God morgon!

Underbara fredag!
 
 

Bullmamma

Idag har flickorna och jag varit själva hemma. Efter att jag hämtat Emilia på förskolan gick vi direkt och handlade lite gäst och mjölk och gick sedan hem och bakade lite kanelbullar. Hela dagen bara flög iväg eftersom att det inte gick i supersnabbt tempo direkt att baka med Emilia som assistent. Roligt hade vi iallafall och slutresultatet blev kanon. Så till kvällsmat blev det nybakade bullar och kall mjölk. Imorgon är det fredag vilket betyder ingen förskola (helg för oss) och pappa Christian är ledig hela fredag, lördag och söndag. Nu mår vi bra med andra ord.
 
 

Rumpenissar

Både i måndags och i onsdags hade vi kusin Felicia och Christians syster Annelie här på besök. Härligt nu när barnen börjar bli så stora att de kan leka själva tillsammans (iallafall de två stora, lilla Ella kryper mest efter och vill hänga på) undertiden kan vi vuxna sitta i soffan och bara slappa för en gångs skull.
 
 

Fars dag

I söndags var det Fars dag. Vi hade tre fina pappor att fira så vi hade fullt upp hela dagen. Pappa Christian blev väckt av sina tjejer med sång och kaffe på sängen och Emilia hade målat ett farsdag kort till honom. När alla hade vaknat till liv åkte vi hem till Christians föräldrar för att fira farfar Ricky där vi åt middag och hade det mysigt fram tills att det var dags att åka vidare. På kvällen var det min fina pappas tur att bli firad och uppvaktad med lite presenter. Tänk att vi har tjejer har turen att ha tre så fina och underbara "pappor" i våra liv.
 
 

Fredag

Tänderna (och tandköttet) är färdigborstat och idag la vi oss tidigt i sängen för att titta på idol innan vi ska sova. Idag sover vi alla i vår säng. Trångt och (o)mysigt.




Zombiemode

Idag har vi haft en riktigt slappardag här hemma. Jag och tjejerna har varit själva och när Emilia var borta sina 5 timmar på förskolan låg Ella och jag i soffan och lyssnade på musik och hade det mysigt tills vi båda somnade. I nästan 2 timmar sov Ella och sen var det dags att hämta storasyrran på förskolan. Även hon var trött när hon kom hem så vi satt och tittade lite på film, flickorna badade tillsammans, Emilia somnade på soffan framför tvn en stund, vi målade lite, flickorna badade igen. (Om Emilia får bestämma så vill hon bada 7 gånger om dagen). Det har varit en riktigt sån dag idag då man gått och längtat och bara räknat ner timmarna tills att klockan ska bli kvällen så att man äntligen kan få lägga tjejerna och sedan få gå och lägga sig själv. Men såklart när de väl sover kommer man ju på att man har 100 bättre saker för sig och så lägger man sig ändå på tok för sent och så är man en walking dead även dagen efter. Imorgon är det iallafall fredag och det är vi väldigt glada för. Hoppas nu att Ella låter mig sova lite längre på morgonen imorgon också. Nästan så att jag hade kunnat betala någon lite för att få sova en morgon utan att bli väckt. Men men så ser mitt liv ut just nu för tillfället.
 
 

Promenad

Igår var jag ute på en liten längre promenad för första gången på nästan två veckor medans Emilia var på förskolan. Har haft två riktigt slappveckor utan någon som helst träning då jag bara ätit en massa skit och haft det lite för gott. Men igår så fick jag äntligen tummen ur godisskålen och röva ut på en liten promenix. Ella sov så gott i vagnen i sin nya varma åkpåse och vaknade inte förens vi var framme och var tvungen att ta upp henne ifrån vagnen. Det har blivit så kallt nu på bara någon dag och jag kände att det verkligen var dags att plocka fram vantarna om man ska vara ute och köra vagnen. Nä usch ska det vara kallt så kan det likaväl komma snö tycker jag. Kyla och regn är verkligen inget roligt alls.
 
 
 

Supersyrran

Emilia tycker det är skit roligt att bära runt på lillasyrran här hemma. Det är inte lätt att vara minst, mycket får man stå ut med.
 

Standard

Här hemma sitter vår prinsessa Elsa och tittar på Frozen.




Tack för oss

Häxorna tackar för sig för iår och vi ses nästa Halloween.
 
Såhär ser ungefär alla bilder ut när man försöker ta ett seriöst och fint kort...

Bus eller godis

I fredags var vi hemma hos flickornas farmor och farfar och spökade. Vi åt grön potatismos och korvfingrar till barnens förtjusning och efteråt blev det spindelkaka och spökmuffins. Sedan har det blivit tradition att farfar går ut med tjejerna när det blivit mörkt och går bus eller godis rundan ute i området. Även Ella fick ställa upp och spöka ut sig tillsammans med tjejerna. Kusinerna fyllde sina korgar med godis ochde var så duktiga när de ringde på och frågade så snällt efter bus eller godis. Tack så mycket sa de och gick fint vidare till nästa hus och det var svårt att få med dom hem sedan utan de hade nog kunnat forsätta hela kvällen. Två väldigt nöjda tjejer efteråt framför idol på tv med sina godiskorgar i knät.
 
 

Halloweenbakning

Eftersom att det varit halloween så var vi här hemma tvugna att baka något "läskigt" för att få till rätt halloween stämning. Vi bestämde oss för att baka Halloween spindlar. Emilia var kanonduktig och hällde bara socker över hela bordet och havregryn en gång. Jag som avskyr att baka och har 0,0 tålamod fick bita mig i läppen några gånger. Men det gick bättre än förväntat. Emilia knådade och knådade, provsmakade och knådade lite till. Sedan var det dags att rulla spindlarna, men Emilia ville hellre göra bajskorvar sa hon. Så jag gjorde spindlar och Emilia gjorde Halloween bajskorvar. Slutresultatet blev väldigt bra och mycket läskigt.
 
Vi gjorde även vår första pumpa tillsammans. Måste vara åldern som gjort mig så här händig (tantig). Baka, pyssla och gräva ut pumpor, känner knappt igen mig själv längre.

30 års fest

Förra helgen fyllde Filip en av Christian närmsta vänner 30 år. Utan att han hade den minsta aning hade hans bror planerat sedan flera veckor tillbaka i hemlighet en överraskningfest åt honom. Vi alla hade samlats i förväg i lokalen som hade hyrts för festen och någon timma senare kom Filips bror in tillsammans med Filip som hade musik i öronen och ögonbindel på sig. Vi alla stod i en ring framför Filip som blev minst sagt chockad när ögonbindeln drogs bort och han såg hela sin familj, släkt och vänner som samlats där för hans skull. Vi sjöng för födelsedagsbarnet och sedan blev vi alla bjudna på middag. Alla åt och hade det väldigt trevligt tillsammans. Både jag och Christian drack för första gången på evigheter och det slutade med att vi hänge med ut efteråt. Vi hamnade på Yaki da inne i stan. Vi hade en skitrolig kväll och det var verkligen inte igår som jag var ute. Senast var innan jag blev gravid med Emilia nästan 4 år sedan, så denna kvällen var verkligen uppskattad. Filip var nöjd med sin födelsedag iallafall och det var huvudsaken. Vi var hemma runt 4 på natten efter att vi hade fått skjuts hem. När vi vaknade dagen efter var vi dock inte lika fräcka. Jag mådde så dåligt att jag bara ville gräva ner mig någonstans och vakna 1 månad senare. Bakfull som ett svin fick jag ringa mamma och be henne köra hem Emilia som hade sovit där, eftersom att jag inte kunde köra själv. Christian fick hämta Ella hos sina föräldrar själv för jag orkade inte ens ta mig upp ur sängen. När mamma och pappa kom hade de köpt med sig pizza till oss ifrån Utby som vi vräkte i oss. Efter det var vi lite mer tillbaka till det normala igen. Men fy vilken dag. Lördagen var grym men dagen efter var inte alls lika rolig. Tur att detta inte händer allt för ofta då. Får väl vänta 4 år till igen tills nästa fylla. Jäkligt kul hade vi iallafall.
 
 

Familjekalas

På söndagen bjöd vi hemma hela familjen på kalas. Dagen till ära hade Emilia och jag bakat tårta tillsammans. Jag som aldrig i hela mitt liv bakat förut (för att jag hatar det) tyckte att vi lyckades ganska bra och blev väldigt nöjd med resultatet utseendemässigt iallafall. Det blev fullt hus här hemma och det var jätte roligt att vi kunde samlas allihopa och umgås. Det blev som vanligt en hel del uppträdande utav tjejerna som skötte underhållningen på kalaset. Jag fick massa presentkort och pengar i present precis som jag önskat mig och det blev en toppen födelsedagshelg som inte kunde ha blivit bättre tillsammans med nära och kära.
 
 

Min födelsedag

Nu är det nästan 2 veckor sedan jag fyllde år men tänkte ändå skriva lite om det. Bättre sent än aldrig. Jag fyllde år på tisdagen den 21 oktober. Men blev firad lite i förskott. På fredagen innan min födelsedag var Christian och jag ute och åt tillsammans med Anna och hennes Diego på restaurang. Killarna beställde in tappas och vi tjejer körde på ett säkert kort, Kött! Vi åt och åt och fy fasiken vad gott det var, märks att man allt för sällan äter ute nu för tiden. Blir allt för ofta "köttbullar och makaroner" om prinsessan här hemma får bestämma. Vi satt länge och njöt utav maten och det trevliga sällskapet och efteråt bestämde vi oss för att gå vidare till kasinot för att spela lite. Vi hade en kanon kväll och barnen sov äver hos mormor och morfar så vi fick även sova ut morgonen där efter vilket inte händer allt för ofta nu för tiden (läs. aldrig). En väldigt välbehövlig dag och kväll för en trött och sliten numera 27 åring.
 
 
 

Ännu en helg slut

Dagarna och veckorna bara flyger iväg. Nu var även denna helgen slut och även oktober månad. Ny månad, ny vecka och nya tag. Nu hoppas jag att dessa kalla och mörka månaderna går lika fort som sommaren gjort. Jag blir alltid så trött och seg av detta mörker. Mörkt när man vaknar och mörkt redan vid middagstid. Usch nej tack jag vill ha sommar året runt. Är nog tyvärr född i fel land.