Dag 2

Idag har vädret varit skit, det har verkligen öst ner ungefär hela dagen. En liten promenad runt lunch hann vi gå till affären men sedan har vi i stort sett suttit inne hela dagen. På morgonen fick vi besök av min moster och hennes hund som givetvis Emilia blev väldigt förtjust i. På kvällen var vi bjudna hem till en av mina morbröder på fika där även en annan av mina morbröder var med. (Jag har 5 morbröder och en moster, stor finsk släkt) När vi kommit hem på kvällen blev det självklart lite bastu igen. Ett måste här i Finland.
 
 

De obligatoriska korten

 

Dag 1 i Finland

Idag sov vi länge, hade nog kunnat sova ännu längre om det inte vore för att vi fick besök utav 2 av mammas bröder och min mammas systers man på morgonen när vi låg och sov med munnen öppna på våra madrasser ute i vardagsrummet med våra supersnygga nattlinnen vi fått låna utav mummu. HOT! I alla fall det vara bara till att traska upp, vi åt frukost och sedan gick vi en promenad till "centrum" och köpte lite grejer i mataffären. På eftermiddagen var vi bjudna hem till en av våra morbröder på fika. När vi kommit hem åt vi middag och sedan gick vi ut på en promenad i ösregnet, när vi kom hem pisseblöta blev det bastu och undertiden gjorde mummu pannkakor. Känns som vi inte gör annat här än äter hela tiden och jag känner mig som barba mamma. Vi blir verkligen bortskämda här (och feta).
 
 

Framme hos mummu

Vid runt 8 tiden på kvällen finsk tid var vi äntligen framme. Resan hade gått hur bra som helst. Emilia somnade även på sista planet och vaknade när vi skulle av. På flygplatsen i Kajaani  stod våran morbror och väntade på oss. Sedan var det 1 timmas bilfärd från flygplatsen hem till mummu, även där slocknade Emilia och sov hela resan. Så det har varit en lugn resa med ett väldigt snällt barn. När vi kom fram hade mummu lagat mat och vi var alla jätte hungriga efter den långa resan. Nu har vi bäddat med madrasser i vardagsrummet där Emmi, Ida och jag ska sova. Mamma och mummu sover inne i sovrummet. Nu har vi i alla fall precis pratat med pappa Christian på Skype och ska lägga oss och försöka sova. Vi får väl se hur mycket Emmi sover i natt med tanke på hur mycket hon sovit under dagen. Jag vet en annan här som kommer sova som en stock i alla fall (me!!)
 

Helsingfors

Nu är vi i Helsingfors och väntar på vårt nästa flyg som ska lyfta om 30 min. Vi har varit här nu i snart 4 timmar så det ska bli skönt att få komma vidare. Emilia har skött sig galant och sov under hela resan till Helsingfors.

 


Mini kalas hos farmor & farfar

Idag var vi uppe och hälsade på Emilias farmor & farfar och hade ett litet mini kalas för Christian som fyllt år. Ricky hade grillat och Marita hade bakat en jätte god kaka. Så vi åt gott och blev bortskämda som vanligt hos dom. Emilia var uppe på övervåningen och invigde det nya lekrummet som farmor och farfar gjort iordning så fint. Sedan blev det massor av kramar när vi skulle hem för nu blir det en hel vecka som vi inte träffas på då Emmi och jag åker till Finland imorgon bitti.
 
 

Packar

Christian tog med sig Emmi till bushuset i Mölndal för att leka och jag är hemma och packar resväskan, igen. För tidigt morgon åker Emilia och jag till Finland för att hälsa på min mormor tillsammans med min mamma och syster. Vi blir borta i 1 vecka. Även fast det känns jätte roligt och skönt att få komma bort och äntligen få krama om min mummu igen känns det jobbigt att lämna Christian här hemma ensam fast han kommer att vara upptagen med massa jobb för det mesta. Från början var det tänkt att vi alla skulle åka, pappa, Abbe och Christian skulle åkt med, men sedan var det under Gothia veckan och då ville killarna vara hemma och sedan hade vi ingen kattvakt så det blev att vi brudar får åka själva istället. Men en vecka borta går fort och nu vill vi bara njuta av att få komma ut till "skogen" och lugnet, träffa mummu, koppla av, äta massor, fiska, bada, basta och massa annat som hör finneland till. Ska bli riktigt underbart!
 
 

Poolhäng

Idag har Emmi och jag hängt vid "poolen" hela dagen. Lillebrosan har hela huset för sig själv nu när föräldrarna är i Turkiet så vi åkte dit för att hålla honom och flickvännen Matilda lite sällskap. I natt kommer mina föräldrar hem och huset stod kvar i alla fall när jag åkte tidigare ikväll. Inte alltid säkert när man lämnar en 17åring ensam hemma i en vecka som "husvakt".
 

Sommarkväll

Igår hade vi en super mysig dag och kväll hemma hos mina föräldrar som fortfarande är i Turkiet så vi hade hela huset för oss själva. Det var min bror, min syster, Emilia, Anna och jag som var där, vi badade i poolen (Emilia i alla fall) solade, tjötade och grillade massa gott. Det var varmt och skönt och vi satt ute ända tills solen gick ner. Detta är det bästa med sommaren. Långa varma kvällar, god mat tillsammans med familj och vänner.
 

Yesyesyes!!

Då var det klart, nu till hösten blir jag student. Oh vad jag är taggad och ser fram emot detta. Det ska bli grymt kul! Ska bli jätte skönt att få byta ut skötväskan mot skolväskan för ett tag.


Firat vårt födelsedagsbarn

Tyvärr jobbar Christian hela dagen idag fastän det är hans födelsedag och kommer inte hem förens på söndag igen. Så vi fick bara gilla läget och fira honom i förskott istället. Så igår väckte vi honom med smörgåstårta, paket, blommor och ballong på sängen. Emilia hjälpte mer än gärna till med att öppna paketen.
 
 

För exakt 28 år sedan

För exakt 28 år sedan idag föddes min stora kärlek. Idag fyller världens bästa människa, pappa och sambo 28 år. Vi är 2 väldigt lyckligt lottade tjejer som har dig i våra liv. Vi älskar dig och är så stolta över dig och allt som du gör! Utan dig vet vi inte vad vi hade gjort. Tack för att du finns och för att du är du!  
Du är helt enkelt bäst!
 
 

Stammisar

I tisdags var Emilia, min syster Ida, min bror Abbe och jag på Borås djurpark (igen). Vi hade med oss matsäck och vädret var helt underbart hela dagen. Emilia är lika glad varje gång vi åker dit och får se alla djuren. Tur att vi köpte säsongskort där. I souvenirerbutiken köpte Emilia sig en väska med en tiger på som hon vill ha med sig överallt nu. Mammas stora tjej.
 
 

Kalas

Nu i helgen var vi bjudna på kalas hemma hos Christians brors son som fyllde 15 år. Det var kanon väder hela dagen så det bjöds på grillat och tårta och vi kunde sitta ute på altan hela dagen och kvällen tills det var dags att bege sig hem med en väldigt trött men nöjd Emilia som lekt och busat hela dagen med alla sina kusiner.
 
 

Kalas

Precis kommit hem ifrån kalas. Emilias kusin Anton fyllde 15 år.


Tidig morgon

Idag satte jag klockan på 04.30 redan för jag skulle köra mina föräldrar och deras 2 vänner till Landvetter. Dom gottegrisarna åker till Turkiet i 1 vecka. Gissa vem som var vaken när jag kom hem strax efter kl 05 och mötte mig i hallen? En väldigt glad Emilia. Inne i sovrummet hörde jag en mindre glad Christian som låg och muttrade. Som många redan vet har Emilia någon typ av hårfetish och ligger alltid (då menar jag verkligen alltid) och pillar och gosar med mitt hår, så såfort jag går upp ur sängen känner hon att "vart f*n tog mitt hår vägen?!" Och vaknar. Vilken tid på dygnet det än är. Jobbigt för Christian som kanske inte uppskattar att bli väckt klockan 4 på sin lediga dag. Nä nu ska vi ta och somna om så vi orkar med dagen.


Nybakade bullar

Igår åkte Emmi och jag hem till mina föräldrar som båda har semester just nu. Mamma hade bakat bullar och gjort egen hemmagjord saft som vi njöt utav ute i solen på altanen. Vi stannade kvar hela dagen och det slutade med att vi sov över där i natt.
 
 

Besök hos kusinerna

Igår var vi hemma hos Christians bror och hans familj och hälsade på. Det blev en hel dag med massor utav lek och bus.
 
 

Familjen

Mamma och pappa har i veckan gjort om hemma med en stor "köksö" mitt i köket. Det blev jätte fint och i helgen invigde vi den nya "möbeln" med ost och kex.
 
Se vad roligt allt blev helt plötsligt

Borås djurpark

I fredags åkte Emilia och jag tillsammans med Patrik, Camilla & Alicia till Borås för att hänga med alla djuren. Vädret var perfekt och vi hade verkligen en kanon dag. Barnen var överlyckliga och även vi vuxna hade det trevligt som alltid tillsammans. Borås djurpark är verkligen helt perfekt för barnen och jag är glad att vi köpte säsongskort där så att vi kan åka dit när vi vill. Toppen ställe som vekligen uppskattas av Emmi.