Fotat lite

 
 

Morgonmys

Solen skiner för fullt, mina tjejer är glada. Härlig lördagsmorgon. När vi ätit klart vår frukost går vi ut och leker i det underbara vädret. Det enda som saknas är pappa Christian som jobbar.
 
 

Fredagsmys

Hela familjen är hemma och alla sitter nu bänkade framför tvn och Lets dance. Underbart med fredag!




 

Fotat lite

Sedan man fick barn har det ju fotats flitigt här hemma som ni kanske märkt här på bloggen. Jag älskar verkligen att fota även fast jag är en riktig amatör och önskar att jag kunde mer om foto. Men det är roligt iallafall och alltid roligt att ha fina kort som minnen. Speciellt kort på det finaste man har, våra flickor. Tyvärr är Emilia just nu inne i en period där hon helst inte gärna ställer upp foto frivilligt utan man får oftast tjata på henne för att få ta en liten bild. Som tur är det desto lättare är det med lilla Ella, hon har inte så mycket att säga till om just nu och har inte heller lärt sig att göra motstånd riktigt än och därför fotas det en hel del på henne istället.
 

 

Pappas tjej

Johanssons/Ocampos yngsta familjemedlem. Ella vår lilla guldklimp.
 
 

Storasyster & lillasyster

 

I love you

Oh vad jag älskar er mina underbara tjejer
 

Pappa är hemma

Igår kom äntligen pappa Christian hem igen från jobbet efter att ha varit borta sedan i torsdags. Det är svårt att säga vem som var tröttast igår av Christian eller mig. Emilia var iallafall överlycklig över att ha sin pappa hemma igen och nu är han ledig ända fram tills lördag iallafall vilket känns hur skönt som helst.
 
 

4 års kalas

I lördags var Emilia och jag på 4 års kalas. Christian jobbade och Ella fick vara kvar hemma hos min mamma och pappa så det var bara jag och Emmi som åkte på partyt. Det var Emilias kusin Felicia som fyllde 4 år i veckan och skulle firas i en lokal som de hyrt. Det blev massvis med god mat som alltid av farfar Ricky och efter blev det massa tårta och andra godsaker. Barnen lekte lekar, fiskade i fiskdamm och verkade ha väldigt roligt tillsammans. Felicia blåste ut ljus på sin tårta medans vi sjöng och fick massor av fina presenter och verkade väldigt nöjd över sitt fina kalas.
 
 

Massor av kärlek

Våra två vackra tjejer
 
 

Jessica & Barnen

I fredags hade vi också besök utav Jessica, Freja som är 2,5 år och lille Charlie som är 3 veckor äldre än Ella. Vi mötet i Allum där vi gick och åt på Max vilket jag trodde Emilia skulle gilla men hon och Freja sprang mest runt, tjoade och var allmänt galna. När vi inte orkade säga till dom att dom skulle varva ner mera så gick vi istället hem till oss så att tjejerna fick leka hos oss istället. Tjejerna lekte och röjde inne i rummet och vi kunde sitta med de små i soffan och prata lite och ta igen gammal tid då det var väldigt längesen som vi sågs sist. Härlig fredagsförmiddag med fullt ös.
 
 

Anna

I torsdags var Anna här och hälsade på hemma hos oss för första gången. Underbart att kunna bjuda hem sina vänner igen efter allt med flytten. Vi gick en sväng förbi Allum för att kika i Stadium där dom hade lite erbjudanden men hittad inget så vi gick hem och myste ner oss i soffan resten av kvällen istället med te och godis som vi köpt med oss.
 
 

Frisk luft

Precis kommit hem ifrån en skön liten kvällspromenad med mamsen och tjejerna. Himlen var helt rosa så vi hoppas att det är som det sägs "att imorgon blir det sol". Nu blir det fredagsmys och Lets dance. Ikväll sover vi över hos mamma och pappa. 





Fredag

Att vakna upp till detta på morgonen kan ju inte få en på annat än bra humör. Sedan skadar det ju inte att det är fredag med! 




Torsdag

Tidigt imorse åkte Christian iväg till jobbet där de ska åka iväg på skidresa och kommer inte hem förens på måndag igen. Det blir väldigt många dagar här hemma själv tillsammans med tjejerna. I början hade jag nästan ångest första gången Christian skulle iväg och jobba och jag skulle klara mig själv här hemma med tjejerna. Men det känns som om jag börjar komma in i det nu iallafall. Det har gått jätte bra hitills och när det ibland blir lite för stressigt här brukar jag tänka på alla de mammor som har 3 barn eller fler och känner mig genast lite bättre. Emilia går bara i förskolan 15 timmar i veckan nu sedan jag blivit mammaledig tisdag, onsdag och torsdag så vi behöver inte stressa upp för att passa någon speciell tid nu på några dagar iallafall vilket är skönt. Nu ska Ella och jag iväg och hämta storasyster på förskolan och sedan tar vi helg redan idag. Härligt!
 
Mitt stora hjärta

Trötter

Snälla underbara lilla Ella kan vi inte sova lite längre än till 5.30 inatt? Snälla...Hälsningar trött mamma
 
 

Happy

Just nu känns det som om att ingenting kan få mig på dåligt humör. Christian och jag var precis inne på skatteverket på datorn och kollade upp om vi skulle få tillbaka pengar eller betala tillbaka på skatten. Vi blev väldigt glatt överraskade båda två då vi innan hade räknat med det värsta så att vi inte skulle behöva bli allt för besvikna om det skulle vara så att vi skulle få betala tillbaka. Men vi båda skulle få pengar tillbaka och att det var ganska mycket pengar gjorde ju inte saken värre. Så nu sitter vi här och pratar om vad vi ska göra för våra pengar. Ta en resa till hösten/vintern när Ella blivit lite större? Shoppa? Spara? ja vi får se vad det blir. Men helt underbart känns det iallafall och lite extra klirr i kassan blir man ju knappast deppig utav.
 
Emilia röstar för solsemester och taggar redan
 

Besök

Idag var fina Sofia här hemma hos oss för första gången i vår nya lägenhet och hälsade på mig och tjejerna. Det blev som vanligt mycket tjöt och väldigt mycket mys.
 
 

Tisdag

Idag var Emilia på förskolan igen efter att ha varit hemma i över en vecka pga. sin dumma förkydning som aldrig verkade vilja försvinna. Men nu äntligen är hon frisk och piggare än någonsin. Medans Emilia lekte och busade med kompisarna på förskolan passade jag och Ella på att bara mysa för fullt här hemma. Man får passa på när man har chansen. Underbart att inte ha några måsten om det nu så är för bara några timmar vilket verkligen uppskattades idag. För inatt blev det inte många timmars sömn för min del då Ella vaknade väldigt många gånger och ville äta, hade ont i magen, blöjbyte, äta igen, spy upp det man precis ätit över hela sig, äta lite till osv. Ikväll blir det sängen tidigt för imogon ska Ella och jag upp tidigt för att åka på läkarbesök på Östra sjukhuset där de ska göra en rutinhörselkontroll på henne.
 
 

Ella 1 månad

Idag är vår lilla Ella redan 1 månad gammal. Ska tiden fortsätta gå såhär fort så kommer ju våra tjejer vara tonåringar innan vi vet ordet av det. Hjälp!
 
Grattis till vår fina underbara lilla tjej ♥

Morgonmys

Morgonmys med mina två tjejer. Kan vara något av det bästa som finns. Nu ska vi strax iväg och lämna storasyster på förskolan.
 
 
 

Stolt storasyster

Emilia är verkligen en stolt storasyster. Där Ella är vill även Emilia vara. Supergo mot sin lillasyster är hon och pussar och myser med henne. Det första hon frågar när hon kommer hem från förskolan är "var är Ella?" När Ella är ledsen ropar hon på mig och talar om att Ella är ledsen ifall jag nu missat detta. Ella är den första hon säger godmorgon till när hon vaknar på morgonen och den sista hon pussar på när hon ska lägga sig på kvällen. Hon brukar t.om. fråga lillasyster ifall hon vill smaka på hennes godis (då är hon väldigt omtyckt kan jag säga). Våra prinsessor!
 
 

Underbara vår

Äntligen har solen hittat hit och våren är på ingång. Underbart att kunna gå ut och leka igen istället för att som vi gjort mest suttit inne när det varit kallt, grått och regningt. Sedan kan jag inte beskriva hur mycket jag saknat att promenera ute. När jag var gravid hade jag ingen ork för promenader och eftersom att jag behövde springa på toa var 10e minut så kändes det inte som en superidé att försöka sig ut på någon längre promenad. Men nu äntligen är orken tillbaka igen och perfekt nu till våren som nu är här. Så nu i veckan har vi varit ute en hel del. Lyckliga barn och lycklig mamma.
 
 
Långpromenad på 1,5 timma med mamsen igår ute på landet i friska luften.

Inflyttningsmiddag

I lördags hade vi ett litet "kalas" för att vi flyttat in i vår nya lägenhet tillsammans med min familj och Christians familj. Vi åt tacos och hade det väldigt trevligt tillsammans. Det känns så roligt att vi nu har plats att bjuda hem våra familjer istället för att alltid behöva ha alla kalas och liknande hemma hos dom.  Nu är vår nya lya invigd.
 
 
 

Två hektiska månader

Februari/Mars har varit två väldigt fullspäckade månader för oss. Hela Februari har vi i stort sett bott i en enda röra i massor utav flyttlådor. Den 18 februari blev vi 2 barnföräldrar och allt vad det innebär.  Mitt i allt flyttkaos försökte vi mysa och njuta så mycket vi bara kunde av vår nya lilla skatt Ella och samtidigt som Emilia behövde 100% uppmärksamhet och höll igång ifrån morgon till kväll precis som vanligt. Min 90åriga mormor var hade åkt ända ifrån Finland hit för hälsa på och bodde hos mamma i 2 veckor och vi försökte att hälsa på så mycket som möjligt och hinna umgås med henne. 3 dagar innan vi skulle flytta blev jag sjuk och mådde skit och orkade inte ens ta mig upp ur sängen utan att det kändes som om jag skulle svimma. Emilia fick vara hos farmor och farfar och som tur är i all otur hade vi fått världens snällaste bebis som bara var hur nöjd som helst och sov hela dagarna så snällt, så Ella och jag spenderade 2 dagar i sängen tills jag äntligen 3e dagen mådde bättre igen. nån dag senare var det dags för flyttstäd i vår gamla lägehet innan vi lämnade över nycklarna till de par som senare skulle flytta in där. Som tur är har både Christian och jag underbara familjer som hjälpte till med både flytt, städ och barnvakt när vi behövde. Utan dom hade vi aldrig fixat detta så som vi nu gjort. Väl i vår nya lägenhet skulle det under första veckan som vi bodde där bytas golv i vardagsrummet och Emilias rum och tapetseras om i 3 av rummen och vi hade målargubbar och golvgubbar här hemma under en veckas tid. Nu äntligen har det blivit klart och först nu har vi äntligen kommit någorlunda iordning här hemma och de flesta flyttkartonger är äntligen borta. Just nu känner jag att jag aldrig vill flytta mer i hela mitt liv. Men vilken härlig känsla nu när det börjar bli ordning och reda här hemma  och man får inreda och göra fint här i vårt nya hem. Emilia älskar sitt nya stora rum och leker där inne för fullt hela dagarna. Känns helt underbart att ha en stor fin lägenhet där vi nu slipper att trängas. Här kan (måste) vi bo länge!
 
Innan emilias rum var färdigt fick hon sova ute i vardagsrummet där hennes säng stod mitt på golvet.
 
 

Första badet

Förra veckan var det dags för Ellas första bad. Det uppskattades sådär av den lilla damen som verkade lagom road. Men det måste göras och storasyster Emilia var väldigt nyfiken och ville gärna hjälpa till (med att skvätta vatten i Ellas ansikte, inte konstigt att hon inte gillade att bada). Men en ren och fin Ella blev det.