Barnfri tid

Idag har Christian och jag haft en barnfri dag på stan. Emilia var hemma hos sin farmor och farfar och busade och lekte för fullt, medans Christian och jag kollade runt på mellandagsrean. Ingen av oss hittade någonting men vi njöt för fullt av att bara få vara lite barnlediga. Vi gick och åt mat på O'larys och kunde sedan i lugn och ro titta runt i affärer utan att känna någon stress som man oftast gör när man har med sig barnvagn inne i stan. En riktig mysdag blev det, bara vi två. Tack farmor och farfar! 
 

Smoothie

Idag gjorde vi smoothie till frukost till Emilias stora lycka, hon drack upp både sin egen och sedan började hon att dricka på min. På dagen åkte vi upp och busade hemma hos Emilias farmor och farfar där vi även blev bjudna på god mat som alltid. Senare på kvällen när vi kommit hem gjorde vi smoothie igen och jag tänkte lyxa till det lite med smoothie i vinglas men det snodde Emilia. Så jag fick snällt dricka ur Emmis pipmugg istället. Sedan tog det inte alltför många minuter innan en väldigt trött och nöjd tjej somnade för natten.
 
 

Tack för denna julen

 
Tänk att det bara är 51 dagar kvar idag tills du är här hos oss vem du nu än är. Mamma, pappa och storasyster väntar på dig! ♥
 

Juldagen

Efter ett fåtal timmars sömn var det dags att gå upp och göra iordning sig för nästa julfirande hemma hos min familj. Det blev den årliga risgrynsgröts frukost traditionen med saftsoppa som vi alltid äter tillsammans på juldagen. Min mamma fick mandeln i gröten så risken är väldigt stor att hon gifter om sig iår om inte pappa går med på att förnya deras löften. Efter att vi hade slagit oss ner i soffan med kaffe och te knackade det på fönsterrutan. Det var tomten som hittat ända till Olofstorp. Emilia blev givetvis lika lycklig som hon blivit dagen innan och tog emot tomten i hallen. Även denna gång blev det massor av paket till Emilia som lika snällt gick fram till tomten varje gång och sa "taaack tomten" när hon hämtade sina paket. När tomten skulle gå fick han en kram och Emilia sa "ses" när han stängde dörren efter sig. Sen var det dags för paketöppningen. Massor av fina paket även denna gång och Emilia blev helt överlycklig när hon öppnade sitt stora paket som var ett jättefint leksakskök. Emmi började direkt att laga mat till oss alla. Härligt att få fira julafton hela två dagar istället för en.
 
 

Vår julafton

Vi har haft en helt underbar julafton. Förra året firade vi julen allihopa tillsammans både Christians familj och min familj men vartannat år firar min familj julen ihop med släkten så iår blev det så att Emilia, Christian och jag firade ihop med Christians familj. Får hoppas vi kan fira ihop alla nästa år igen. Som sagt våran jul har varit jätte bra, massor utav god mat i överflöd och julklappar likaså och massa skratt. När tomten kom och stod utanför fönstret och vinkade hoppade Emilia upp och ner i soffan av lycka för att sedan springa till hallen för att öppna dörren för tomten. Tomten delade ut några paket till Emilia och kusinen Felicia och barnen fick sitta i tomtens knä. Lyckan var total. Sedan skulle tomten skynda sig vidare till andra barn och vinkade hej då till tjejerna. Efterår fortsatte vi själva att dela ut resten av julklapparna och det blev en hel del, Emilia fick knappt plats i soffan bland alla sina julklappar. Massor utav fina presenter, måste ha varit väldigt snäll iår. Senare på kvällen blev det den klassiska julklappsleken för oss vuxna. Barnen lekte med en del av julklapparna och vi andra satt och slappade i soffan fortfarande mätta och belåtna efter all julmat. Innan vi åkte hem sent på natten åt vi en omgång julmat till. Tänk att man går och väntar och räknar ner så länge till julafton och sedan är den över så fort. Nu får vi vänta ett helt år tills nästa jul och då har vi två små tomtenissar här hemma.
 
 

Uppesittarkvällen

Kvällen innan julafton var det uppesittarkväll och vi var bjudna hem till familjen Andersson/Svensson ute på Tjön. Vi beställde pizza och åt gott medans barnen öppnade sina julklappar de fått av varandra. Senare var det dags för den årliga traditionen, bingolotto. Tyvärr blev vi utan både bil, resa och miljonerna även denna gången men däremot lyckades jag kamma hem en nyårslott. Jippi nu är man tvungen att se på skiten på nyår också. Men vi håller tummarna på bättre lycka då. Lite pengar hade ju inte suttit helt fel.
 
 

Uppdatering

Nu var det ett himla bra tag sedan som jag skrev något här på bloggen. Emilia och jag har varit sjuka någon vecka innan jul (väldigt tacksam att det inte var under jul) sen har min dator chraschat (igen!?!) så har fått lämna in datorn i några dagar på reparation och sedan har det varit jul och vi har bara myst och umgåts med våra nära och kära tills sent på kvällarna så bloggen har det inte direkt funnits någon tid eller ork till. Men nu är julen över även för denna gången och vi är tillbaka igen i vardagen. Christian åkte iväg till jobbet igår och kommer hem först på måndag. Vi har blivit riktigt bortskämda här hemma när pappa Christian varit ledig i närmare 2 veckor innan han åkte igår. Men nu är det Emmi och jag själva igen för några dagar. Det blir lugna dagar med mycket mys här hemma och en hel del lek med alla nya fina julklappar.
 
 

God jul alla fina

 

Pepparkaksbak

Igår var Emilia och jag hemma hos Emilias farmor och farfar och bakade pepparkakor. Kusin Felicia och faster Annelie var också där och bakade. Det blev en del pepparkakor som vi sedan målade med glasyr. Det blev även lite dans till farmor julskiva ute i hallen vilket barnen tyckte var väldigt roligt.
 
 Två väldigt nöjda men trötta tjejer.
 

Ny lägenhet

I måndags var vi på en lägenhetsvisning på en 4a på 90 kvadratmeter här i Partille. Lägenheten ligger på samma gata fast några hus längre bort. Vi trivs jätte bra här i Partille och vill verkligen inte flytta här ifrån bl.a. för att Emilia har sin förskola här som hon trivs så himla bra på. Sen hade jag inte velat bo någon annanstans. Här i Partille finns allt som man behöver, vill man in till stan tar det 10 min med buss/bil. Helt perfekt. Så igår fick vi reda på att vi fått lägenheten och redan idag var vi och skrev på kontrakt inne i stan på HSBs kontor. Allt har gått väldigt fort och vi har inte riktigt hunnit fattat det själva än. Så nu är vår lägenhet uppsagd och den 1 mars flyttar vi in i vår nya lägenhet. Ska bli så otroligt skönt att kunna ge Emilia och hennes syskon ett eget rum som dom kan ha alla sina saker i. Få börja inreda vår nya lägenhet på nytt och slippa behöva trängas fyra stycken i en 2a. Detta känns helt grymt och både Christian och jag vill bara hoppa och skrika av lycka. Nu sitter vi hela tiden och tittar på internet efter inredningstips, möbler och andra idéer på vad man kan göra med sin nya lägenhet. Blir ett hektiskt februari/mars för oss nu med både flytt och bebis. Men väldigt roligt.
 

Godnatt

Klockan är 19.00 och både jag och Emilia är hur trötta som helst så nu ligger vi redan i sängen och säger god natt.
 



Lucia firande

Idag var alla föräldrar och syskon bjudna till Emilias förskola på lite Lucia firande och fika. Emilia var utklädd till tomte. Först satt vi alla föräldrar, barn och fröknar tillsammans och sjöng lite julsånger som barnen hade övat på. Först hade jag trott att det skulle bli det traditionella lussetåget med barnen och att vi föräldrar skulle få titta på, men nu i efterhand kan jag förstå att det kanske hade blivit lite svårt med alla småbarn som ändå kanske bara hade sprungit till sina föräldrar. Det blev i alla fall jätte trevligt och barnen sjöng så fint.
 

Sådan mor sådan dotter


V. 30 (29+0)

 
Bild på magen för några dagar sedan då vi var i v. 30 (29+0)

Söndagsmys

Idag har vi firat 2a advent tillsammans med våra familjer hemma hos familjen Ocampo. Det bjöds på mat, efterrätt och massor av annat gott plock. Vi alla åt tills det inte gick ner en endaste bit till. Vi hade en jätte mysig söndagseftermiddag/kväll.
 
 

Tiden går så fort

 

Första snön

Imorse fick jag mig en ordentlig chock när jag vaknade och tittade på klockan. 11.58 visade den. Vi hade sovit ända till klockan 12 alla tre. Snacka om grym unge man har. Vi gick upp för att göra frukost och fick se all snö som hade kommit under natten. Emilia var överlycklig och stod länge i fönstret och bara tittade. Får hoppas att det kommer mer snö snart så att vi kan gå ut och åka pulka för redan idag på eftermiddagen hade all snö blivit till slask. Tråkigt nog.
 
 

Stjärnvinst

 

Jul på Liseberg

I onsdags var vi på jul på Liseberg tillsammans med Pari, Karolina och deras lilla socker söta dotter Olivia, Filip och hans flickvän Nathalie. Vi promenerade runt och tittade på alla miljoner ljus dom har runt om i parken, spelade lite spel, Emmi fick åka lite karuseller, tittade på djuren och Emilia fick hälsa på Lisebergs kaninerna. Gissa om vi hade en glad tjej som tillsammans med pappa fick dansa runt granen med 3 kaniner och några andra barn. Efteråt blev det kramkalas och Emilia satt länge med en utav kaninerna och klappade och kramades. Senare vann vi även stjärnvinst på Dumle/Geisha hjulet så även jag var nöjd med kvällen. Lite snö som fattades bara för att få den där riktiga julkänslan, men annars en jätte mysig kväll med familj och vänner.
 

Vecka 30

Igår gick vi in i vecka 30 så idag är det alltså (29+1). Nu känner jag verkligen av att det börjar bli tungt för kroppen. Sist vi var på MVC fick vi reda på att bebisen lagt sig med huvudet nedåt redan och det har jag verkligen känt av nu eftersom att den ligger och sparkar uppåt på mina revben väldigt mycket, vilket gör att jag ofta känner mig väldigt öm just där. Även ryggen men svanken framför allt värker mycket. Idag började vi med en ny och sista kursen för terminen i skolan, Vi började med introduktion från 8.15 - 10, efter det var det en föreläsning 10.15 - 12, efter det var det en föreläsning till 13-14.45. Men redan efter att den första föreläsningen var slut vid 12 orkade jag inte sitta mer för min rygg värkte så att jag nästan ville gråta så istället åkte jag hem och la mig och vilade en stund innan jag hämtade Emilia på dagis. Känns skit tråkigt att "skolka" men samtidigt är det ingen idé att försöka sitta där en hel dag när man bara tänker på att hitta en någorlunda skön ställning att sitta i för att inte behöva ha alltför ont. Annars mår jag väldigt bra för övrigt och vill inte klaga. Men sitta stilla på en stol en hel dag är inte riktigt min grej just nu känner jag. Magen växer och det är full aktivitet i magen. Man kan riktigt se nu hur hela magen rör sig nu när bebisen sparkar där inne. Emilia är världens goaste och pussar och klappar mycket på magen och säger att det är hennes bebis där inne, sedan klappar hon sin egen mage och säger att det är en bebis där med.
 
 

För alla ljusälskare

En utav de bästa sakerna med hösten och vintern är att man får tända massa ljus här hemma. Så till alla ljusälskare måste jag rekommendera Air wick doftljus som vi köpte tidigare idag. Endast 44 kr på Willys. Luktar gott och ändrar färg medans det är tänt. Verkligen jätte fint och både jag och Christian var mäkta imponerade utav vårt nyinköpta lilla ljus. Ibland krävs det inte mycket.
 
 

Jul i vårt hus

Då var julen här hos oss med. Idag har vi julstädat och julpyntat här hemma. Alla stakar är uppe och alla kulor hänger och slänger i granen. Precis som det ska vara.
 
 

Första december och första advent

Nu var december månad här och Emilia och jag har myst framför första avsnittet utav julkalendern med lussebullar och glögg. Mummu har köpt Emilia två julkalendrar iår så dessa fick hon inviga idag. En mycket glad tjej som tryckte i sig chokladbiten och sedan hela haribo påsen med en gång. Ska bli roligt att se om hon kan hålla sig till bara en bit (eller två då) om dagen nu fram tills julafton. Tack mummu för julkalendrarna det såg ut att vara väldigt gott med tanke på farten hon kastade i sig det.
 
 

Action i Partille

Idag behövde vi inte ha TVn på här hemma utan det räckte att titta ut igenom fönstret. Det brann i huset på gatan mitt emot och det var massor av brandbilar, ambulanser och poliser på gatan. Ingen som verkar ha blivit skadad men det rök en hel del ifrån 5 våningen i huset och brandmännen stod och släkte ifrån utsidan väldigt länge. Det tog säkert minst 3 timmar innan de kunde köra iväg igen.
 
 

Världens bästa storasyster soon to be

Det är ju klart att man måste träna på lite praktiska saker nu när man snart ska bli stora syster och allt. Jag tycker verkligen att det är skit tråkigt att borsta tänderna varje morgon och kväll på Emilia som i bästa fall vill sammarbeta så jag tänkte att istället för att jag snart ska behöva borsta tänderna på två ungar så har jag satt Emmi i hårdträning så hon kan ta över tandborstningen på sitt blivande syskon. Perfekt!
 
 

Årets första lussebulle bak

Igår var Emilia och jag hemma hos mamma och bakade lussebullar. Emilia var med på sitt allra första lussebak och det gick väl sådär. Det var mjöl i nästan hela köket och hon plattade mest till de lussebullar som jag och mamma gjort men hon verkade väldigt nöjd och tyckte det var roligt. När vi skulle sätta dit russinen så stoppa hon 10 i sin mun och en i bullen vart om vartannat. Penslade bullarna gjorde hon väldigt våldsamt så det blev en del platta lussekatter om man säger så. Några nysningar över hela bullplåten fick hon med också. Så det känns lite som att man äter dessa bullar på egen risk. Men goda blev dom i alla fall. Emilias första lussebak!
 
 

Heja bamse

Nu i veckan var Christian, Emilia och jag i Allum och köpte lite julklappar till Emilia. Väldigt bekvämt när man fortfarande kan ha med henne när man inhandlar hennes julklappar och hon inte förstår att det är till henne eller kommer att minnas dom tills den 24e. Vi gick in en sväng på Lindex eftersom att jag hade en värdecheck där som skulle gå ut någon dag senare. När vi hade kikat en bra stund utan att direkt hitta något tänkte vi att Emilia istället skulle få bestämma själv vad hon ville ha. Utan tvekan gick hon fram till en bamseklänning som hon tog och visade till oss. Vi försökte visa några andra plagg och frågade om hon inte gillade den istället men hon var helt bestämd med att det var just denna klänning som hon ville ha. Så den fick det bli. När vi senare kom hem ville hon ha sin nya klänning på sig och gick ofta fram och tillbaka och spanade på sig själv och sin nya fina klänning i spegeln. Väldigt nöjd och glad över sitt livs egna första köp.
 
 

Glossybox

En liten höjdpunkt varje månad är när glossyboxen trillar ner i brevlådan. Det är som julafton 12 gånger om året. Varje månad får man chansen att testa 5 nya produkter som man kanske inte alltid i vanliga fall hade köpt hem. Ibland blir man väldigt positivt överraskad och då är det extra roligt. Ett litet tips på vad man kan ge sin mamma/syster/kompis i julklapp.