JOBB OCH FÖRSKOLA

Idag hade vi tjejer en härlig sovmorgon då jag inte började jobbet förens klockan 12. Emilia hade beställt våfflat hår till förskolan och kläderna hade hon valt ut själv. Fint ska det vara tydligen. Nu när vi alla tre brudar går på förskolan blir det sena dagar för tjejerna och de blir hämtade närmare 17.30 på eftermiddagen. När de kommer hem brukar flickorna vara helt slut, mat och tandborstning och så lite mys innan det är dags för sängen. Dagarna går så sjukt fort så man hinner inte riktigt med tycker jag. Nu blir det 5 timmars jobb innan jag får pussa på mina flickor igen. 
PROV

Idag var jag i skolan och skrev provet som jag gått runt och haft ont i magen inför ett bra tag nu. Hela helgen har jag suttit och pluggat och försökt att lära mig allting utantill. Det var säkert 10 år sedan sist då jag gick i gymnasiet som jag hade "prov" på detta sättet om man bortser ifrån körkortsteorin. Väldigt skönt att ha det gjort nu iallafall måte jag säga och nu håller vi bara alla tummar och tår för att jag ska bli godkänd med så att jag kan släppa den hemska matematikkursen helt och hållet.
 
Imorgon är det min sista jobbvecka innan skolan kör igång igen. Vår nästa kurs är VFU (praktik). Ska bli roligt men det kommer att bli långa dagar samtidigt som det är en del skolarbeten att skriva under praktikens gång. Man blir annars så bortskämd när man går i skolan och kanske har lektion endast några gånger i veckan i några få timmar om dagen.
 
En liten dam som är uppe just nu och vägrar att sova...tur att vi har sovmorgon imorgon.

TUFF DAG PÅ JOBBET

Idag var det rikigt tufft på jobbet. Idag var det hela fyra barn som hade hittat till förskolan. Vi hade som tur var i förväg delat upp vårt arbetspass så att vi alla 6 "fröknar" inte skulle behöva vara där samtifigt och stirra på varandra så jag jobbade 10-14. Väldigt skönt om jag får lov att säga det. Imorgon är det röd dag och förskolan är stäng, då är jag hemma och myser med mina tjejer. På torsdag blir det nog lite mer fart igen på jobbet hoppas jag och det kanske är lite fler barn som är tillbaka ifrån sina jullov igen.
 
Christian är iväg med flickorna tillsammans med en kompis på ett lek och bus land så när jag kom hem var det väldigt tyst och skönt här hemma. Vad passar väl då bättre än att sätta sig och plugga lite till provet nästa vecka. Senare blir det väl ett träningpass med kan jag tänka mig. 5 dagen utan socker...Still going strong (not)
 
 

FJÄRDE DAGEN

Ett av mina nyårslöften (precis som sju miljoner andra svenskars) var att jag skulle sluta äta socker. Jag är riktigt sockerberoende och äter godis flera (nästan alla) dagar i veckan. Varje kväll de senaste två månaderna när barnen lagt sig har man tagit fram godsaker som man suttit och vräkt i sig utan att skämmas. Nu var det dags att bryta denna dåliga vana och få ett slut på detta småätande. Alltså är jag inne på min fjärde dag nu utan något socker alls. Igår när jag och flickorna var på kalas fick jag tacka nej till tårta och jag fick verkligen hålla mig ifrån att låta bli att äta upp flickornas godis de hade fått i fiskedammen. SKITTUFFT. Godis är det absolut bästa jag vet och när alla andra äter tårta och godis framför ögonen på en var det inte lätt att motstå. Men jag är stolt över mig själv att jag klarade det. 4 dagar utan godis eller socker fast vi tyvärr har hela skafferiet fullt med barnens godis och sötsaker här hemma. Hela tiden tänker jag på vad som HADE varit gott att äta men så kommer man på sig själv att nej tyvärr det är slut på det. Får se hur länge jag klarar mig nu. Vill verkligen inte vara sockerberoende. Vill komma igång igen med träningen och må bra och känna mig bra igen som jag gjorde när jag var igång i sommras/höstas. Tre träningspass har jag lyckats klämma in nu iallafall på detta nya år och det är grymt bra. Nu ska jag bara hålla detta med sötsakerna också så blir detta grymt!
 
Imorgon väntar jobb igen och nästa vecka har jag en sarstenta (skriftligt prov) som ska göras då jag missade den första när mamma, syrran och jag var i Istanbul. Världens tråkigast och svåraste kurs, matematik. Mycket att hinna plugga nu med andra ord, samtidigt som man ska jobba, träna och hinna vara mamma. Bara att bita ihop. (Ge mig lite godis så löser det sig).
 
Bild från sommras när man hade lite färg och vägde några kg mindre

TILLBAKA TILL VARDGEN

Mitt jullov är nu slut och idag var det dags att gå tillbaka till jobbet. Innan jullovet hann jag vara i tre veckor på förskolan som jag fått jobb på. Jag trivs väldigt bra och det känns väldigt skönt att jobba igen, träffa folk och dra in lite pengar. När jag kom till jobbet idag var vi endast 4 barn och 4 perdagoger. Efter 1 timma gick två av barnen hem och det var endast två barn kvar. Vi skickade hem två av pedagogerna som hade börjat tidigast och vid 12 tiden kom de två pedagoger till som skulle ha "stängningen" på förskolan så då fick även jag och tjejen jag jobbat med gå hem. Hur lyxigt var det inte att börja jobb veckan på detta sättet då? Även imorgon blir det en lugn dag, vi räknade ut att vi max blir 8-10 barn på hela förskolan. Men man får passa på att njuta för det händer väl aldrig att det är så lugnt på jobbet.
 
 

PINSESSKALAS

Idag var flickorna bjudna på kalas hemma hos Alicia som fyllde hela 4 år på nyårsafton. Alicias föräldrar och vi gick i samma föräldragrupp när vi väntade Emilia och jag har svårt att fatta att det redan hunnit gå 4 år sedan dess och att våra tjejer blivit så stora. På inbjudningskortet som tjejerna hade fått stod det att de gärna fick klä ut sig till prinssessor så ni kan ju gissa om Emilia var överlycklig över att få använda sin nya "Anna klänning" som hon fick av tomten i julklapp. Ella ställde upp på några kort i Elsa klänningen men när vi väl skulle åka slängde hon av sig peruken och ville inte alls vara utklädd. Väl på kalasdet blev det korv med bröd, glass, fiskedamm och en massa bus och lek och flickorna hade fullt upp från att vi kom tills det var dags att åka hem igen. Trötta och nöjda.
 
Lillebror Wille, Födelsedagstjejen Alicia, Emilia & Ella

MINA NYÅRSLÖFTEN

Jag älskar verkligen nyår och tycker att det känns som en "nystart" på något sätt. Nu kan man avge sina nyårlöften och tänka på hur man vill förändra sig själv eller andra saker inför det nya året. Rensa ut allt gammal hemma och börja om från början. Låter lite fjantigt men jag tror verkligen att varje nytt år ska bli det bästa och jag ser alltid ljust på framtiden.
Givetvis är även jag tvungen att ha lite nyårslöften eller som jag kallar det "saker som jag vill bli bättre på"
  1. Bloggen. Jag har sagt det förr och jag vet att jag har varit mycket dålig på att blogga under året som varit. Jag tycker själv att det är så himla roligt att kunna blicka tillbaka och se vad som hänt under åren och tror verkligen det kommer att vara väldigt roligt även för barnen att kunna se bilder och läsa om sig själva på bloggen i framtiden. Därför vill jag verkligen bli bättre på att uppdatera här bloggen.
  2. Egentid. Christian och jag har sagt till varandra att vi måste bli mycket bättre på att göra saker tillsammans ensamma utan barnen. Allt vi gör kretsar kring flickorna vilket gör att vi ibland glömmer bort varandra. En bio eller bara att gå ut och äta någon gång ska väl inte behöva vara så himla svårt.
  3. Ta hand om mig själv. Nu till den klassiska "jag ska börja träna". Äta bra, träna, lägga mig i tid på kvällen och bara ta hand om mig själv lite bättre. Jag vill helt enkelt må bättre och känna mig bättre, genom maten, lagom med träning och bättre sömn. Den senaste tiden har det blivit alldels för mycket av skräpmat, socker, ingen som helst träning, sena kvällar och nätter. Detta ska det bli ändring på nu. Visst att man ska kunna unna sig men inte varje kväll som det varit på den senaste tiden.
Nu är vi redo för det nya året. Nu kör vi!