God morgonTisdag

Idag har det varit fruktansvärt varm. Riktig utomlandsvärme. Ella har haft det tufft stackarn. I vagnen vill hon absolut inte ligga eftersom att det antagligen fläktar för lite där. Så hon har fått hänga på morsan i bärselen hela dagen. Detta föll tydligen den lilla damen i smaken för hon var så nöjd hela tiden trotts värmen.  Vi var en sväng på Frölunda Torg och sedan en snabbis i stan. På kvällen var vi hemma hos tjejernas farmor och farfar och grillade hamburgare. Barnlediga

Vilken underbar dag vi haft! Hur mycket vi än älskar våra små flickor måste jag erkänna att det var väldigt väldigt skönt att få vara utan dom en stund idag. Tidigt imorse åkte Christian och jag till mamma och pappa och lämnade av tjejerna där för att få en dag för oss själva ute vid havet. Sola, bada och bara få koppla av! Oh vad skönt det var  att inte behöva tänka på någonting annat än sig själv för en stund. Vila öronen och ladda på sin energi. Vi åkte ut till Åsa där dom har jätte fin sandstrand där vi låg i några timmar. Både jag och Christian doppade oss för första gången iår i det (enligt mig) svinkalla vattnet. Solen stekte och det var hur härligt som helst. Ingen kan njuta så mycket av lite egentid som småbarnsföräldrar kan. Väldigt uppskattad och behövd dag. Tack snälla mamma och pappa! När vi sedan var på väg hem saknade man tjejerna väldigt mycket och det var så härligt att se dom igen. Dom hade haft roligt och busat och lekt hela dagen med mormor och morfar. Nöjda föräldrar och nöjda barn! Underbart!Back to blonde

 
 

Fjäsk

Emilia har lärt sig hur man fjäskar. "mamma jag har saknar dig så mycket" Mamma jag älskar dig" Mamma du är en sån vacker tjej" Detta säger Emilia flera gånger om dagen, inte alltid men oftast har hon en baktanke med det. Tex. "Mamma jag har saknat dig sååå mycket, kan jag få en glass, godis?" Jädra skitunge, men det är faktiskt ganska svårt att säga nej när hon säger så fina saker. Hon är inte dum hon. Våran busunge.
 
 

Sol, bad och fisk

Idag gick Christian upp klockan 5 på morgonen för att åka iväg till Varberg med sina vänner där de skulle iväg och fiska med en stor fiskebåt. Tjejerna och jag sov ända fram till 10.30. När vi vaknade tog vi bilen hem till mamma och pappa och hade en härlig dag ute i det fina vädret. Först åkte vi upp till Älsjön och plockade blåbär och badade, iallafall doppade benen. Senare när vi kom hem fortsatte badandet i poolen i trädgården. Senare på kvällen när Christian kommit hem från sin fisketur hade han fått massa fisk som vi ska grilla någon dag i veckan. Det passar ju bra eftersom att det ska vara runt 27 grader sol hela veckan. Underbart!
 
 
 

Smakportioner

Sedan 1 månad tillbaka har vi från och till försökt oss på det här med smakportioner. Det går sådär och Ella är väl inte riktigt överförtjust. Gröten och frukten kan hon äta lite av men när det kommer till de mer "matiga puréerna" rynkar hon hela ansiktet och ser ut att vilka kräkas. Känns elakt att fortsätta mata henne när hon nästan spyr men vår barnmorska sa igår att vi absolut inte skulle sluta eller ge upp för att då skulle vi få problem med maten i framtiden. Så det är bara att köra på och hoppas att hon vänjer sig snart.
 
 

Hurra hurra

Idag har vi både sjungit "ja må hon leva" här hemma (ett antalgånger) och hurrat för våran lilla Ella som blir hela 5 månader idag. Fast jag tycker att det känns som att vi haft henne här hos oss mycket längre än så. Våran goa, glada och fruktansvärt envisa lilla Ella.
 
 

BVC besök och vaccination

Idag var det dags igen för 5 månaders kontroll och vaccination på vår Ella. Allt var bara bra och Ella var hur duktig som helst. Visst hon blev väldigt ledsen när barnmorskan stack henne med sprutan, en i varje lår. Men efter att det var över ch jag gick runt med henne lite så lugnade hon ner sig fort igen. Nu är det som tur är ett bra tag kvar tills nästa vaccination igen, vid 12 månader.
 
17/6 Fyra månaders kontrollen: 5,6 kg. 61,5 cm lång. Huvudomfång 40 cm.
 
17/7 Fem månaders kontrollen: 6,3 kg. 63 cm lång. Huvudomfång 41,5 cm.
 
När vi kommit hem igen somnade Ella i vår säng och sover nu som en stock. Nu håller vi tummarna att vi har lika tur som sist och slipper feber och annat tråkigt.
 
 

Hej och hå

Jag lever, vi alla lever och vi alla mår bra. Det är oftast full rulle här hemma och då är det ibland svårt att hinna eller orka med att blogga. I måndags gick Christian på tre underbara veckors semester så då tänkte jag att jag skulle ta tag i mitt bloggande igen. Det har hänt väldigt mycket sedan sist jag skrev så jag tänkte så småningom lägga upp lite inlägg om vad som hänt under denna tid (nästan två månader) då jag har vilat ifrån datorn. Samtidigt som jag kännt att jag inte prioriterat bloggandet just nu så tycker jag att det är väldigt roligt ändå att hålla igång skrivandet och att även sedan kunna gå tillbaka och själv titta på vad man gjort och vad som hänt i livet. Så nu kör vi igen.
 
Nu ska Christian och jag lägga våra flickor för natten, (inga som alls riktiga rutiner nu när det är sommarlov ifrån dagis) sedan blir det till att kolla på några avsnitt av serien The walking dead när flickorna äntligen somnat. Egentid är verkligen något man vekligen inte kan få för mycket utav när man har två små här hemma.
 

Våra små flickor växer så att det knakar.