Emilias nya ride

Emilia i sin nya ride! Igår köpte vi en ny sulky till Emmi. Mycket smidigare än den gamla pansarvagnen vi hade. Nu får den snällt stå i förrådet tills vi får nästa barn.
 

Bad hela dagen

Idag åkte mamma, Emilia och jag upp till Kåsjön efter att mamma slutat jobbet. Emilia var överlycklig av att få springa i vattnet och det slutade med att det blev ett dopp för henne. När vi skulle därifrån blev hon jätte arg. Vi åkte med hem till mamma och Emmi fick fortsätta att bada i poolen på altanen istället.
 

Härlig sommardag

Idag har vi haft det riktigt varmt och gott, riktig sommarvärme. Christian var uppe klockan 5 imorse redan för att åka och fiska med 2 vänner. Emilia och jag sov betydligt längre och efter frukosten gick vi direkt ut i det fina vädret och lekte ute på våran lekplats i flera timmar.
 
Som ni ser finns det många kreativa barn på våran gård. Härligt
 

Ny karriär

Idag har vi varit och kikat på Christian och hans bror Patrick när dom har tränat fotboll uppe i furulund. En kompis till Christian lyckades efter lite om och men övertala dom att testa på att spela i Björndammens korpenlag. Emilia och jag satt och tittade och hejade på eller i alla fall jag, Emmi somnade ganska fort.
 
Farbror Patrick & Emmi efter träningen

Tyst och skönt här hemma

Både Christian och Emmi har somnat och jag sitter i soffan med en kopp te och njuter av tystnaden. Ibland behövs det inte speciellt mycket.
 
 
 

Min fina Anna

Idag fyller min fina underbara Anna hela 26 år! Vi har känt varandra ända sedan vi var 9 år gamla och jag hoppas att jag får äran att ha dig i mitt liv tills vi blir riktigt gamla och skrynkliga! Vi har varit med om det mesta tillsammans och vi har många fina och roliga minnen tillsammans.
Ja älskar dig min underbara Anna! ♥
 
 
 

För exakt 2 år sedan

Idag är det exakt 2 år sedan som Christian och jag fick reda på att jag var gravid och att vi skulle bi föräldrar. Tänk då visste vi inte att det var världens finaste Emilia som låg där inne i magen.
 

Två förkylda och trötta tjejer

Här hemma har vi en väldigt förkyld och trött liten Emilia och en väldigt förkyld och extremt väldig mycket trött mamma. När vi vaknade imorse regnade det för fullt ute och det gör ju varken humöret eller något annat bättre. Så vi åt frukost framför tv:n och fastnade där ett bra tag. Efter ett tag kom solen fram så vi passade på att gå ut en stund utanför på lekplatsen för att gunga, leka i sandlådan och givetvis hoppa i varendaste liten vattenpöl vi hittade på vägen. Nu ligger Emilia och sover middag och jag hoppas att vi båda kan lägga oss tidigt ikväll för jag är verkligen helt orkeslös idag känner jag. Imorgon kommer pappa Christian hem från jobbet och är ledig i nästan en vecka och på Söndag åker mamma, syrran och ja till Ullared. Så lite har man att se fram emot i alla fall.
 

Plötsligt händer det..

Titta vem som ligger och sover i sin egen säng inatt! Oj då.
 

Emilias nya skor

Idag har Emilia varit med sin mummu nästan hela dagen. Dom hade varit iväg och köpt nya crocs till Emilia som hon ska kunna ha hemma hos mummu och morfar när hon är ute och leker/springer ute i trädgården. Det verkade som att dom funkade alldeles utmärkt till både spring, bus med katten och trädgårdsarbete med morfar.
 
Tack Mummu!

Fika på stan

Efter att jag varit hos tandläkaren åkte jag direkt in till stan med min bedövade mun för att möta upp min gamla arbetskamrat Kicki. På väg i bilen ringde jag och varnade henne så att hon inte skulle bli rädd och tro att jag fått en stroke utan bara blivit bedövad i hela högersida mun när hon skulle se mig. Vi gick och åt mat på en salladsbar bredvid saluhallen där dom har världens godaste sallad. Det var väldigt längesedan jag och Kicki sågs sist så vi hade hur mycket som helst att prata om och ta igen. Lite skvaller ifrån jobbet är alltid roligt att få nu när man är hemma och mammaledig. Fina Kicki och hennes Robin ska även bli föräldrar i December och det blev en del prat om bebis/barn. Lika roligt varje gång någon man känner ska få bebis! Det bästa som kan hända en här i livet. Det var verkligen jätte roligt att träffas och tjöta om precis allt och inget.
 
Världens bästa Kicki!

Just nu

Sitter och väntar på mamma/Mummu utanför hennes jobb. Emilia ska åka med Mummu hem och jag ska till tandläkare idag igen och få lite mer botox i läpparna. Jippi...eller inte.

 


Jag är en ordentligt bortskämd mamma idag!

Herre gud vad dom skämmer bort mig här hemma. När Christian kom hem från jobbet tidigt imorse hör jag att han och Emilia prasslar ute i hallen, en stund senare kommer Emilia bärandes in på ett litet fint inslaget paket. När jag öppnar ser jag att det är en ny Iphone 5. Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Så nu har jag en ny leksak som jag knappt kan slita mig ifrån. Senare på kvällen när vi firat både min mamma och Christians mamma får jag ett paket till. En morsdag Glossybox! Mina fina underbara familj skämmer bort sin mamma/sambo så mycket! Längtar redan tills nästa morsdag!
 
 

Firat fina svärmor

Senare på eftermiddagen åkte vi även hem till Christians fina mamma för att fira henne på morsdag. Fast Christians och hans syskon hade tjuvstartat och firat henne med presenter och uppvaktning i fredags redan, så idag blev det mest ett litet besök. Vi åt mat och hade det trevligt som vi alltid har när vi är där.
 
 

Världens bästa mamma

Idag har vi varit och firat min fina mamma på morsdag.  Av oss barn fick mamma en Glossybox "morsdag edition" med smink och lite andra skönhetsprodukter. Sedan tog vi en promenad ner till det mysiga Cafét Mary Anna som ligger i Olofstorp och åt frukost tillsammans. Jätte goda smörgåsar och fika till väldigt bra priser. Resten av eftermiddagen spenderade vi ute i trädgården då det var riktigt härligt sommarväder. Vi fikade ännu mer och Emilia badade i sin lilla pool och dansade till musiken ute på altan. Härlig morsdag!
 
Grattis världens underbaraste mamma på din dag! Du är bäst! ♥

Morsdag

Idag är det morsdag, min dag, alla mammors dag. Jag är verkligen världens lyckligaste mamma för att jag har världens finaste och mest underbara dotter på alla sätt och vis. Jag är så glad att just du Emilia finns i mitt liv. Jag känner nog likadant som alla andra mammor gör för just sina barn. För våra barn gör vi precis allt här i världen. Heja alla oss mammor, för vi är riktigt bra!
 
 
 

Bergsjöskolan - Reunion

 
Oj vad roligt vi har haft. Igår var det Reunion för alla 9or som gick ut Bergsjöskolan tillsammans för 10 år sedan. Tänk vad tiden flyger iväg känns som det inte var alls längesedan man gick i dessa korridorer och tyckte att man var så väldans vuxen och visste och kunde precis allt. Roliga tider var det i alla fall och det var verkligen super roligt att få träffa alla som kom. Tyvärr var det en del som inte dök upp, men det var verkligen deras förlust. Vi träffades allihopa inne i våran gamla Bergsjöskolan. Många av våra gamla lärare var där och våran klass fick bl.a. se bilder ifrån våran första klassresa i 7an, dom hade även hängt upp alla gamla klassfoton på väggarna från 7an till 9an. Man fick sig många härliga skratt. Sedan fick vi oss en rundtur igenom våran gamla skola, det var inte mycket som var sig likt då dom byggt om och renoverat en hel del sedan vi slutade, men ändå kände man igen sig och många gamla minnen dök upp. Efter rundturen blev det lite mingel och alla vekade ha väldigt trevligt och mycket att prata om. Efter 2 timmar i skolan var det dags att tacka alla fina lärare för en mycket lyckad återträff och för oss flesta bege oss in till stan för att fortsätta vår Reunion på Lounge. Även där var det grymt. Vi hade hur roligt som helst, det kändes inte alls som om det var 10 år sedan i sist sågs, utan alla släppte verkligen loss och vi dansade och skrattade så att jag var alldeles hes när jag åkte hem senare på natten. En riktigt lyckad återträff med underbara människor, ett riktigt härligt gäng! Vem vet om 10 år kanske vi ses igen på vårt 20års jubileum! Man kan ju alltid hoppas för de här var riktigt kul.
 

Återträff

Nu ska jag iväg på reunion med min gamla skola. Det är 10 år sedan nu vi gick ut 9an tillsamman. Det ska bli hur roligt som helt att träffa alla igen!
 

Emilia

Våran prinsessa
 
 
 

Nya träningsbilder

Nu har det strax gått 1 månad sedan jag la upp mina första träningsbilder. Dags att uppdatera. Det går lite framåt i alla fall och jag är väldigt stolt över mig själv. Imorgon tidigt är det dags att träffa min PT igen för återuppföljning med mitt träningsschema. Lite nervös är jag allt.
 
Kan jag så kan vem som helst

Världens snyggaste träningsbyxor

Idag kom Christian hem med en present till mig. Ett par Adidas träningsbyxor som jag tittade på i veckan när vi gick i Allum. Jag är helt kär, jag kommer ha dessa när jag tränar, sover, äter, går på stan, ska på kalas ja typ hela tiden! Jag älskar dom! Världens snyggaste träningsbyxor och världens grymmaste sambo!
 

Bubbles


Pappas tjej

Emmi och pappa ligger och tittar på Barbiefilm. Vad gör man inte för sin lilla tjej.
 
 
 
 

Lite regn?

Emilia älskar verkligen att vara ute och när hon inte får vara ute sitter hon gärna på balkongen. Idag när vi var hemma och lagade middag satt Emilia som vanlig på balkongen och det var jätte soligt och härligt, helt plötslig från ingenstans gick solen i moln och hela himlen öppnade sig. Det blev riktig ösregn. Emilia blev överlycklig och ville inte komma in från balkongen. Där stod hon i blöjan och hoppade och var helt överlycklig av regnet. Efter bara 2 minuter på bakongen var hon helt genomblöt så det var bara att hoppa direkt in i duschen och värma sig. Ibland behövs det inte mycket för att göra en liten tjej lycklig.
 

Nedräkning

Nu på fredag är det återträff med min gamla klass/parallellklasser ifrån Bergsjöskolan. Tänk att det var hela 10(!!??!) år sedan som vi alla gick ut 9an tillsammans. Ska bli grymt roligt i alla fall och hoppas på att det är många som dyker upp.
 
 
"Coola tider"
 

Nyvaken glad tjej

Mammas lilla korv har äntligen vaknat nu efter att ha sovit i över 1 timma. Började bli lite ensamt, men nu är det full rulle här hemma igen!
 

Botoxfyllda läppar

Precis kommit hem ifrån tandläkaren. Lagat några hål och har bedövning i både vänster över och underkäke. Känns som någon sprutat in 2 kg botox i läpparna på mig. Jättemysigt. Det var verkligen värt några tusenlappar...
Dagens visdomsord
Slarva för i helvete inte med tandborstningen

 
Det bästa här i livet är gratis

Liten kvällspromenad

Ikväll blev det en liten kvällspromenad på 6 km med Emmi sovandes i vagnen medans Christian tränade på gymmet. Riktigt skön och underbar kväll. Älskar våren/sommaren! Med bra musik i öronen kan man gå nästan hur långt som helst.
 
 
 

Utomhus


Konsten att hitta bra skor

Ja det är verkligen inte lätt att hitta ordentliga och bra skor till sin lilla tjej. Man vill ju inte köpa vilken skit som helst bara för att de råkar vara billigast, men samtidigt känns det ju lagom roligt att behöva lägga 500 spänn på "märkesdojjor". Sedan gör det ju inte saken bättre att alla tjejskor ska vara med så mycket färger som möjligt, lila, rosa, rött, gult och gärna på en och samma sko på en gång. Varför ska det vara så svårt att hitta snygga enfärgade sommarskor?! Idag har vi gått i alla skobutiker i hela Allum utan att hitta några skor till Emmi. Det lutar väl ändå åt att vi går tillbaka och köper de enda helvita sandaler vi hittade från Kavat för 450 kr. Där ryker den månadens barnbidrag ja.
 

Barfota

Ett litet sommartecken
 

"Ny säng" till stora tjejen

Stora tjejen här hemma har fått en "ny säng". Vi har tagit bort ena väggen av spjälsängen och helt plötsligt blev den väldigt mycket mer roligare än vad den varit innan. Vi får se om hon vill sova i den.
 

Tuffaste bruden i stan


Någon är visst ute och cycklar...

 
 

Goodiebagen

Den fina goodiebagen som vi fick på gårdagens event. Min absoluta favorit blev det rosa läppstiftet ifrån Top Shop.
 

En dag på Bergums lantgård

Inatt har vi sovit hemma hos mina föräldrar. När vi vaknade var det kanonväder så vi åkte på en liten utflykt till Bergums lantgård. Hur mysigt som helst att få gå runt och titta och klappa alla djuren.
 
Dagen i bilder
 

Poolinvigning

Igår invigde vi poolen. Det betyder att sommaren är här på riktigt!
 

Girls night out på Glow

Ikväll har jag varit ute på skojigheter med mina underbara vän Anna! Vi har varit på Girls night out av MGroup  ett blogg event för massa bloggande tjejer på nattklubben Glow mitt på Avenyn. Det dracks drinkar, (jag körde bil så jag drack ramlösa) minglades runt, tävlades, och vi hade en väldigt trevlig kväll helt enkelt. Med oss hem fick vi en trevlig goodiebag och lite annat roligt ifrån eventets utställare. Toppen kväll!
 

Just nu

Emilia är ute i solen med morbror


Man måste ju testa...

Man måste ju testa och se om de nya stövlarna verkligen fungerar som dom ska.
 

En solig familjedag på Liseberg

En av fördelarna med att Christian jobbar så som han gör är att han även är ledig mycket på vardagar, vilket ger oss möjlighet att hitta på massvis med saker mitt i veckorna när de flesta andra jobbar. Idag var det kanonväder så vi åkte till Liseberg. Christian hade kollat på nätet kvällen innan och sagt att dom öppnar klockan 11 redan. Perfekt. Så när vi kom dit idag vid 1 tiden på eftermiddagen står det vid entrén att nöjesparken öppnar först klockan 15. Bra jobbat Christian! Så vi gick en promenad och åt lite lunch på ett baguettefik i närheten. Emilia somnade efteråt i vagnen och hade massor av energi när Liseberg väl öppnade. Fast att det var kanonväder var det väldigt lite folk i parken vilket gjorde att Emilia kunde åka hur mycket som helst utan att behöva stå i kö en endaste gång. Emilia tyckte att allt hon fick åka var roligt och var inte alls rädd. Vi träffade Lisebergskaninerna men dom vågade hon inte krama utan det räckte med att klappa dom. Mamma fick krama kaninen istället. Emilia åkte farfarsbilarna och tog körkort. Det blev två stycken, ett svenskt körkort och ett utländskt. Christian spelade lite på basketen som är hans favorit på Liseberg. Det blev en riktigt rolig och mysig dag med familjen. Familjedagar är det bästa som finns.
 

Dagens

Idag var det premiär för jeansshortsen. Äntligen! Dags att sola sina vita ben som inte sett solljus på evigheters evighet. Riktigt sommarväder har vi nu fått och man blir så otroligt glad i hela kroppen när solen skiner!
 
Jeansshorts - Bik bok. Linne - Zara.

Torsdagsnöje

Nu åker vi till Liseberg! Familjedagar är bäst!

 


Pappa och "älvan"

 

Garderobsrensning

Nu är det äntligen dags för en liten garderobsrensning. Som ni kanske ser har vi alldeles för mycket kläder både jag och Christian och då är detta som visas på bild bara mitt. Jackor, jeans, tröjor, toppar, klänningar och skor. Massor av kläder ska bort! En del ska slängas och massor ska läggas ut på tradera. Tradera är verkligen skit bra, har lagt ut kläder där många gånger tidigare och ibland har man fått riktigt mycket pengar för saker som ändå bara hänger i garderoben men som är i fint skick men som man kanske spontanköpt eller som man tröttnat på eller växt/krympt ur. Massor a märkeskläder från bl.a. den tiden Christian jobbade på MQ eller innan vi fick Emilia och man köpte kläder till sig själv hej vilt, ja man kan ju lugnt säga att man samlat på sig en hel del under åren. Och vem vet förhoppningsvis få in lite cash till lite nytt som kan få hänga inne i garderoben.
 

Min första arbetsdag

Idag satte jag klockan på 06.00 för att gå upp och göra iordning mig inför jobb på särskolan. Givetvis var jag nästan 15 min för tidig till jobbet, men hellre det än att komma sent. Vi började dagen med gemensam frukost, sedan var det samling, lite jobb i bänkarna, ut på gården och leka, röris (typ rytmik med dans och rörelse) lunch, gå till biblioteket, läsa bok, titta på lilla aktuellt på tv:n och avsluta med samling. Det kändes som jag hade semester, att komma hemifrån en dag och göra annat än det man gör varje dag ut och dag in var verkligen hur skönt som helst. Det var verkligen jätte roligt att få jobba och jag blev lite sugen på att kolla upp om jag kan jobba lite extra någonstans nu när Christian ändå är hemma så mycket när han är ledig. Det kändes väldig nyttigt att få komma hem och ha saknat Emilia under dagen och samtidigt nyttigt för Christian att få vara ensam med Emmi med.
 

Jag överlevde

Hemma från första arbetspasset på 1,5 år! Jag överlevde!!

 


Ett måste nu i sommar

Ett måste nu till sommaren. I alla fall för de som har små barn hemma. Häromdagen köpte vi dessa glassformar i plast på Ica här i Partille för endast 14:90 kr för ett 4 pack. Perfekt för att göra egna glassar.
 

Min första arbetsdag imorgon

Imorgon är det dags för min första arbetsdag sedan 1,5 år tillbaka. För fösta gången är det nu min tur att behöva smyga upp och göra sig iordning för jobb medans mina två älsklingar ligger kvar i sängen och sover. Det är på min mammas jobb som dom behövde extra personal imorgon då en av hennes kollegor skulle iväg på kurs. Min mamma jobbar som specialpedagog på en skola i Öjersjö. Hon är alltså klassföreståndare för en mellanstadieklass där barnen har olika typer av utvecklingsstörning. Så imorgon ska jag få jobba tillsammans med min mamma i hennes klass från 7.30 - 14.00 och det ska faktiskt bli väldigt roligt. Har hoppat in extra där en annan gång för många år sedan så vi får hoppas att det går bra även imorgon. Får nog sätta 10 olika larm på mobilen så att jag verkligen kommer upp imorgon, då man är van att sova till minst 9 varje morgon. Nä nu ska jag släcka ner och sova så jag orkar jobba imorgon.
 
Kommer sakna mitt lilla troll imorgon!

Familjen Kyllönen

Idag var vi bjudna hem till min Kusin Jari och hans fina familj på fika. Emilia lekte så fint med deras två små tjejer, Elina och Emma. Både Christian och jag kunde sitta i lugn och ro och fika medans tjejerna lekte inne i tjejernas rum tillsammans. Det blev en mycket trevlig eftermiddag hos familjen Kyllönen. 
 
Världens goaste katt hittade vi utanför

Hälsat på Emilias nya dagis

Idag var Christian, Emilia och jag och hälsade på Emilias blivande dagis. Hon ska inte börja där förens efter sommaren men vi ville ändå dit och se hur det ser ut och prata lite med personalen och kolla läget helt enkelt. Vi fick träffa Pia som med största sannorlikehet kommer att vara Emilias blivande fröken på småbarnsavdelningen där Emmi ska skolas in i Augusti. Pia visade oss runt på hela dagiset och vi fick lite information om vad som händer på dagiset och lite vad man ska tänka på osv. Vi gick runt på alla avdelningarna och träffade några barn och Emilia verkade inte alls blyg utan gick iväg och lekte tillsammans med dom. Vi gick även ut på den stora dagisgården och tittade, det var en del andra barn där ute också och Emilia sprang iväg direkt och brydde sig inte alls om Christian eller mig. Det kändes väldigt skönt att hon verkade tycka det var roligt och hoppas att det kommer att gå lika bra med att skola in henne senare. Alla fröknar vi träffade verkade hur bra och trevliga som helst och även alla rara barnen så detta känns hur bra som helst just nu. Och jag som haft så ont i magen bara jag tänkt på att Emmi ska börja på dagis innan. Himla skönt att den känslan äntligen släppt. Bara att inse att våran tjej är stor på riktigt nu. Vi kan inte ha henne hemma för alltid. Detta kommer att bli bra!
 

Hårfetish?

Tjejen som verkligen älskar sin mammas hår!
  

Det finaste jag har

Min älskade familj
 

Emilias nya älskling

Igår när vi var och handlade mat på Ica hittade Emilia en nalle/tiger på barnavdelningen som hon bestämt skulle ha med sig hem. Snälla pappa Christian kunde givetvis inte säga nej fast hon redan har typ tusen gosedjur hemma redan. Emilia var i alla fall väldigt glad åt sin nya kompis. Det lär bli dyrt att handla med denna bruden i fortsättningen om det ska fortsätta såhär.
 
 

Klädkällaren

Idag åkte Emilia och jag tillsammans med mamma och pappa till nya klädkällaren i Bohus. Emilia sov hela vägen dit i bilen men när vi väl var framme var det full rulle igen. Köpte vita strumpor till Emmi som jag letat efter länge. Verkar vara väldigt svårt att hitta annars till fickor, allt ska vara rosa, lila eller rött med massa blommor eller nallar på. Vad hände med helt vita vanliga strumpor som går att matcha till allt? Idag hittade jag i alla fall 3-pack strumpor för endast 10 kr. Riktigt kap. När vi åkte hem somnade Emilia i bilen igen och vaknade inte förens nästan 2 timmar senare. Så nu har jag en väldigt pigg sketonge som ligger vaken här bredvid i sängen och pillar mig i håret. Ska bli intressant att se när hon somnar ikväll. Vem vet jag kanske somnar först.
 

Utflykt

Sitter i bilen på en parkering i Angered och väntar på mamma och pappa. Idag ska vi på utflykt.

 


Kvällspromenad

Ikväll blev jag helt plötsligt väldigt sugen på att gå ut och promenera. Christian var inte lika sugen så han och Emilia fick stanna hemma. Jag fyllde min mp3 med massor av ny bra musik och gick ut på en riktig långpromenad, samma runda som sist på 1,5 mil. Denna gången gick det lite fortare när jag slapp ha med mig barnvagnen. Oh herre gud vad skönt det känns när man kommit hem och är helt mör i benen. Finns inget bättre än att ta långa promenader nu på våren/sommaren, frisk luft, rensa huvudet och världens bästa träning om man frågar mig.
 

Grillning hos familjen

Idag var vi bjudna hem till familjen på grillat. Hur smarrigt som helst, hade kunnat äta grillat sju dagar i veckan. Efter maten grillade vi marshmallows. Emilia sprang utan blöja under hela besöket utan en enda "olycka". Hon kissade på pottan fler gånger, våran duktiga lilla tjej. Det går hur bra som helst med potträningen nu och hon är så stolt själv varje gång hon kissat på pottan och klappar händerna. Härligt när det går så bra! Både Christian och jag är stolta som tuppar.
 

She got it from her mama

 
 
 
 

En heldag på stan

Idag blev det en riktig heldag på stan. Först åkte vi in och träffade Karolina, vi gick och fikade på uteservering i det fina vädret. Sedan blev det en sväng på stan, jag hittade lite kläder på Zara med mitt presentkort jag haft sedan julas. Sedan blev vi hungriga igen. Vi hamnade på ett ställe som heter Super Rullband. Asiatisk mat som kom rullandes på band och som man själv fick plocka av vad man kände för. Aldrig testat förr så det var en ny upplevelse. Efter ett tag kom Pari och mötte upp oss och vi gick till en lekplats utanför deras lägenhet där Emilia fick leka lite. På kvällen köpte vid med oss pizza hem till oss ifrån Utby Pizzeria och en jätte stor godispåse från hemmakväll. En härlig heldag med fina vänner.
 

Just nu

Nu åker vi in en sväng till stan

 


Måste få skryta lite..

Men idag har jag varit riktigt grym. Christian skulle träna på gymmet med en kompis som är Personlig tränare och lära sig massa nytt om träning. Under tiden gick Emilia och jag på promenad i det fina vädret. Det blev en riktig långpromenad på 1,5 mil. Emilia somnade efter 20 min och sov resten av promenaden på 2,5 timma. (Duktiga Emmi) När vi äntligen var hemma igen skakade det i benen och jag är fortfarande helt slut i kroppen. Men det känns så jävla skönt och nu kan man ha fredagsmys och äta gott med gott samvete.  
 

Dessa killar växer inte på träd

Idag kom Christian hem och överraskade mig och Emmi med en jättefin bukett blommor som han varit och köpt på vägen hem ifrån jobbet. Han skämmer alltid bort sina tjejer. Världens bästa pappa och sambo! Han vill alltid att vi ska ha det bäst även fast han är trött och jobbat flera dygn i sträck kommer han hem och tänker på sina tjejer. Sådana killar växer inte på träd och vi är verkligen lyckligt lottade som har en sån fin kille/pappa i våra liv.
 
Christian du är bäst!!
 

Busunge!

Sånt här får man bara göra hemma hos mummu och morfar!
 
Emilia älskar mummus smoothie!

Kristi himmelfärdsdag

Idag har Emilia och jag varit hemma hos fina Karolina som var ledig idag ifrån jobbet och bara myst. Vi köpte hem mat och låg i soffan och bara slappade och hade det hur gott som helst. Senare på dagen/kvällen kom solen fram igen efter att det regnat nästan hela dagen så vi tog oss en liten promenad ner till Handelshögskolan och hälsade på Pari som satt och pluggade på sin D uppsatts. Mycket trevlig dag med Karolina!
 

Nu åker vi

Nu åker jag och en sur tjej hem till fina Karolina och hälsar på!


Fy sjutton

Fysjuttonvadjagälskardig!
 

Bebissug

Visst blir man lite sugen på en till när man tittar tillbaka på alla gamla bebis bilder.
 
De två finaste människorna på jorden!
 

Tjej som inte ville med hem idag

Idag var det nära att ja åkte hem utan barn med mig. Idag på eftermiddagen åkte vi förbi mamma en stund och hälsade på. Emilia hade fullt upp hela tiden och var på strålande humör och tjötade mer än någonsin. Hon verkade ha mycket att berätta för mummu. När vi  senare på kvällen skulle åka hem ville Emmi inte följa med. Hon skulle vara ute och vinka till mummu som stod i fönstret. Till slut fick jag tvinga in henne i bilen. När vi väl skulle gå från bilen hem skulle hon stå en bra stund och hoppa i alla vattenpölar hon hittade på vägen. Dags att köpa riktiga gummistövlar kanske?
 
Hej då mummu!
 
Hoppa i vattenpölar är ju hur roligt som helst

Fika

Idag var Emilia och jag i Frölunda torg och fikade med Derya. Derya och jag känner varandra sedan gymnasiet då vi gick i samma skola och vi har inte setts sedan dess så det var väldigt trevligt att träffas igen efter all dessa år.  
 
 

Kvällspromenad

Ikväll blev det en 1,5 timmas kvällspromenad med Emilia. Vädret var fortfarande helt underbart och vid 21.30 var det fortfarande 15 grader. Emmi satt vaken i vagnen och var så nöjd att få vara ute på en sen promenad men när vi var 10 min hemifrån så orkade hon inte hålla ögonen öppna längre, typiskt när man strax är hemma.
 

Borås djurpark

Idag har vi haft riktig sommarvärme och för första gången i år gick vi utan någon jacka på. Underbart! Idaghar vi haft en jätte mysig familjedag i Borås djurpark. Vi köpte säsongskort till både mig och Christian för 350 kr/styck (Inträde för en gång kostar 230 kr så man tjänar redan på sitt andra besök) så nu kan vi åka dit hur ofta vi vill och titta på djuren. Emilia var i himlen och var väldigt intresserad av alla djuren och var superglad hela dagen. Roligast var nog ändå den lilla djurhagen där man fick gå in och klappa getterna och de små minigrisarna (en av grisarna var "gravid" och när man klappade magen så kände man hur det sparkade för fullt där inne, så mysigt.) Vi hade även med oss matsäck som vi satt och åt i solen. Riktigt härlig dag med lilla familjen.
Här kommer våran dag i bilder
 
Två trötta tjejer som somnade i bilen på vägen hem
 

Tisdag morgon

Vaknade tidigt av att en viss person låg på min kudde! Kuddtjuven!
 
 

 

Mitt nya jag

 
Amaaaagaaad morsan har fixat håret!

Måndag

Idag har jag haft en heldag med Sofia. Efter att vi varit hos frissan tog vi en sväng på stan och åt lunch. Efter det åkte vi hem tills oss och tog det lugnt en stund innan vi blev sugna på något igen och då blev det Triumf glass här i Partille. Solen sken så vi satt på uteserveringen men fick stressa i oss glassen för att den inte skulle hinna smälta. På kvällen tog jag med Sofia på ett pass Zumba på mitt gym, vilket hon tyckte var grymt kul. Vi avslutade kvällen med att sola en snabbis på solarieöarna. En trevlig och fullspäckad dag idag!
 

Frisörbesök hos Graham

Idag var dagen äntligen kommen som jag väntat på så länge, Sofia hade fixat en tid till mig hos hennes frisör Graham som ligger vid Domkyrkan inne i stan. Jag har försökt att göra mig ljusare i håret nu sedan en tid tillbaka och gjort slingor i två olika omgångar men fortfarande känt mig lite gul-orange i tonen och väldigt mörk i hårbotten fortfarande och inte varit nöjd. Så idag var det dags för tredje besöket fast denna gången hos Sofias duktiga frisör Graham som hon rekommenderat varmt för att göra ytterligare en omgång slingor. Graham la slingor i folie och som han lät sitta i ett tag och sedan efter vi sköljt ur dessa la han även i en eftertoning i håret som skulle dämpa mina gul-orangea toner ännu mer. Den eftertoningen gjorde verkligen susen. Jag blev direkt väldigt mycket ljusare än var jag vart innan och är verkligen supernöjd med mitt nya ljusare hår. Dock kunde han skippat att locka håret på mig efteråt då jag alltid gillar att platta håret, kände mig lite som Hulda 95 när jag gick därifrån med både ny hårfärg och frisyr. Men färgen är verkligen kanon nu och det är ju det viktigaste. Graham rekommenderas varmt!
 
 
 

Emilias nya jacka PO.P


Konsten att ta en seriös bild...

Det är inte alltid det lättaste att ta en seriös bild, fråga Christian.
 

Familjesöndag

Idag var vi bjudna hem till familjen på Tacos. Det blev en tidig middag idag för ikväll åker min lillebror och hans flickvän till Italien. En del har det bra.
 

Just nu

I bilen på väg hem till familjen på söndagsmiddag. Tacos!!

 


Min nya PT

När Christian och jag skaffade vårt gymkort på SATS i Januari tidigare i år ingick det även 3 kostnadsfria PT-timmar. Alltså 1 timma vid 3 olika tillfällen med en personlig tränare. Jag kan ju erkänna att jag har haft lite ångest inför detta då jag sett andra tjejer och killar uppe på gymmet som gått med sin PT, dom är ofta helt genom svettiga och det ser ut som om dom ska avlida vilken sekund som helst (Inget för mig). Hur som helst så tänkte jag helt enkel skita i mina PT-timmar men så för några veckor sedan ringde det på min mobiltelfon, det var en kille från SATS. "Hejsan, ser här att du har kvar dina kostnadsfria timmar med personlig tränare, vill du att jag bokar upp dig på en tid?" Fjantig som jag är kunde jag inte med att säga nej utan bokade snällt upp mig. Tog en fredag väldigt tidigt på morgonen för att det skulle vara så lite folk i gymmet som möjligt som ev. skulle stå och skratta åt mig.

 

När jag väl kom dit fredag morgon träffade jag min nya PT Kalle. Vi gick in på kontoret och pratade lite om vad jag hade för mål och vad jag ville ha ut av min träning. Jag berättade att mitt mål med träning är att främst ha roligt, bli lite starkare och piggare. Jag ville absolut inte komma hem från gymmet så trött och slutkörd att jag inte orkade ta hand om min dotter. Han bad mig gå ut i gymmet och värma upp lite på crosstrainern medans han satt kvar och la upp ett träningsprogram åt mig.

Efter ca 10-15 min uppvärmining kom Kalle och vi gick igenom mitt nya träningsschema. Han hade gjort ett ganska snällt schema med lite blandade övingar för hela kroppen med bla, Kettlebells, (som jag älskar) Pilatesboll och lite olika maskiner i gymmet. Sedan gick vi igenom alla olika övningar och Kalle visade först hur man skulle göra sedan var det min tur att göra likadant. Varje övning skulle jag göra 12 gånger 3 gånger. Allt gick väldigt bra och inga kostigheter alls. Om 4 veckor ska vi ses igen och gå igenom vårt träningschema och förhoppningsvis är jag både lite bättre och starkare redan då och vi kan höja vikterna en aning.

 

Måste erkänna att det känns väldigt roligt att ha en program att gå efter nu på gymmet vilket gör en lite mer motiverad. Innan har jag alltid gått mycket på krosstrainern och sprungit en del på bandet, men nu vill jag inte gå ner så mycket mer i vikt utan bli lite starkare och "fastare" i kroppen. Så detta passar mig perfekt. Är verkligen glad att dom ringde från gymmet och pushade mig till att boka upp tid. Det älskar jag med SATS dom bryr sig verkligen om sina medlemmar. Världens bästa gym, bara att dom kan få en person som mig motiverad till att träna är riktigt bra.  

 

 En bra start på vägen i alla fall!

 


Nytt

Fick hem lite nya armband häromdagen på posten

Vad hände?

Usch vad tiden går fort. Va hände med våran lilla bebis?
 

Fredag

Ikväll har vi haft det mysigt hemma hos Patrick och Maddis.
 
 

Mysdag i Haga


Grillning

Idag på eftermiddagen/kvällen kom Filip, Pari & Karolina och hälsade på. Vi skulle grilla hamburgare och korv ute så vi åkte iväg till Ica och köpte massa kött och annat som vi skulle behöva. När vi kom hem gick killarna ur för att grilla, Emilia fick leka under tiden på lekplatsen. Karolina och jag stannade hemma och dukade och slappade medans vi väntade på att maten skulle bli klar. Det blev riktigt lyckat och vi åt alla så att vi blev helt proppmätta. Efter middagen blev det soffläge och Emilia myste för fullt med Pari och Karolina.
 
Emilia gosar med Karolina och Pari.

Skatås

Idag var gymmet stängt och Christian och jag tänkte ändå vara lite duktiga och eftersom att vi haft kanon väder så tänkte vi att vi skulle ta en promenad i Skatås medans Emilia sov i vagnen. Lättare sagt än gjort, Emmi vägrade att sova och skulle själv köra runt på vagnen. Det blev ingen direkt Power walk utan det blev mer en lunkande promenad och titta på ankorna i vattnet. När vi efter en lång stund var på väg tillbaka till parkeringen för att vi gett upp hoppet om vår promenad somnade givetvis sketongen precis innan vi kommit fram till bilen. Aja vi fick en familjemysdag i solen i alla fall.
 
 
 

1 Maj

Imorse när vi satt och åt frukost fick vi höra musik utanför vårt fönster så vi gick ut på balkongen för att titta och fick syn på en orkester och ett jätte tåg av människor som gick och demonstrerade. Inte varje dag man ser sådant utanförfönstret. 
 

När pappa är på jobbet

När pappa är på jobbet ringer Emilia honom ibland för att kolla läget.
 
 

Valborgsmässoafton

Ikväll har Emilia och jag varit uppe vid Kåsjön tillsammans med Annelie och Felicia för att fira in våren. Där fanns korvgrillning, hoppborg, popcornförsäljning och givetvis den stora Valborgsbrasan. Det var väldigt kallt och blåsigt så det var väldigt gott att sälla sig vid brasan och värma sig lite. Så nu får våren mer än gärna ta och komma ordentligt, inget mer regn nu vill vi ha.