Mina godingar

Idag har flickorna varit på förskolan, jag har skrivit skolarbete hemma, Christian har jobbat hela dagen och är hemma först strax innan 12 inatt. På eftermiddagen har det inte hänt mycket, jag och flickorna har tittat på teletubbies på tvn 24 gånger (Ella har fått bestämma), vi har tvättat och annat tråkigt som måste göras. Ella har kommit in i någon konstig period då hon somnar i sin säng runt 20.00 tiden sover 30 min och kommer sedan upp och kan inte somna om utan sitter med Christian och mig i soffan tills vi lägger oss. På förskolan hade hon idag sovit i 2 timmar på vilan pga. att hon varit så trött. Får hoppas det går över snart och att hon börjar sova hela nätterna. Imorgon är det skola för min del så snart blir det sängen för mig och min lilla lady som just nu sitter här brevid i soffan. 

Kalas

Nu på onsdag fyller jag år, men redan nu i lördags tjuvstartade vi firandet med ett litet kalas här hemma hos oss för familjen. Det blev mat och tårta, barnen uppträdde och bjöd på show medans vi andra åt. Jag fick fina blommor, presentkort på allum och turiska pengar, som jag ska shoppa för i Istanbul nästa vecka. Det var ett mysigt kalas och så roligt när alla väl kan samlas. Jag är jätte glad för att jag har en sån stor och fin familj!
 
Tack till alla som var med och firade ♥

Tystnad

Idag har jag haft hemmastudier, alltså inga lektioner i skolan. Flickorna har varit på dagis sedan 9.30 och nu börjar jag sakna dom och känner att jag bara vill åka och hämta hem dom. Alldeles för tyst och lugnt här hemma utan mina små terrorister. Senare i eftermiddag när det ser ut som en bomb slagit ner här hemma igen och ingen lyssnar på mig kommer jag väl undra varför jag inte njöt av min ensam tid lite mer. Mina älskade tjejer! 
Emilia

Min solstråle!
 
 

Tröttsam förkyldning

Ella är fortfarande förkyld och får vara hemma ifrån dagis några dagar till. Här hemma laddar vi med massor med C-vitamin och det är tur lilltjejen är helt galen i apelsin.
 
 

Oktober

I fredags var jag och flickorna hemma hos mamma och hälsade på. Vi passade på då det var underbart väder att gå ut i trädgården och fota lite. Emilia ställer mer än gärna upp på att ta bilder just nu medans Ella totalvägrar. Så fort man kommer nära med kameran så vänder hon bort huvudet. Så det blir väldigt mycket bilder på Emilia just nu som tycker det är jätte roligt att posera när morsan fotar.
 
 
 

Pappa ringde tomten

Här hemma hos oss är det just nu svinkallt. Utanför oss håller de på att bygga och greja med rören i marken på dagarna och vi har blivit meddelade att värmen och varmvattnet skulle vara helt avstängt mellan 07.30-16.00 både idag och imorgon. Men något fel har inträffat och de har inte satt på varken värmen eller varmvattnet igen. Efter att ha ringt runt som galningar till HSB och olika journummer och senare fått reda på att vi tyvärr får gilla läget ikväll var det bara till att tända massvis med ljus och Christian och Emilia gick ner i källaren till vårt förråd för att hämta upp vårt värmelement så vi ska slippa frya ihjäl ikväll.
 
Christian och jag hade båda glömt av att vi bara några dagar tidigare varit nere i källaren och gömt några av flickornas julklappar där nere. Så nu när Emilia var med där nere och skulle hämta elementet råkade hon se en av sina presenter, en barbie med massa klänningar och andra tillbehör. Självklart blev hon överlycklig när hon såg den och när Christian sedan sa att hon skulle låta bli den och de var klara där och skulle upp till lägenheten igen blev hon helt förstörd. När de kom hem var det en stortjutandes jätte ledsen Emilia som gömde dig under tappan i hallen.
 
Vi fick förklara för Emilia att tomten hade varit i källaren och gömt julklappar till henne och Ella och att de egentligen inte fick öppnas förens på julafton. Men att pappa skulle ringa till tomten och prata med honom. Christian ringde till tomten och berättade att Emilia hade varit duktig och hjälpt honom nere i källaren för att hämta elementet och att hon då råkat se en av sina julklappar. Han frågade tomten om Emilia kunde få göra ett undentag och få den presenten nu istället, och tomten tyckte att det var okej för denna gången. Emilias ansiktsutryck förvandlades ifrån jätte ledsen till världens lyckligaste under samtalet med "tomten" och Emilia skrek "Taaack snälla tomten" innan Christian la på luren.
 
Så resten utav vår kväll har vi lekt med barbie här hemma.
 
 

Inte min dag idag

Måndag, ny vecka och nya möjligheter? Veckan börjar inte så bra för min del iallafall. Vaknade i morse och kände mig inte alls bra. Efter en månads förkylning känns det nu som att jag har blivit förkyld på nytt och mycket värre denna gången. Även Ella är superförskyld och båda flickorna är hemma idag med pappa ifrån förskolan. Bara att gilla läget, för idag har vi obligatoriskt grupparbete i skolan med tjejerna i min grupp, efter det ett seminarium som dock ej är obligatoriskt. Får känna efter hur mycket jag orkar efter grupparbetet. Efter skolan blir det hem och inta soffläge och dricka massor utav te. Nackdelen med hösten/vintern. Alla dessa jäkla förkylningar och andra sjukdomar. 

Flickorna laddar upp med C-vitaminer.

K Ä R L E K

Det finns verkligen inget finare än dessa två tillsammans. När de skrattar, leker och tar hand om varandra blir man helt varm i hjärtat. Våra fina tjejer! Danstjejen

Idag var det dags för 5e danstillfället för Emilia (redan). Veckorna bara flyger iväg. Emilia vill fortfarande absolut inte att jag ska vara med och dansa så jag får sitta snällt i omklädningsrummet och vänta. Som tur är går Emilias kusin Felicia i samma dansgrupp så jag har sällskap av Christians syster som oxå får gömma sig i omklädningsrummet under lektionerna. I slutet av varje lektion är det "uppvisning" av Knatteskutt låten och alla barnen dansar för oss föräldrar. Emilia har redan lärt sig hela dansen och är hur duktig som helst. Jag är så otroligt stolt över henne och är så glad över att hon får göra det hon älskar mest av allt, att dansa.
 
 

Det vackraste

 

Höst

Oktober månad är här och nu är det verkligen iskallt i luften. Känns som det nu vilken dag som helst är dags att ta fram vinterjackorna ifrån källaren för att slippa frysa ihjäl.
 
Idag var vi alla fyra här hemma lediga från jobb/skola och förskola så på förmiddagen tog vi en liten promenad hela familjen i skogen. Härligt att få komma ut i och få lite frisk luft.