Påskpyssel

Igår hade vi lite påskpyssel här hemma. Vi målade på ägg med vattenfärg och gjorde någon typ av påskfåglar. Emilia tyckte att det var jätte spännande och roligt med vattenfärg och mammas tålamod testades till max. Nästa gång vi tar fram vattenfärgerna blir när Emilia fyllt 15 (minst).
 
 

Storasyster

Emilia är en duktig storasyster som gärna vill hjälpa till...i 10 sekunder sedan räcker det.
 
 

BVC

I torsdags var både Ella och jag på läkarkontroll. Jag var hos min barnmorska Marie på MVC på efterkontroll efter förlossningen. Allt var bra och det var roligt att träffa Marie igen och få visa upp vår lilla tjej. Marie sa att hon hoppades på fler bebisar men jag bara skrattade och sa att det får nog dröja väldigt många år först innan man ska bli sugen igen. Direkt efter hade vi tid på BVC som ligger i samma hus med Ella som skulle träffa barnläkaren. Läkaren kände och klämde på Ella och allt var bara bra. Längd och vikt togs som alltid och nu vägde hon 4580 gram och var 56,5 cm lång. När Emilia var 2 månader vägde hon strax över 5 kg och var va 57-58 cm lång. Så Emmi var lite större som två månader än vad Ella är.
 

2 månader

Igår blev våran lilla tjej 2 månader gammal. På ett sätt känns det som om vi haft henne här hos oss i en mycket längre tid och man har nästan redan glömt av hur det var innan hon fanns, på ett annat sätt känner man "hjälp, redan två månader, stanna tiden". Ella är en väldigt snäll och lugn bebis som både sover och äter bra. Hon är precis som hennes syster var som bebis och vill mest av allt att någon ska ha henne i knät nästan hela tiden, hon vill känna närhet och då är hon hur nöjd som helst.
 
Ella, vår lilla mystjej.

Glad påskNu är det dags igen

Nu är det dags igen att börja röra på sig och komma någorlunda i form igen. Snart är sommaren här och det hade varit trevligt att ha gått ner några av alla dessa kilon som man lagt på sig nu under graviditeten. Jag väger just nu precis 10 kg mer än vad jag gjorde när jag blev gravid, mitt mål är att försöka gå ner åtminstånde 7 av de kilorna tills Juli månad. Mitt träningskort är fryst tom. maj månad ut, men jag kommer anatgligen att börja träna på gymmet innan dess. Igår var det måndag och då bestämde jag mig för att sätta igång så jag tog med mig tjejerna i vagnen och gick ut och gick på en långpromenad. Det var verkligen hur skönt som helst att äntligen få komma ut och röra sig igen efter att under så lång tid som jag bara "slappat" och inte haft någon som alls träning i huvudet. Men nu har jag äntligen fått tillbaka motivationen och känner mig redo igen för att börja träna. Igår var jag så taggad att det blev ytterligare en långpromenad senare på kvällen även då med flickorna som låg och sov i vagnen. Idag vaknade jag med träningvärk i rumpan och låren efter att ha promenerat samanlagt nästan två mil med mina två tjejer och dubbelvagnen. Känns som väldigt bra träning då vagnen ger en del motsånd. Jag känner mig genast mycket piggare och gladare efter att ha fått komma ut och röra på mig igen, sedan att solen sken för fullt vara bara ett stort plus. Nu gäller det bara att forsätta såhär. Träningen för mig är inte det stora problemet utan det är att jag älskar att äta skit, jag småäter hela tiden om jag får och det bästa jag vet är godis. Så kan jag bara sluta upp med detta så kommer det nog att gå bra. 
 
 

8 veckor

Idag blev denna lilla damen hela 8 veckor gammal.
 

Uppdatering

Det var ett tag sedan som man bloggade nu. Jag har varken haft någon större lust eller tid att blogga men nu ska jag försöka ta tag i det igen. Här hemma har vi myst för fullt och vi lär känna våran nya lilla Ella som är en väldigt nöjd och glad tjej precis som hennes stora syster var som bebis. Vi har hunnit kommit iordning riktigt bra här hemma nu sedan flytten och nu har vi bara det sista sovrummet kvar som vi inte vet riktigt vad vi ska göra med det än. Sålänge får det vara ett "hänga tvätten rum". Annars rullar livet på som vanligt. Emilia går på dagis 3 dagar i veckan, Christian jobbar mycket medans Ella och jag "hänger" här hemma och har det gott. Fast alldra bäst är det när vi alla fyra är hemma och lediga tillsammans.
 
 

Filmmys

Just nu ligger vi tjejer hemma och myser i soffan och tittat på en utav Emilias nya filmer som hon fått i veckan, Nalle puh. 

Vår stjärna

Sen Ella kom har Emilia växt flera år känns det som. Helt plötsligt är hon inte våran lilla tjej längre utan våran stora duktiga tjej. Pratar hela dagarna gör hon och härmar allt som man gör och det känns som man bara vill pausa tiden för att man inte riktigt hinner med i allt nytt som händer med henne. Varje dag blir man överraskad utav nya saker hon lärt sig och gör eller nya ord hon helt plötsligt kan säga. Samtidigt som hon börjar bli envis som sin mamma (var) och man ibland kan bli riktigt galen på henne så är hon så himla rolig och underbar just nu och vi får många härliga skratt här hemma. Emilia du är våran prinsessa!
 
 

BVC

Idag var det dags för 6 veckors kontroll på BVC för Ella. Hon vägde 4280 gram och var 55 cm lång. Hon följer sin egen kurva väldigt fint och allt såg bra ut. Nästa gång ska vi dit om två veckor igen och då är det läkarkontroll.
 
 

Slottskogen

Christian har varit ledig från jobbet nu i en hel vecka och vi har passat på att åka iväg på små familjeutflykter när Emmi varit ledig från dagis. I måndags var i i slottskogen och lekte på den stora lekplatsen "plikta". Vi passar på att åka dit på vardagarna när det inte är en miljon andra barn där, då passar det perfekt att Christian inte har ett måndag-fredags arbete. Vi hade även med oss bröd som vi matade ankorna med. Ett litet varv runt för att titta på pingvinerna och sälarna blev det med.
 
 

Söndag

I söndags tog vi en promenad upp till Christians föräldrar som mötte oss en bit på vägen med en cyckel som dom hade med sig till Emilia som blev hur glad som helst. När vi kom fram stannade vi ute i det härliga vädret och lekte på lekplatsen. Christians mamma kom ut med saft och te och vi satt länge och hade det skönt ute i solen. Verkligen härligt nu när våren är här och man kan vara ute och leka hela dagarna. Man märker vekligen skillnad på Emilia på kvällarna när hon ska sova att hon är mycket nöjdare och tröttare när hon fått leka av sig ute under dagen. En nöjd Emilia och två väldigt nöjda föräldrar.
 
 

Nya skor

I nästan en veckas tid nu har det varit riktigt varmt, soligt och underbart vårväder. Så vi har hängt ute en hel del nu dessa dagar. I lördags jobbade Christian så jag och tjejerna åkte till Allum och träffade min mamma och syster. Min mamma köpte nya vårskor till Emilia som behövde något lättare på fötterna nu än sida varma vinterstövlar att ha ute och på dagis. Emilia som tidigare alltid totalvägrat att låta någon mäta hennes fot i skoaffärer var nu hur duktig som helst nu och lät tjejen i affären mäta hennes fot utan några som helst konstigheter. Sedan fick Emilia ta på sig skorna och "provspringa" (testa ifall skorna var tillräckligt snabba) i affären. Bara det att hon sprang direkt mot utgången men skorna på och jag hann precis ikapp henne innan hon kom fram till larmbågarna. Vi kom fram till att skorna var hur snabba som helst så dom fick det bli. Emilia var jätte glad och ville själv hålla i påsen med en ponny på med sina nyinköpta skor i. Sedan åkte vi med hem till mummu och morfar och gick ut på promenad så att Emilia kunde testa sina nya fina skor. Hon sprang fram och tillbaka för att vissa hur snabba hennes skor var. Efter ett tag somnade hon gott i sin vagn helt utmattad av allt springande.