Vecka 3

Nu är jag inne på 3e veckan i skolan och nu börjar pressen att krypa sig på mer och mer. Nästa vecka är det inlämning utav tentan för denna kurs och det är väldigt mycket att läsa och ta in hela tiden. Inte minst att behöva skriva akademiskt och referera till kurslitteratur. Blä vad tråkigt och svårt. Stress! Flickorna går sin andra vecka på förskolan själva och där har det gått hur bra som helst. De är så otroligt duktiga och Ella vinkar glatt hej då när vi lämnar henne på morgonen. Våra stora duktiga tjejer! Gud vad jag saknar dom när jag är i skolan om dagarna. Så härligt att få hämta dom på eftermiddagarna och de kommer springades och kramar om en. Helt underbart!

Potträning

Emilia tycker att det nu är dags för Ella att lära sig att kissa på pottan. Därför läser hon en bok för henne om en prinsessa som heter Ella som också måste lära sig att kissa på pottan. Världens bästa storasyster och pedagod. Jag kan ta semester detta sköter Emilia!
 
 

Stor dag

Igår var en väldigt stor dag för Emilia. Det var premär på Knatteskutt som är en dansgrupp som hon nu börjat i. Alla som känner Emilia vet att det absolut bästa hon vet är verkligen att dansa och hon har dansat sedan innan hon kunde gå, då stod hon och höll i sig i soffan och juckade till musiken. Varje dag "tvingas" vi se på olika dansa och sång uppträdanden här hemma. Så ni kan ju tänka er att lyckan var total igår när det äntligen var dags. Elak mamma som jag är fick jag ju för mig att det var förra veckan redan och sa redan då till henne att "Idag är det dans efter förskolan" Emilia hoppade och skrek av lycka tills jag senare på eftermiddagen kom på att "NEJ shit det är först nästa vecka det börjar". Väldigt längesen man kände sig så jäkla dum och elak. Hon var så glad och ivrig och så var jag tvungen att säga att "oj jag hade visst fel det börjar nästa vecka".
 
Men så igår var äntligen rätt dag kommen och Emilia och jag var inne på H&M en snabbis och köpte nya "danskläder" innan dansen och Emilia var stolt som en tupp och kände sig så vacker i sina nya tights och nya  linne. Dansen gick jätte bra och Emilia var så duktig och det verkligen lös om henne när hon skuttade runt i rummet. Egentligen skulle föräldrarna vara med första gången men Emilia förklarade väldigt tydligt för mig att jag absolut inte fick vara med och dansa utan sitta snällt på bänken och titta på. Härligt att veta att hon skäms för mig redan, tänk då när hon är tonåring. Hjälp. Så nu blir det dans 1 gång i veckan hela hösten. Härligt!
 
 

Mamma 50

Förra veckan i onsdags den 2 spetember fyllde min lilla mamma år. Hon och pappa firade detta med att åka till Paris i några dagar på semester. Så istället firade vi övriga i familjen henne i söndags när de kommit hem igen. I present gav vi henne först ett presentkort på en tatuering som Christians kompis som äger en tatueringsstudio hade fixat fram till oss på skoj. Vi trodde verkligen att hon skulle svimma eller dö när hon fick se det.
-"Näää nääää ni skojar, nääää." 
Vi fick efter en stund avslöja att det hela bara var ett skämt och så fick hon ett present kort i en butik i stan istället. Vi tittade även på alla bilder ifrån vår Grekland resa och min lillebror hade klippt ihop en film som han hade filmat med sin Go pro kamera. Emilia var helt lyrisk och sken som en sol och ville se den om och om igen. Nunär hon hör låten på radio som spelades i bakrungen av vår film säger hon
-"mamma, jag är med i den musikvideon, och pappa simmar som en fisk".
Väldigt roligt att se alla bilder igen och minnas tillbaka på hur härligt vi hade det en vecka i Grekland.
 
Bild ifrån Kreta när vi firade både mamma och pappa som fyllt 50 iår.