lite annat så att hon skulle känna sig tryggare i sin nya säng. Nu när det blev kväll så var det dags att drick välling och då sprang hon själv till sin säng och la sig där och gosade ner sig och självklart alla sina gosedjur med bredvid. Efter att hon druckit sin välling var hon väldigt trött så vi släckte ner och jag la mig bredvid henne i sängen. Hon låg och pillade (läs. drog) mig i håret och efter ungefär 5-10 minuter sov hon som en stock. Helt underbart.
 
 

Picasso is in the house

Emilia är just nu inne i en riktigt "måla period". Hon målar på papper, i tidningar, på kuvert och i mina skolböcker, ja allt som hon kan måla på, härom veckan målade hon till och med ett konstverk på tapeten ute i hallen med bläckpenna. Uppskattades inte riktigt utav resten av familjen kan jag ju lugnt säga. Hon vill väldigt gärna att man ska måla tillsammans med henne på samma papper, hon brukar säga pisk (fisk) och då ska man måla en fisk eller mjau, då vill hon att man målar en katt. Tyvärr är min talang för att måla ganska begränsad och det är ju tur att hon är nöjd i viket fall även om nu katten råkar se överkörd ut eller om fisken ser mer ut som en ko.
 
Det gäller att vara koncentrerad

Emilias nya rum

Idag har vi haft en lycklig tjej här hemma. När vi kommit hem efter att ha varit på Ikea och köpt henne en ny säng och lite annat började Christian att montera ihop möblerna direkt medans jag ställde mig och lagde mat. När Emilia sedan satt inne i vardagsrummet framför tv:n och åt sin mat skyndade Christian och jag oss med att fixa iordning hennes rum utan att hon såg. Idag bor vi tyvärr lite trångt i en lägenhet som är en 2,5a och vi båda kände att det hade varit roligt för Emmi att få sig ett eget rum med alla sina leksaker där hon kan leka. Då vi tyvärr för tillfället inte har något eget rum att kunna ge henne bestämde vi oss för att göra om vår matsal till Emilias rum istället. Eftersom att vi ändå är grymt dåliga på att sitta där och äta och att det i dagsläget endast används till att jag sitter där när jag ska plugga köpte vi även ett litet skrivbord som jag kan sitta vid istället och göra mina skolarbeten. När vi fått klart i hennes rum ropade vi på henne och bad henne komma och titta. När hon fick syn på sitt nya rum sa hon wow. Jag antar att det är ett bra tecken. Vi ringde facetime till mummu, morfar och moster och Emilia visade upp sitt nya rum stolt som en tupp och visade alla sina gamla leksaker som fanns där och sedan ringde vi även farmor och farfar och visade rummet igen. Efter det har hon lekt där inne tills det var dags att lägga sig. En väldigt nöjd tjej och ännu nöjdare föräldrar, för det finns verkligen inget bättre känsla än att se sitt barn lycklig. Så nu känns det jätte bra att våra små ytor här hemma kommer till bättre användning tills den dagen vi hittar något större. Men vi ska inte klaga vi har det bra här hemma. Så länge Emilia har det bra så är det de absolut viktigaste för oss.
 
 

Ikea

Idag kom Christian hem ifrån jobbet efter att ha varit borta 2 nätter. På vägen hem från jobbet hämtade han mig utanför min skola sedan åkte vi direkt hem till Partille och stannade till vid Ica för att passa på att handla lite mat när Emmi fortfarande var på dagis. När vi senare hämtade henne på dagis berättade fröknarna för oss att dom hade varit ute i skogen idag tillsammans med barnen. Emilia hade tyckt det var jätte roligt. Direkt efter hämtningen på dagis åkte vi till Ikea i Bäckebol för att titta på en ny säng till Emilia. Det blev även en hel del annat också.
 
 
 

Vecka 23

Imorgon går vi in i vecka 23 (22+0). Enligt min gravidapp i mobilen har 55 % av graviditeten gått redan. Magen har växt som bara den under 2 veckors tid nu och nu börjar jag känna mig ganska stor. Jag har börjat få halsbränna på kvällarna, vilket jag inte direkt saknat sen jag hade det sist under min första graviditet. Sparkarna är väldigt tydliga nu och man kan även se magen röra sig lite smått nu på utsidan. Det verkar vara en aktiv liten bebis som rör sig mycket. Emilia är verkligen jätte gullig och klappar ofta magen och pussar på den samtidigt som hon säger "beeebis". När sedan Christian klappar eller gosar med magen blir hon arg och tar bort hans hand och säger "Emijas bebis" med väldigt bestämd röst och lägger huvudet på magen. Jag skrattar lika mycket varje gång.
 
Världens bästa storasyster

Nygammal hårfärg

Förra veckan fick jag något slags ryck här hemma och färgade håret tillbaka till min mörka färg. Men usch vad håret känns annorlunda nu under graviditeten, det sägs ju att det ska kännas tjockare när man är gravid. Men mitt känns bara risigt och inte alls som det brukar. Det var exakt samma sak under min första graviditet med Emilia. Jag minns att när jag slutade att amma henne så tappade jag även all babyfjun i håret, pannan och bak i nacken. Det såg väldigt roligt ut när babyfjunet i luggen började växa ut igen. Usch vissa saker förtränger man snabbt, men nu vet jag väl vad jag har att vänta. Bara att gilla läget vare sig man vill eller inte.
 
 
 
 

God natt

 

Det sket sig

Det blev ingen film ikväll, istället blev det tydligen detta. Tur det finns candy crush i telefonen...




Härliga fredag

Fredag är här igen! Upp tidigt i morse för att lämna Emmi på dagis för att sedan bege sig hem igen för att jobba på en inlämningsuppgift vi har tills på söndag. Riktigt skit att dom lägger skolarbeten på helgdagar men det är bara att bita ihop och gilla läget. Christian har varit sjuk idag och varit hemma från jobbet. Nu när äntligen Emilia och jag är friska åker han på det. Hoppas bara att vi alla kan bli friska nu igen för ingen av oss har tid eller lust att ligga hemma och vara sjuk. Ikväll blir det i alla fall fredagsmys med god mat och kanske någon film på det. Inte ofta vi är hemma alla tre tillsammans på fredagskvällarna längre så man får passa på att njuta av dessa stunder även om en av oss råkar vara sjuk.
 
Dagens höjdpunkt när man får hämta denna lilla glada tjej på dagis ♥
 
 

Tidig fördelsedagspresent

Om exakt 10 dagar så är det den 21a oktober och då fyller jag 26 år. Men redan igår fick jag en tidigt födelsedagspresent ifrån Christian och Emilia. Eftersom att jag behöver bekvämare skor nu när jag börjar bli lite tjockare än vanligt och mina vanliga stövar och converse inte alls är så bekvämma för fötterna längre fick ett par nya Nike free run utav mina två älsklingar. Världens bekvämaste skor jag någonsin ägt och desutom är dom skit snygga. Sedan snart 2 år tillbaka är det dom enda träningsskor jag använder och vill aldrig ha något annat. jag verkligen älskar dom. Så nu fick jag mig ett nytt par snygga Nike i present så nu slipper jag ha ont i fötterna mer.
 

Myskväll

Christian är äntligen hemma från jobbet och vi har lite mys framför tvn.



Mammas sjukling

Här hemma har vi fortfarande en väldigt snorig tjej. Imorgon har det gått 1 vecka sedan Emilia blev sjuk och jag börjar bli lagom trött på det nu och vill bara att hon ska få bli frisk igen. Vi ligger och myser i soffan och tittar på Nickelodeon Jr hela dagarna. Visst är det mysigt men det märks att Emilia saknar sitt dagis. I torsdags kväll sa Emmi till både mig och Christian att sätta oss i ring på golvet här hemma och så skulle vi sjunga alla sånger som dom sjunger på samlingen på dagis.
 
 

Sova middag

Sova middag är något av det bästa som finns, helt underbart att få sova mitt på dagen nån timma när man är helt slut. Emilia ska alltid busa i början och är inte alls lika sugen på att vila men så tar det några minuter och så sover hon som en stock. 


Kanelbullens dag

Idag åkte Christian iväg på jobb över helgen och kommer inte hem förens på måndag. Emilia och jag som fortfarande inte är helt friska har haft fredagsmys här hemma för oss själva med kanelbullar, popcorn och te framför idol på tv. 


Lunch date

Idag hade vi kort dag i skolan ifrån klockan 10-12 så jag mötte upp min fina Kicki för en lunch på stan. Vi hamnade på O'larys på Aveny. Även Kicki ska ha en liten bebis nu i december redan så det blev en del prat om barn och allt som hör det till. Så himla roligt när folk man känner ska ha barn runt samma tid så att man har några att umgås med senare när man själv är mammaledig. Vi hade en väldigt trevlig lunch/pratstund idag. 


Vecka 21

Idag går vi in i vecka 21 (20+0). Med andra ord så har halva tiden redan gått eller rättare sagt sprungit förbi. Magen växer för var dag som går och jag känner av allt mer alla sparkar och rörelser i magen. Idag var även första gången som Christian kände en spark när han hade handen på magen. Fortfarande ganska svagt för honom men för mig känns det betydligt mer. Det känns som en livlig liten bebis än så länge och det är mycket mer rörelse än vad det var när Emilia låg i magen, hon var väldigt lugn. Jag mår fortfarande väldigt bra tack och lov och kan fortfarande klämma mig i en del av mina "vanliga" jeans, så än ska jag inte klaga. Jag har fortfarande lite svårt att föreställa mig hur livet kommer att bli med 2 små barn här hemma. Det är en väldigt stor omställning men vi tror och hoppas att det kommer bli jätte bra. En sak vet vi i alla fall och det är att Emilia kommer att bli världens bästa storasyster.
 
 

Mys med morfar

Här hemma är vi fortfarande förkylda och i natt har ingen av oss sovit speciellt bra eftersom att Emilia legat och hostat hela natten. Christian åkte iväg och jobbade tidigt på morgonen och Emilia och jag åkte hem till morfar och hälsade på när vi vaknat. Solen lös och det var riktigt härligt ute i trädgården där det är alldeles vindstilla. Emilia som är helt tokig i äpplen fick hjälp av morfar att hitta de finaste äpplena i trädet som hon glatt smaskade i sig. På kvällen var både jag och Christian iväg på vårt första föräldramöte på Emilias förskola, och Emmi fick stanna kvar hos morfar under tiden. Senare när jag hämtade henne på kvällen somnade hon direkt när jag satte henne i bilen nöjd efter all lek och bus under dagen. Nu vill vi bara bli friska så att vi kan gå tillbaka till förskolan och leka med kompisarna också.
 
 

Oktobertjej






Ultraljudet

För snart 1 vecka sedan i onsdags var Christian och jag på Östra sjukhuset för att göra vårt stora ultraljud på bebis nr 2. Jag hade längtat efter denna dagen så mycket och det var lite nervöst när vi satt där i väntrummet. Tusen tankar far runt i huvudet när man sitter där och väntar. Efter en stund blev vi inropade och jag fick lägga mig på en brits och Christian satt bredvid på en stol och framför oss hade vi en stor Tv skärm där vi fick se vår lilla bebis. Vi fick se att bebisen låg med sina fötter korsade precis som Emilia alltid gör vilket vi skrattade lite åt. Barnmorskan sa att det var en liten tjockis som låg där inne och att allt annat såg bra ut. Vi hade trott att bebisen skulle vara beräknad den 17e februari men den beräknade förlossningsdatumet blev förflyttad en dag bak till den 18e februari. Så just den dagen när vi var på ultraljudet var jag i vecka 20 (19+0). Vi fick med oss ett kort på bebisen hem som nu hänger på kylskåpet och som vi tittar på och undrar vad det är för en liten figur som ligger där inne i magen. Vi längtar som tokar alla tre.
 
Spännande, pojke eller flicka?

MVC

Igår hade jag mitt första besök på MVC sedan inskrivningen i Juli månad. Vår barnmorska Marie är världens gulligaste och vi hade även henne när Emmi låg i magen så det är alltid lika roligt att gå dit. Vi pratade lite om hur jag mådde och upplevde min andra graviditet. Det var inga konstigheter, jag mår hur bra som helst förutom att man är väldigt trött emellanåt, men det är väl inte konstigt när man är gravid mamma samt pluggar på heltid. Jag fick havandeskapsintyg som jag ska skicka in till försäkringskassan. Sedan lyssnade vi på barnets hjärtljud, det var lite svårt att höra eftersom att min moderkaka ligger framför barnet i magen. Men vi hörde hjärtat i alla fall fast det var svagare än vad jag minns med Emmi i magen. 154 slag i minuten fick vi fram det till efter en stund. Sen fick jag järntabletter som jag ska börja äta varannan dag från och med nu och en ny tid till Marie om 4 veckor igen. Senare den dagen kände jag för första gången tydliga sparkar inne i magen. Jag har känt det i flera veckor nu fast otydligt men just igår var det starkare än vanligt och jag kunde känna det även när jag la handen utanpå magen. Spännande nu går det undan.
 
Magen igår V. 20 (19+5)

Dagis förkyldning

Idag fick jag ett samtal runt 11 tiden ifrån Emilias avdelning på förskolan. Emilia var varm, snorig och väldigt hängig och dom ville att jag skulle komma och hämta hem henne. Som tur är var jag hemma idag för att studera inför tentan som ska vara inlämnad imorgon så jag kunde vara där snabbt. På morgonen hade det varit gruppfotografering på förskolan så det var ju även tur att hon hann vara med på det åtminstone och inte ser alltför hängig ut. När jag väl hämtat henne gick vi en sväng till Allum för att köpa nässpray till lillstumpan. Sedan gick vi hem och gosade och myste i sängen en bra stund innan vi somnade. På kvällen var hon mycket piggare igen men hon får ändå stanna hemma ifrån förskolan i några dagar så att hon hinner bli helt frisk. Även jag är superförkyld det är bara Christian som klarat sig ifrån denna jädra förkylning. Får hoppas vi blir friska snart, redan andra gången Emmi är hemma och sjuk nu sedan inskolningen för 1½ månad sedan. Men det hör väl till antar jag. Jag klagar inte utan ligger gärna hemma och gosar med världens goaste tjej.
 

Danmark & The Reef

Förra helgen var vi ju som sagt var iväg på mini semester i Danmark tillsammans med våra vänner. Vi tog båten tidigt på lördagmorgon där vi åt av den underbara frukostbuffén. Lite senare var det dags för Nicke nyfiken show för tjejerna och efter showen blev det kramkalas och godisutdelning. Emilia var helnöjd. Sedan var det vi vuxnas tur att roa sig vid spelmaskinerna medans tjejerna sov middag i sina vagnar. Efter ca 4 timmars båttur var vi framme i Fredrikshamn. Hotellet låg ca 10 minuters promenadväg bort ifrån båten vilket var perfekt. Vi checkade in och kollade in våra rum och begav oss sedan direkt ut på stan för att äta middag. Senare på eftermiddagen var det äntligen dags för badet. Småtjejerna var i himlen och tvekade inte en sekund för att gå i vattnet. The Reef var verkligen att rekommendera med palmer, musik och tropisk värme (i alla fall i luften) jag som är världens badkruka tyckte att det var lite kallt i vattnet. Tjejerna hade väldigt roligt i alla fall och efter några timmar var vi alla helt slut. På kvällen åt vi buffé igen på hotellet som var väldigt bra. Helt underbart att bara lämna tallriken när man är färdig och gå och hämta en ny och slippa disk och allt det där som man måste göra annars hemma. Vi hade verkligen en underbar helg och vi hann med lite bad även dagen efter innan vi åkte hem på söndag eftermiddag med båten. Två väldigt nöjda och glada tjejer och 4 väldigt nöjda men trötta föräldrar. Detta kommer vi absolut att göra om i framtiden.
 
Tusen tack Camilla, Patrik & Alicia för en väldigt trevlig helg!