Pappa ringde tomten

Här hemma hos oss är det just nu svinkallt. Utanför oss håller de på att bygga och greja med rören i marken på dagarna och vi har blivit meddelade att värmen och varmvattnet skulle vara helt avstängt mellan 07.30-16.00 både idag och imorgon. Men något fel har inträffat och de har inte satt på varken värmen eller varmvattnet igen. Efter att ha ringt runt som galningar till HSB och olika journummer och senare fått reda på att vi tyvärr får gilla läget ikväll var det bara till att tända massvis med ljus och Christian och Emilia gick ner i källaren till vårt förråd för att hämta upp vårt värmelement så vi ska slippa frya ihjäl ikväll.
 
Christian och jag hade båda glömt av att vi bara några dagar tidigare varit nere i källaren och gömt några av flickornas julklappar där nere. Så nu när Emilia var med där nere och skulle hämta elementet råkade hon se en av sina presenter, en barbie med massa klänningar och andra tillbehör. Självklart blev hon överlycklig när hon såg den och när Christian sedan sa att hon skulle låta bli den och de var klara där och skulle upp till lägenheten igen blev hon helt förstörd. När de kom hem var det en stortjutandes jätte ledsen Emilia som gömde dig under tappan i hallen.
 
Vi fick förklara för Emilia att tomten hade varit i källaren och gömt julklappar till henne och Ella och att de egentligen inte fick öppnas förens på julafton. Men att pappa skulle ringa till tomten och prata med honom. Christian ringde till tomten och berättade att Emilia hade varit duktig och hjälpt honom nere i källaren för att hämta elementet och att hon då råkat se en av sina julklappar. Han frågade tomten om Emilia kunde få göra ett undentag och få den presenten nu istället, och tomten tyckte att det var okej för denna gången. Emilias ansiktsutryck förvandlades ifrån jätte ledsen till världens lyckligaste under samtalet med "tomten" och Emilia skrek "Taaack snälla tomten" innan Christian la på luren.
 
Så resten utav vår kväll har vi lekt med barbie här hemma.
 
 

Kommentarer
Mummu säger:

Den där pappan är sååå snäll.

2015-10-12 | 22:41:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback