Nattuggla

Här hemma har vi en liten tjej som tydligen har bättre saker för sig än att sova. Trevligt! 
Hemma träning

Idag bestämde sig Emilia för att komma igång med sin träning igen efter sommaren. Det blev ett intensivt och svettigt pass här hemma i vardagsrummet.
 
 

Som det ska vara

Nu är båda mina damer hemma igen!! Bara pappa Christian som saknas. Regning tisdag

Usch vilken tråkig dag. Det bara öser ner ute och det känns verkligen i luften att hösten är här (redan!?). Emilia har varit på dagis sedan klockan 9 och jag har passat på att rensat bland flickornas kläder. Känns kanske inte så jätte aktuellt med massa shorts, kjolar och klänningar till flickorna nu längre när sommaren är över. Både Ella och jag har varit trötta och sega nästan hela dagen så vi har mest myst i soffan och inte gjort så mycket mer efter det. Men nu får regnat gärna ta och sluta att ösa för det är snart dags att hämta storasyster på dagis. Som vi saknat våran Emilia här hemma. Det är så tyst och lugnt utan henne. Men snart är hon hemma igen. Min pajas.
 
 
 

6 månader

Igår blev våran lilla Ella hela 6 månader gammal. Tänk vad tiden går fort. Nu känns hon inte riktigt som en liten bebis längre utan hon börjar mer och mer att få en egen liten personlighet och vilja. Aktiv är bara förnamnet. Hon har precis lärt sig att ta sig fram på golvet så det gäller att inte ha massa småsaker liggandes hur som helst här hemma och täcka över alla eluttag som tydligen är väldigt spännande att stoppa sina små fingrar i. Hennes stora idol och förebild är storasyrran. Ella tittar alltid efter Emilia och när Emilia skrattar så skrattar även Ella fast hon inte har någon aning om vad det är som är roligt. Det blir bara roligare och roligare desto större våra tjejer blir. Men samtidigt måste man passa på att njuta för rätt som det är så är de inte så små längre och då kommer man att sakna denna tiden.
 
Vi shoppade loss på Allum igår till våran 6 månaders skrutt.
 

Tisdag

Tisdag idag det betyder tillbaka till dagis för den här tjejen. Idag skulle hon ha med sig sin nya ryggsäck. Hon hade inget att lägga i den men den skulle bestämt med iallafall. Så idag gick en glad tjej med sin tomma nya ryggsäck till dagis. 
Alingsås

Igår åkte mamma, flickorna och jag till Alingsås och Nolhaga park för att titta på djuren och leka på den stora lekplatsen.Mamma hade med sig matsäck och Emilia sprang runt som en galning på den fina lekplatsen och skulle testa precis allt. På vägen hem stannade vi i mammas favoritaffär, Balders hage.
 
Riktigt såhär tomt var det dock inte när vi var här.
 
 "Jag ska bara in och kika lite".
 

Laddar

Barnen sover, Christian är på jobbet och jag sitter/ligger i soffan med en kopp te. Härligt som bara den. Inte ofta det är såhär tyst hemma hos oss. Imorgon ska Emilia till förskolan igen efter 2 månaders ledighet. Själv laddar jag inför en långpromenad med mamsen. Vi ska gå hemifrån mig här i Partille in till stan (centralen) och sedan ta bussen tillbaka. Vi räknar med att promenaden kommer att ta oss ungefär 2 timmar. För övring har jag kommit igång riktigt ordentligt med träningen igen vilket känns hur skönt som helst. Är ute och powerwalkar eller springer nästan alla dagar i veckan. Nu snart tänkte jag även börja köra igång på gymmet oxå. Men nu när vi haft så bra väder har det inte alls kännts speciellt lockande att ställa sig inne i ett varmt och svettigt gym när man kan träna och motionera utomhus. Men snart är sommaren slut och då jädrar finns inga ursäkter. Härligt är det iallafall att vara igång igen.
 
 

Ingen sömntuta

Ella är inte alls lika sugen på att sova till 11-12 på morgonen som hennes stora syster gjorde när hon var liten och fortfarande gör om hon får chansen. Idag tyckte Ella att vi skulle vakna 07.15 och efter ungefär att ha legat kvar i sängen i en halvtimma var det bara att inse att den lilla damen inte hade några planer på att somna om. Så det vara bara till att snällt gå upp. Christian hoppade in extra idag på jobbet så idag är det bara vi tjejer här hemma. Imorgon är det även dags för vår stora tjej att börja på dagis igen efter sitt långa sommarlov. Tillbaka till verkligheten

Idag började Christian att jobba igen efter 3 veckors härlig och välbehövd semester. Hur kunde dessa 3 veckor gå så fort? Känns som om semestern började precis ju. Det har verkligen varit skönt att vara hemma tillsammans hela familjen. Allt blir så mycket lättare när man är två vuxna, städning, matlagning, tvätten, leka med barnen, nattningen. Sedan är det mycket roligare att hitta på saker tillsammans och små utflykter när hela familjen är med. Men allt har sitt slut och igår kväll kändes det lite jobbigt över att Christian skulle börja jobba idag igen. Jag har ju nästan glömt av hur man tar hand om 2 barn själv! Men jag överlevde dagen och man kommer in i rutiner fortare än vad man tror. Imorgon kommer Christian hem igen efter att ha jobbat 24 timmar. Emilia börjar på förskolan på torsdag så det gäller att få in lite rutiner nu efter hennes långa sommarlov. Idag fick jag båda tjejerna i säng tidigt och båda somnade som stockar direkt och har inte vaknat något än sålänge. So far so good.
 
Bara att fortsätta att tuta och köra! 1 månad kvar av sommaren.