Ella

Min vackra lilla tjej
 
 

Lördagkväll

Pappa Christian är iväg hos kompisar och tittar på fotboll, så jag och tjejerna har haft myskväll här hemma tillsammans. 




Svettigt

Underbart när solen är här och det är varmt och gott. Igår var jag och flickorna ute från morgon till kväll. Idag får vi väl gå ut och leka lite oxå, får passa på så länge det varar. Det är bara Ella som tycker det är lite jobbigt i den varma solen. Vill gärna äta hela tiden antagligen för att hon tycker det är då varmt och behöver vätska. Nu ligger hon halvnaken utslagen på soffan medans vi andra äter frukost. Stackars liten. 



Jobbar på brännan

Underbart väder. Christian, Ella och jag har suttit i solen hela dagen och jobbat på brännan medans Emilia här varit på dagis. Men nu är klockan två och det är dags att åka och hämta våran stora tjej.






Onsdag

Precis varit och lämnat min favorit på dagis. Saknar henne redan massor. I eftermiddag ska vi på möte med prästen som ska döpa Ella om 2 veckor.  Dopet ser vi fram emot men mötet kunde vi gärna hoppat. 



Kärlek

Tänk att det redan finns så mycket kärlek mellan dessa två. Emilia pussar och gosar med Ella så fort hon får en chans och Ella skiner verkligen upp som en sol när hon ser sin storasyster. Medans mitt hjärta slår dubbelslag när jag ser hur kärleksfulla dessa tjejer är mot varandra.
 
L♥VE
 

Instagram

Ibland är det inte alltid så mycket action här på bloggen därför hade det varit roligt om ni ville följa mig på Instagram Emiliasmamma där jag uppdaterar varje dag.
 
 
 
 
 

Ella

I söndags blev vår lilla tjej hela 3 månader. Grattis till vår mini!
 

BVC besök och vaccination

I fredags var det dags igen för BVC besök för Ella. Nu var det alltså 3 månaders kontrollen som skulle göras. Ella vägde 4990 gram och var 59 cm lång. Emilia vägde 5900 gram och var 62 cm lång när hon var 3 månader. Med andra ord så är Ella en mycket mindre bebis än vad Emilia var. Ellas första vaccination skulle även göras med 2 sprutor, en i varje lår. Jag var lite orolig för hur Emilia skulle reagera som var med eftersom att hon inte har dagis på fredagar och Christian jobbade. Ella skrek och blev jätte ledsen när hon fick sina sprutor varpå Emilia går fram till Ella och pusar henne på kinden och säger "inte ledsen Ella, inte farligt doktorn snäll". När vi kom hem sov Ella en lång stund i soffan helt slut efter bvc besöket och alla sprutstick. Emmi la sig flera gånger brevid Ella i soffan och pussade och klappade på Ella när hon sov. Underbara fina storasyster.
 
 

Dagis lämning

Det går verkligen inte undan här hemma på morgonen när vår stora tjej ska upp och iväg till dagis. Trött som bara den är hon när vi väcker henne på morgonen och vill gärna ligga kvar i sängen och dra sig länge. Vällingen dricks i slow motion och när jag sedan släng på både henne och lillasyster alla sina kläder och ska promenera mot bilen går även detta extremt långsamt. Emilia ska stanna och lukta på blommorna, titta på myrorna som kryper på marken, hoppas i alla vattenpölar osv. Strax efter 9 var vi iallafall vid dagis och pussade varandra hejdå. Sedan tar det inte lång stund innan man saknar ihjäl sig efter henne igen och bara vill åka och hämta hem henne. Tänk vad tiden går långsamt ibland utan henne. Hon som får mig att skratta hela dagarna min älskade Emilia.
 
Emilia tycker att man ska nappen "upp och ned!" Det blir godare så.

Tisdag

Usch idag var vi trötta. Ögonen går i kors och Emilia var väldigt svår att få upp nu på morgonen när hon skulle till dagis. Skönt är det att Ella fortfarande sover som en stock, en del har det bra. 



Finbesök

Igår hade vi finbesök här hemma utav Anna och hennes Diego. Vi åkte och köpte hem pizza och tittade på hockeyn, Sverige mötte Tjeckien då Sverige vann tillslut på straffar. Emilia var överlycklig hela kvällen för att Anna och Diego var på besök. Sedan var det ett stort plus i kanten att hon fick vara uppe sent och äta massa skit också. Ella sov som vanligt igenom nästan hela kvällen.
 
 

Tufft jobb

Det är ett tufft jobb att vara mammaledig...ibland.
 

 

Ullared

Igår tog Christian, Ella och jag en (väldigt dyr) spontanresa till Ullared. Emilia fick vara hemma hos farmor och farfar och leka med sin kusin Felicia. Vi kom fram vid strax innan 3 på eftermiddagen och det var inte alls mycket folk där. Lugnt och skönt. Ella sov i vagnen under hela besöket förutom när vi satte oss för att äta då även hon var hungrig. Vi hittade en hel del saker till hemmet men även en hel del till oss själva och tjejerna. Christian var helt svettig när vi stod vid kassan. Slutnotan landade på runt 7000 kr och Christian gjorde det tydligt för mig att detta var första och sista gången iår som vi åkte till Ullared. Väldigt mycket fint blev det iallafall och jag vet att Christian är lika nöjd som mig fast han har svårt att erkänna det.
 
 

Slottskogen

Förra veckan var jag och tjejerna i Slottskogen tillsammans med morbror Abbe och hans flickvän, Moster Ida hennes pojkvän och hans vovve. Det var riktigt härlig väder och vi tittade på djuren och matade ankorna.
 
 
 

Torsdag

Idag är Emilia på dagis och Christian jobbar hela dagen. Ella och jag är hemma och myser. Nu har hon precis somnat i soffan och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Hur skönt som helst att bara slappa lite och inte göra någonting alls tills Emilia ska hämtas igen och då är det full rulle igen. 




God morgon

Kan man bli annat än lycklig när man vaknar upp till denna lilla solstråle. Idag är vi hemma hela familjen. Emilia är hemma från dagis eftersom att hon somnade väldigt sent igår kväll och var supertrött imorse. Så det fick bli en ledig dag istället. Får se vad vi hittat på idag då. 




Mina tjejer

 
Tänk att jag har två så otroligt vackra och fina tjejer. Gud vad jag älskar er två! Ni är mitt allt!
 

Mysdag

Idag när Emilia var på dagis passade Ella och jag på att sova i några timmar mitt på dagen. Hur underbart är det inte att kunna göra det då? Får passa på nu när Ella fortfarande är så liten och gillar att sova mycket. När vi hämtade Emilia på dagis berättade dom att Emmi tydligen vägrat att sova på dagis idag och iställlet somnade hon här hemma i soffan 18.30 redan och jag var väldigt glad och hoppades på en lugn och skön kväll med massa egentid och "Ellamys". Men tyvärr sket det sig då Emilia efter bara en timma kommer upp hur pigg och utvilad som helst. Så nu sitter jag här i soffan med två vakna tjejer. Egentid my ass. Snart kommer Christian hem från jobbet och då kanske det blir lite ordning här hemma.
 
 
 

Vår påskhelg

Jag vet att det nästan är närmare midsommar nu än när det var påsk. Men här kommer lite bilder ifrån vår påsk iallfall. Emilia levde nästan enbart på godis under de tre påskdagarna och var nöjdare än någonsin. Både Emmi och Ella var utklädda till påskkärring och vi spenderade hela påsken tillsammans med våra familjer. God mat och massa påskgodis precis som det ska vara.
 

Hemma hos Christians föräldrar
 
 
Sen var vi hemma hos min familj, vi hade riktig sommar värme så Emilia invigde "badbaljan" och badade ute för första gången iår.