Kalasdags

Nu är vi på väg in till stan för att fira Christians mamma som fyller år idag.
 
 
 

Lång helg

Det blev en lång "ledighet" åtminstone ifrån bloggandet. Jag har massor att skriva om och en hel del av bilder men tyvärr så hade vårt internet kilat vidare medans vi var på semester i Danmark. Så sedan vi kommit hem har jag inte kunnat blogga från min dator där alla bilder ligger och jag är alldeles för lat för att alltid blogga från min mobil. Det blir bara småinlägg då och det är inte riktigt samma sak. Men imorgon kommer Christian hem ifrån jobb och ska då hämta ut en ny internetdosa som ligger och väntar på att bli uthämtad på Willys som vi beställt. Typiskt att den är skriven i hans namn annars hade jag kunnat hämta ut den redan igår när den kom. Aja det är bara för mig att bita ihop en dag till. Imorgon kommer det iallafall bilder från vår semester och mycket annat. Idag blir det en hel dag med hemmastudier och jag har precis kommit hem efter lämnat en väldigt glad tjej på dagis.
 
Usch vad svinigt kallt det är nu på morgonen! 
 

Finally

Arbetet är äntligen inskickat så nu tar vi helg! Världens goaste känsla.
 
 

Underbara fredag

Fredagen är äntligen här igen. Jag tycker fortfarande att veckorna går sjukt fort och ibland känns det som om man knappt hinner med. Även idag är det ingen skola för min del utan självstudier, detta gör jag givetvis hemifrån medans Emilia är och leker på dagis under dagen. Jag sitter och skriver på vår första tenta som ska vara inlämnad den 1a oktober. Jag är väldigt nervös måste jag säga då det verkligen var både år och dar sedan man gjorde något "skolarbete". Sedan går gymnasiet inte ens att jämföra med högskolan, mycket högre krav och större arbeten det är inte bara att svara på några frågor och tro att man är klar. Nä nu ska man reflektera, diskutera, och allt måste vara skrivet på ett "akademiskt sätt" vad som nu menas med det. Sedan är det inte bara till att läsa i någon bok och skriva av utan man ska formulera om allt och vara jätte noga med att uppge källan för vart man fått informationen ifrån. Blää det är inte alltid det lättaste och man får ofta hjärnsläpp och vill bara ge upp. Men det är bara att bita ihop för det är så himla värt det i slutändan. Så några timmar framför datorn och skolböckerna blir det allt idag. Senast klockan 5 idag ska vi skicka in vårt halvfärdiga arbete för att senare kunna få respons ifrån våra gruppkamrater. Så efter klockan 5 idag tar jag en välbehövd helg. Ikväll åker vi hem till mina föräldrar och hälsar på och imorgon tidigt på morgonen åker vi på vår "mini semester". Helt underbart ska det bli. Ladda upp med massor av ny energi inför nästa veckas pluggandes.
 
Här kommer jag att spenderar halva fredagen
 

Stolt mamma

Emilia fick lite sovmorgon idag och har precis gått hemifrån med pappa mot dagis. Tänk att man kan sakna någon så mycket med en gång dörren stängs. Emilia verkar i alla fall älska dagis och har inte blivit ledsen en enda gång nu på 1 vecka när vi lämnat henne på morgonen. Istället vinkar hon bara och säger "hej ååå". Känns så otroligt bra och jag är så stolt över våran duktiga tjej som är 1000 gånger så starkare än sin mamma som själv fortfarande vill gråta varje gång jag lämnat henne. Usch vad tiden går fort, det var ju inte alls längesedan hon bara var vår lilla bebis. Nu vinkar hon oss hej då och springer iväg till sina kompisar och tycker säkerligen att det är hur skönt som helst att slippa både mamma och pappa ett tag. Våran duktiga tjej!
 
Hej ååå Mamma!

Lycka

Idag kom pappa Christian hem ifrån jobbet efter att ha varit borta i ca 5 dagar. Nu väntar en veckas ledighet för honom och ingen är gladare över detta än Emilia och jag. Så otroligt skönt att ha honom hemma här hos oss igen. Imorgon väntar dagis för Emilia och massor utav pluggandes hemifrån för min del. Dags att gå och lägga sig så att man har lite energi tills imorgon.
 
 



Nedräking 4 dagar kvar

Nu är det bara 4 dagar kvar tills våran lilla "mini semester" tillsammans med våra vänner Patrik, Camilla och Alicia. På lördag tar vi båten över till Fredrikshamn i Danmark och bor på badhotellet The Reef över helgen. Tidigare idag tittade jag och Emilia på lite bilder därifrån på datorn och Emilia skrek av lycka och hoppade upp och ner i soffan när jag sa att vi snart skulle åka dit och bada. Nu gäller det bara för mig att hitta en bra bikini här hemma som fortfarande passar. En del kroppsdelar har ju växt några storlekar om man säger så. Jag vet i alla fall att en liten tjej här hemma kommer att ha det hur roligt som helst i helgen. Ska bli så otroligt mysigt att komma iväg lite från "vardagen" och bara njuta och koppla av tillsammans med hela familjen.
 

Vecka 19

Idag går vi in i vecka 19 (18+0) Denna veckan har jag känt mig väldigt trött och vill egentligen bara ligga i soffan och göra  absolut ingenting. Men tror det handlar mycket om att det är mycket i skolan nu och att hösten är här och det är mörkare när man går upp på morgonen. Jag börjar känna av att det är mycket rörelser inne i magen nu men det är inget som kan kännas utanpå än utan det känns fortfarande väldigt svagt. Om 1 vecka ska Christian och jag iväg på ultraljudet och jag längtar och räknar ner dagarna.
 
 

Trötta tjejer

Idag har det varit en lång dag. Jag ville verkligen inte gå upp ur sängen imorse. Tvingade mig själv till skolan, 2 föreläsningar på rad under förmiddagen, sedan ytterligare en 3 timmar lång lektion på eftermiddagen. Med andra ord så har man nu trycksår i arslet efter att ha suttit i nästan 8 timmar i sträck. När klockan slog 16 och vi (äntligen)slutade för dagen var det bara att stressa hem till dagis för att hämta Emilia. Väl hemma sedan var vi båda helt slut, det hade varit en lång dag även för Emmi på dagis. Redan vid 7 på kvällen la vi oss i sängen och jag tror inte att det tog mer än 2 minuter innan hon somnat. Helt underbart när hon somnar tidigt nu sedan hon börjat på dagis så att man själv får andas i några timmar på kvällen innan man själv ska sova. Imorgon har vi inga lektioner i skolan utan har egen studietid, vilket betyder att efter jag lämnat Emmi på dagis blir det massor av plugg, plugg och ännu mera plugg här hemma.
 
    

Monday morning

Fy vad jag verkligen inte ville gå upp ur sängen imorse! Både Christian och Emilia låg och snarkade, det var kolsvart ute och regnet bara vräkte ner. På ett eller annat sätt kom jag iallafall fram till skolan och nu sitter man här igen. Nu är det dags för föreläsning. Zzzznark!
 
 

Hösten är här

Nu är hösten här på riktigt. Det känns som om de sista varma dagarna är förbi och att det nu blivit höst på riktigt. Dags att ta på varmare kläder ladda upp med massvis med värmeljus här hemma. Vi har haft en lång och ovanligt fin sommar iår så det känns inte alls lika jobbigt med att hösten nu är här.
 
 

Lördag

Igår hann vi med en hel del under dagen. När vi hade vaknat på morgonen och ätit och gjort oss iordning åkte vi för att hämta upp Ida för att sedan fortsätta hem till mamma. Det var härligt väder så vi bestämde oss för att åka till Bergums lantgård för att titta på djuren.
 
(Nej, Emilia sitter givetvis inte i baksätet utan bildstol. Men hon ville gärna sitta bredvid moster och mummu när bilden stod still och då ville jag passa på att ta kort för att det såg så roligt ut)
 
 
På vägen hem från lantgården stannade vi till vid ett hus där dom ville att man skulle plocka utav deras äpplen i trädgården eftersom att dom hade så många. Dom hade en enorm trädgård med säkert 8 olika äppleträd där det bara kryllade av äpplen, så det fanns ju en hel del att plocka. Vi fyllde en påse som mamma gjorde en god äppelpaj på. Men även efter det blev det massor av äpplen över så Emilia fick med sig en liten påse hem. Jag tror Emilia åt 5-6 äpplen under gårdagen så det verkar som om hon gillar äpplen.
 

Efteråt åkte vi en sväng till Ikea och åt mat och tittade lite på bla. säng till Emilia. Hon börjar bli stor nu så det är dags att köpa en lite större säng som hon kan sova i. Hon ville mer än gärna provtesta sängarna och såg väldigt nöjd ut.
 

 

God morgon

God morgon! Redan söndag idag, veckorna bara springer iväg känns det som. Idag sov både jag och Emmi till 10 vilket var väldigt välbehövligt. Christian jobbar hela dagen även idag och här hemma ska vi få besök ifrån Sofia i eftermiddag. Innan dess blir det en massa tvätt och andra mindre roliga måsten.
 
 
 

På landet




Fredag den 13e

Äntligen fredag och äntligen lite ledighet. Ikväll var vi uppe hos Emmis farmor och farfar och hälsade på, åt tacos och hade det mysigt. Även kusin Felicia var där. 

Mobilnördar redan...

Fredag

Idag var det väldigt svårt att ge sig iväg till skolan. Både Emmi och Christian är lediga idag. Som vanligt vaknade Emilia efter att jag gått upp och ville väldigt gärna följa med mig till skolan.



Mammakläder

Ett väldigt stort minus med att vara gravid är att man nästan aldrig vet vad man ska ha på sig. Jag kan stå inne i garderoben här hemma i säkert 20 min och bara stirra in bland kläderna utan någon större framgång. Sen provar man typ 10 olika tröjor och 5 olika jeans/byxor utan att man tycker att någon passar för att allt ser man för "tjock" ut i eller så sitter det bara helt enkelt skit fult på. Jag minns när jag var gravid med Emilia, stackars Christian fick springa och gömma sig när han visste att jag skulle in i garderoben och välja kläder om vi skulle ut och göra något. Jag hade nog mer raseriutbrott än vad mina fingrar kan räkna till. Inte alls roligt. Det är ju kanske inte världens roligaste sak att lägga sina pengar på, kläder som man bara kan ha i några månader och sedan är det ju oftast ganska dyrt med tycker jag. Men så denna gången bestämde jag mig för att "unna" mig lite kläder i alla fall, eftersom att kläderna från första graviditeten inte längre passar då jag vägde väldigt många fler kilo än vad jag gör nu. Men så hittade jag till min stora glädje att dom sålde mamma kläder på min absoluta favorit klädersida på nätet. Ett engelskt företag som heter Asos.com. Väldigt fina kläder till väldigt bra priser. Så idag ungefär 1 vecka efter att jag gjort min beställning fick jag hem mitt efterlängtade paket med kläder. Så nu slipper Christian gömma sig och jag slipper att gå runt naken eller få mina flipp. Alla är nöjda och glada. Härligt.
 

 

Emilias lillasyster/lillebror

Uppdatering på bebismagen. Idag är vi i vecka 18 (17+2) och magen växer så att det knakar.
 
 

Duktiga dagistjejen

 
Imorse när jag lämnade min prinsessa på dagis var det första gången som hon inte blev ledsen. Hon bara gick iväg med sin fröken när jag sa hej då utan en endaste ledsen min. Jag kan inte ens beskriva hur chockad jag blev men samtidigt hur underbart det kändes. Det finns verkligen inget värre än att säga hej då när man ser henne gråta och sträcka armarna efter en när man går sin väg. Men idag gick jag ifrån dagis med världens största leende på läpparna. Eller ja enda tills jag bara några sekunder senare ser bussen jag skulle åka med in till stan åka förbi mig på avstånd. Aja man kan ju inte ha 100% flyt jämt här i livet. Bara min lilla tjej är glad så missar jag mer än gärna bussen varje morgon.
 

Redovisning

Dom kör hårt med oss ifrån start på Göteborgs universitet. Efter bara 2 veckor i skolan har dom delat in alla i klassen i olika grupper, det blev en hel del grupper då vi är runt 200-250 personer som läser till förskollärare i bara min klass. I fredags skulle vi ha lektion på ett nytt ställe som heter Göteborgs högskola för scen och musik, HSM. Där fick vi göra massor av olika estetiska övningar och lära oss att vara kreativa genom ex. dans, teater, rörelser osv. Först var det lite nervöst och väldigt fnissigt då man kände sig väldigt obekväm att göra dessa saker framför andra som man inte riktigt kände. På måndagen var vi där igen på HSM och fick då reda på i slutet av lektionen av vår lärare att vi i våra mindre basgrupper skulle sätta ihop en egen gestaltning/framträdande utifrån en punkt ifrån Unicefs barnkonvention inför resten av gruppen redan idag onsdag. Vi hade alltså knappt 1 ½ dag på oss att komma på en idé och sedan träna, träna, träna.
Väldigt mycket ångest!
 
Men jag är väldigt glad att jag hamnade just i den grupp som jag är med i, för vi har väldigt roligt tillsammans och lärt känna varandra väldigt bra på så kort tid. Vi är 5 tjejer i vår grupp alla lika glada och trevliga. Vi bestämde oss i alla fall för att göra vår gestaltning igenom teater och dans. Hela "uppträdandet" skulle vara på ca 8 min och det var nog en av de längsta 8 minuterna i mitt liv... Usch jag är verkligen inte mycket för att stå inför massa folk och prata, då kan ni tänka er hur jag kände inför att spela teater och dansa istället...
Men vi gjorde väldigt bra ifrån oss ändå trots att vi varit nervösa innan och vi fick väldigt bra och fina ord ifrån vår lärare och vi blev alla godkända i detta momentet, vilket kändes bra och var huvudsaken. När vi hade gjort vårt och all nervositet äntligen släppt kunde man luta sig tillbaka och bara titta på vad alla andra gjorde för uppvisningar i sina grupper, vilket var väldigt roligt. Och nu såhär i efterhand när man nu gjort detta en gång så känns det som om jag mycket hellre hade gjort om detta i framtiden än att ha massa skriftliga tentor/prov för det är verkligen inget jag ser fram emot. Det är faktiskt en aning mer ångest på det vill jag lova.
 
Ladies in black. Jag och mina fina gruppkamrater!
 

Vecka 18

 
Idag går vi och bebis nr 2 in i vecka 18 (17+0). Tänk att redan snart halva tiden gått. Tycker att det känns som om det gått mycket fortare under denna graviditeten än vad det gjorde när Emmi låg i magen. Då kändes varje vecka som en månad men nu tycker jag att tiden bara springer iväg. Antagligen för att vi nu har just Emilia som håller oss sysselsatta hela dagarna långa. Jag mår väldigt bra just nu det enda jobbiga är att jag måste springa på toa och kissa 111 gånger om dagen eftersom det känns som att någon trycker på blåsan hela tiden. Men det är ju en strunt sak egentligen så jag vill verkligen inte klaga. Om 2 veckor ska Christian och jag på vårt första stora ultraljud på östa sjukhuset och jag längtar som bara den. Ska bli så roligt att få se vår lilla mini. Jag minns när vi var på vårt första ultraljud för att se Emilia i magen och vi var så lyckliga när vi såg våran lilla skit där inne som låg och sög på tummen och vände oss rumpan till när sköterskan skulle ta kort. Kortet vi väl fick hem hängde vi sedan upp hemma på kylskåpet och jag minns att jag gick och pussade på kortet varje morgon/kväll i smyg. Oj vad man längtade då. Redan då bara av att se på den suddiga svart/vita kortet tyckte man verkligen att det var väldens vackraste och underbaraste barn man hade.
 

Det var bättre förr...

Ja i alla fall vad gällande min kondition. Just nu är den helt jädra kass! Jag är så trött hela tiden och känner mig redan klumpig som en flodhäst fast jag inte ens i halvvägs in i graviditeten. Gymkortet har jag fryst sedan några veckor tillbaks då jag insåg att efter jag på över 3 månader fortfarande inte varit på gymmet en enda gång skulle det nog inte heller bli någon större förändring på den fronten de närmsta månaderna heller. Jag har verkligen noll motivation eller ork eller lust just nu, jag kommer ändå bli tjockare hur mycket jag än tränar. Men så fick jag ett litet konstigt ryck i helgen och begav mig ut på en promenad när Emilia skulle sova middag, vilket jag fick ångra bittert innan jag ens kommit halvvägs på min promenad. Jag måste låtit som en kåt jävla pervers gubbe där jag kom gåendes (läs lunkandes) i snigelfart med världens flås/stönande redan efter 10 minuters promenerande. Visst att det var ett tag sedan man rörde på sig men herre min gud vilken dålig kondition man har fått under denna tiden. Känns inte alls roligt. När jag kom hem var jag så trött att jag bara ville lägga mig och sova för natten fastän klockan bara var 2 på eftermiddagen men tyvärr hade Emilia andra planer så det var ju bara att försöka hålla ögonen öppna resten av dagen.
 
Fick i alla fall använda mina nya fina byxor jag fick av min Christian.
 

Plötsligt händer det...

Eller?
 
 
Nepp inte denna gången heller!
 

Ny vecka nya tag

skolan går bra, känns fortfarande lite ovant bara med allt just nu. Lämna Emilia på dagis tidigt på morgonen, ta bussen till skolan där man ibland känner sig som ett stort frågetecken gällande det mesta, jag är mest glad om jag hittar till rätt byggnad eller sal som vi ska vara i under våra olika lektioner och sedan skynda sig hem för att hämta på dagis och sedan göra alla "vardagliga" sysslor samtidigt som man ska försöka hinna plugga på det, vilket inte alltid är det lättaste speciellt när Christian är borta 3 dygn på jobb eller när det helt plötsligt finns så himla mycket bra att titta på på tv. Idag kom i alla fall mina skolböcker jag beställt på nätet för över 1000-lappen till denna kursen som sträcker sig (bara) fram till 1 oktober, sedan är det nya böcker som gäller till nästa kurs. Nu förstår jag vad folk menar med fattig student. Helt sjukt egentligen. Finns böcker att låna på skolbiblioteket men det är inte så värst roligt när man märker att man är nr 13 i kö på en bok som man behöver typ nu. Men nu kan jag i alla fall sitta hemma och läsa mina böcker i lugn och ro efter det att Emilia somnat och att jag sett klart mina 20 olika program/serier som helt plötsligt blev så himla mycket roligare att följa sedan jag börjat skolan...
 
Wish me good luck, det kan jag verkligen behöva.
 

Första dagisförkylningen är här

Jaha då var den här! Emilias första dagis förkylning som alla varnat oss för. Jag är glad för att vi hann gå klart inskolningen bara. Hela denna veckan har hon fått stanna hemma ifrån förskolan och antagligen resten av veckan med. Idag kommer min mamma direkt efter att hon slutat jobbet vid 13 tiden och tar med sig Emmi hem till sig så att jag kan åka till skolan och hinna gå på sista lektionen åtminstone. Tur att man har henne som kan ställa upp när det krisar sig. Det känns verkligen inte roligt att missa något i skolan såhär tidigt men det jag missar idag är en föreläsning, och den spelar dom även in och lägger ut på skolans webbsida så att man kan se den hur många gånger man vill. Så jag får se den senare ikväll hemma på datorn när Emilia somnat. Det går lika bra det.
 

 

Emilia ska bli storasyster

Det har varit svårt att hålla det "hemligt" och låta bli att prata om det. Speciellt nu det sista när man börjar se en liten kula på magen. Det är bara våra familjer och närmsta vänner som vetat om det sedan vi själva fick reda på det. Dagen då vi kommit hem ifrån vår resa i Turkiet för ungefär 11 veckor sedan tog jag ett graviditetstest som visade positivt och att jag var i +vecka 6. Vi blev såklart otroligt glada och jag ringde runt till alla i min familj med en gång för att berätta den stora nyheten. Lika glada blev även dom.
 
I Februari, den 17e om Christian och jag nu räknat rätt så ska vi bli 2 barnföräldrar och Emilia stora syster för allra första gången. Om ungefär 3 veckor ska vi på vårt första och stora ultraljud och då får vi ett exakt datum för beräknat födelsedatum. Jag längtar som bara den tills dess att vi får se den lilla/lille i magen. Både jag och Christian är överens om att vi inte vill ta reda på kön. Med Emilia visste vi inte heller och jag var helt bombsäker på att hon var en pojke, men jag hade lite fel. Jag tycker att det är en stor del av hela graviditeten att inte veta exakt vad som ligger där inne i magen utan att det blir som en stor överraskning. För egentligen vad spelar det för roll, både Christian och jag kommer att bli lika glada om det blir en flicka eller en pojke. Viktigaste är att det blir ett friskt barn.
 
Idag är jag i alla fall i vecka 17 (16+1) Hittills har jag mått väldigt bra, inget illamående alls överhuvudtaget, väldigt trött de första veckorna och även lite yr i mellanåt men annars har jag mått väldigt bra i det hela. Så jag ska verkligen inte klaga.
 
 Väldigt lyckliga är vi alla i alla fall och väntar med stor spänning tills Februari då vi får en ny liten människa att älska.
 

En gång i veckan ska det tas magbilder så att man kan se hur magen/bebisen växer.
 

Det är mycket nu

Längesen man skrev något här inne. Vi har haft fullt upp med både det ena och det andra här hemma och jag har varken haft tid eller ork till att blogga. Men nu så har man fått andas lite och förhoppningsvis hittat lite ny energi. Tänkte bara berätta lite kort om en del som hänt sedan sist.
 
Emilias inskolning är färdig och det har gått bättre än vad både jag och Christian vågat hoppas på. Sista veckan när vi lämnade henne själv hela dagar var hon ledsen när vi sa hej då men sedan hade det gått över fort och fröknarna berättade att allt hade gått jätte bra och att hon ätit bra, sovit bra under vilan och haft det bra och varit väldigt nöjd i övrigt. När vi senare på eftermiddagarna kommit för att hämta henne är hon inte alls sugen på att följa med oss hem. Då vet man att det stämmer. Hon trivs på sitt nya dagis, med sina nya fröknar och sina nya vänner.
 
Vår nya "dagens höjdpunkt" är i alla fall när vi får hämta hem henne ifrån dagis.
 
 
I veckan har jag även umgåtts med bl.a. Sofia. Vi sågs på stan och lunchade ihop. Det blev på mitt nya favoritställe i stan som Sofia visat för mig. Deli tror jag det heter och dom har Göteborgs bästa sallader. Vi åt tjötade och allt mellan himmel och jord som vanligt och hade det jätte mysigt.
 
 
 
 
I veckan var vi även hemma en sväng och hälsade på min kusin Jari med familj på fika. Barnen hade roligt och lekte så fint tillsammans medans vi vuxna satt och snackade skit.
 

 
 
Skolan går bra för mig (tror jag) det är väldigt mycket nytt nu i början och mycket att hålla koll på. Det känns som om man har koll på läget samtidigt som att man känner sig totalt förvirrad. Men det är väldigt roligt och än sålänge trivs jag väldigt bra. Dessutom har jag hamnat i en väldigt bra basgrupp (som man ska plugga ihop med) med väldigt trevliga tjejer så det är också ett stort plus.