Våran prinsessa fyller år

Tänk att det redan gått hela 2 år sedan du föddes och jag minns det som om det vore igår. När jag fick dig i min famn för första gången. Det är inte klokt vad tiden flyger iväg. Idag är det din dag. Det har verkligen utan minsta tvekan varit de 2 bästa åren i mitt liv! Varje dag med dig är underbar. Är så otroligt lycklig att du är min dotter. Världens bästa Emilia Isabelle Johansson Ocampo. Vi älskar dig mer än vad ord kan beskriva.
 
Grattis på din 2års dag!

För exakt 2 år sedan

För exakt 2 år sedan vid denna tidpunkten var jag inte så himla kaxig. Christian och jag var på Östra sjukhusets förlossning och jag trodde att jag skulle dö av all smärta medans Christian var hög på min lustgas och skrattade åt allt. Jag hade haft värkar sedan 04. på morgonen och vi åkte in till förlossningen runt 15 tiden på eftermiddagen. Efter hela 22 timmar efter första värken föddes vår prinsessa klockan 01.39 den 31 januari. Absolut den bästa dagen i våra liv.
 
 

MVC Besök

Idag var det återigen dags för MVC besök och kanske tom. det sista om vi har lite tur. För jag måste erkänna att det känns väldigt skönt att det snart är över och nu vill jag veta vem den lilla/lille är som gömmer sig inne i magen. Eftersom att Emmi är hemma från förskolan fick hon snällt följa med och skötte sig hur bra som helst och satt och tittade och lyssnade när vi pratade med vår barnmorska Marie och sedan mätte magen och lyssande på bebisen hjärta. Idag var hjärtslagen 133 slag i minuten och magen var 35 cm stor. Alla mina prover visade att alla mina blodvärden och annat var perfekta och precis som innan jag blev gravid vilket var skönt att höra. Antingen måste jag ha väldigt bra värden nu eller jädrigt kassa som "ogravid". Lite komiskt bara. Vi tog en vikt och jag har gått upp 16-17 kg sedan jag blev gravid vilket inte känns så jobbigt jämfört med när jag väntade Emilia och vägde över 90 kg i slutet. Sedan skrev vi förlossningsbrev och lite om vad vi hade för önskemål och tankar kring förlossningen. Jag fick en ny tid igen om två veckor men Marie sa att detta kanske var det sista besöket nu med tanke på att Emmi var tidig och att detta barnet troligtvis kommer att bli det med. Vi får vänta med spänning och se vad som händer.
 
 
Vecka 38. (37+0) 20 dagar kvar tills BF.
 
Världens finaste sällskap fick man med sig idag
 

Hemma från förskolan

Emilia var hemma från förskolan måndag och tisdag eftersom att Christian var ledig från jobbet. Tanken var att hon skulle gå på förskolan resten av veckan men i tisdags eftermiddag fick vi sms från Emmis fröknar om att det gick magsjuka på avdelningen och därför sa vi att vi håller Emilia hemma resten av veckan för säkerhetsskull. Nu när jag ändå är hemma hela dagarna är det inte värt att ta den risken och bli smittade. På fredag fyller Emilia år och då vill vi kunna fira henne och inte bli sjuka så vi är hemma och myser hela veckan istället. Inte helt fel det heller.
 
 

Lek i snön

Emilia är helt överlycklig över att det är snö ute. Mindre glad är jag som vill ha vår och värme, men är Emilia glad så får man ju vara det med. I tisdags var Christian ledig och vi passade på att gå ut alla 3 så att Emmi skulle få åka lite pulka här utanför i backen. Det blev även lite lek på lekplatsen, gunga och rutchkana är alltid roligt tycker Emilia som efter ett bra tag ute vägrade gå in. Christian fick stanna kvar med henne ute en stund till när jag gav upp för att jag inte längre kunde känna mina lår och gick hem i förväg. Tur att man har pappa Christian som orkar leka och busa när man själv är trött.
 
 

Vår prinsessa

 
I love you!
 
 
 
 


24 års kalas

Igår var Emmi och jag hemma hos familjen och firade min lilla lillasyster Ida som fyllde hela 24 år i veckan. Enligt min familjs traditioner så går alltid födelsedagsbarnet och "lägger sig och sover" för att sedan bli väckt av resten av familjen som kommer med presenter och sjunger. När Ida öppnat sina presenter och vi sjungit klart bäddade Emmi ner sig brevid Ida i sängen och ville att vi skulle sjunga för henne också.
 
 

Friday

Idag åkte Christian iväg igen för sitt "helgspass" fredag-måndag och Emmi och jag får klara oss själva igen i några dagar. Så vi började med att när jag hämtat henne på förskolan åkte vi direkt till Mc Donalds och köpte Happy Meal. Emilia jublade bara vi svängde in på parkeringen och hon såg mc donalds skylten. Emilia åt och var väldigt nöjd, men jag var ännu nöjdare som slapp laga mat. Win win situation.
 
 
 
Efter att vi glupskat i oss våra hamburgare och pommes åkte vi hem till Emilias momor, morfar och morbror och slappade i några timmar. Det blev en del mys i soffan vilket passar oss utmärkt en fredagkväll. Vi åkte hem vid 19-tiden redan då Emilia började bli trött och även hennes tjocka mamma. Så nu ligger vi hemma i sängen och Emilia har sovit sedan 1 timma tillbaka redan och jag tänkte bara slita mig från datorn och göra detsamma. Härligt att sova tidigt ibland och vakna pigg och utvilad. Imorgon ska vi på kalas!
 
Nya generationens familjemys med Ipad och Iphone
 
 

Frukost date

Idag var jag och lämnade Emmi på förskolan tidigt på morgonen och åkte sedan direkt in till stan för att träffa Sofia och Anna. Vi satte oss på Expresso House i Nordstan och åt frukost och tjötade. Det var verkligen längesedan vi träffades nu alla och vi hade mycket att prata om och att ta igen. Det är verkligen inte lätt att få ihop det när alla jobbar kvällar och helger, pluggar och jag som har barn. Men nu när man är mammaledig igen så är det lättare att hinna med sina vänner igen vilket jag verkligen saknat väldigt mycket. Det blev en mysigt morgon/eftermiddag på stan med tjejerna innan det var dags att bege sig hemåt för att hämta lilltjejen på förskolan igen.
 
 

Finbesök

Idag fick vi ett spontant finbesök ifrån Anna som hade haft vägarna förbi då hon tidigare varit på Allum. Emilia skulle genast showa och visa alla sina leksaker för stackars Anna som efter 5 minuter höll på att få en hjärtattack. Vi drack te och försökte tjöta medans Emilia hela tiden försökte få Annas uppmärksamhet. Imorgon blir det dagis för Emmis del och jag ska träffa Sofia och Anna inne i stan på förmiddagen. Så otroligt skönt att ha massa tid för att umgås med sina vänner. Det uppskattas verkligen.
 
 

Lek och bushuset

Idag var Christian ledig från jobb och Emmi från förskolan så vi åkte till lek och bushuset i Mölndal, där även Christians kompis Björn kom och mötte upp oss för att "leka". Emilia var helt överlycklig och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen när vi kom fram. Hon ville hoppa på studsmattorna, åka rutchkana, dansa i discorummet och allt skulle helst hända på en och samma gång så Christian, Björn och jag sprang efter henne mellan de olika rummen som hon ville leka i. Medans (nu måste jag få klaga!!) det satt andra föräldrar på sina tjocka rövar vid fikaborden med sina mobiltelefoner i handen och med ryggen vända mot sina små barn som fick leka och klara sig helt ensamma. Varför åker man till ett lekhus med sina barn om man inte vill umgås med dom!?? Alltså vi pratar om barn som inte var äldre än Emilia som fick leka själva för att föräldrarna var för "upptagna" med facebook i sina telefoner?!?!  Jag hade verkligen lust att dra en av de stora bollarna som fanns där i huvudet på dom, stackars barn. Föräldrarna tittade inte ens upp för att se vart deras barn var någonstans. Jag förstår mig verkligen inte på sådant, åker man dit för att slippa leka med sin barn eller vad är det frågan om? Usch jag tycker det är så hemskt att se sådant. Hur lat och oengagerad får man vara egentligen? Och där sprang vi runt 3 vuxna på 1 liten lycklig Emilia. Hon har det bra våran lilla tjej. Synd att det inte är samma för alla barn.
 
 

Bebisgos

Idag var jag i Borås igen och hälsade på Kicki och hennes underbara Damien. Kicki bjöd på en supergod frukost och jag fick gosa, lukta och mysa med Damien i massor. Man kan verkligen inte få nog av dessa små. Tänk snart har vi var sin liten och kan mysa alla tillsammans och när de blivit lite större kan de leka ihop och Emilia kan lära dom alla bus och dumheter hon kan.
 
 

22 Januari

Idag fyller min fina lillasyster och Emilias fantastiska moster hela 24 år. Och jag som trodde att jag fortfarande var 24, men icke. Tack för att du finns i våra liv, vi älskar dig!
 
Grattis på din dag kära syster!! ♥
 

Iskallt

Usch vad jag verkligen inte gillar denna kyla. Jag som var så glad i december månad att det fortfarande var milt i luften och plusgrader här i partille även på kvällarna/nätterna eftersom att jag inte längre kan stänga min vinterjacka då magen är i vägen. Men nu sedan någon vecka tillbaka har vintern slagit till på allvar och nu är det riktigt kallt även här. Imorse när jag lämnade Emmi på dagis var det -5 grader ute. Alla barnen var ute på gården och lekte och jag får så dåligt samvete när jag ska lämna henne ute. För det sista jag hade velat är att vara ute i detta svinkalla vädret. Jag vet att det säkert bara är jag som är fjantig och att hon säkert har jätte roligt men jag kan inte hjälpa att tycka att det känns fel. Hon går där med sin stora overall och sina stora tummvantar och ser inte ut att kunna röra sig, nä usch det känns mycket bättre för min del när dom är inne och leker. Nu vill vi ha sol och vår så att barnen kan leka i sandlådan och slippa alla dessa lager av kläder och dessa jobbiga tjocka tumvantar som man inte kan röra sig i.
 
 

Måndag igen

Idag har vi haft en riktigt lugn och skön dag här hemma. Jag var en sväng förbi mitt gamla arbete på morgonen där jag fortfarande har en tjänst och skrivit på lite papper om att jag ska vara mammaledig istället för studieledig ett tag nu framöver. Annars har både Christian och Emilia har varit lediga ifrån jobb och förskola så vi har bara varit hemma och lekt och myst. Christian har stått för leken och jag för myset. Imorgon är det jobb igen för Christian och förskola för Emmi. Frågan är vad jag ska hitta på då? Oj vad skönt det känns att få lite egentid här hemma med inga som helst måsten. Jag uppskattar och njuter av detta till 1000.
 

Mitt allt

Det är så svårt att föreställa sig att du en gång var den som låg inne i min mage och sparkade och knuffades. Tänk att det var just dig pappa och jag längtade så mycket efter fast vi själva inte visste om det då. Från ditt första andetag har du varit ljuset i vårat liv och det finns ingen kärlek som den vi har för dig. Nu är det svårt att föreställa sig att man ska kunna älska någon annan precis lika mycket så som vi älskar dig. Världens finaste och gladaste lilla tjej.
 
Finns inga ord för hur mycket jag älskar er min fina familj!
 
 

Pulka åkning

Idag var Emilia och jag hos mamma i Olofstorp och hälsade på. Solen var framme och det var härligt väder ute så vi passade på att gå ut en sväng. Min lillebror fick springa och dra Emilia i pulkan upp och ner för "backen" och hon njöt för fullt och lyfte upp sina armar i luften i nedförsbackarna. Får hoppas att det kommer lite mer snö i veckan så att vi hinner åka lite mer innan den smälter bort helt och hållet.
 
 

1 månad kvar

Wooop woop idag är det exakt 1 månad kvar tills Emilia blir stora syster och får en till att konkurrera med här hemma. Härligt nu känns det nära på riktigt. Dags att börja packa BB-väskan och förbereda lite här hemma snart kanske. Nu vet man aldrig det kan hända när som helst. Emilia var 2 dagar tidig och på MVC sa dom till mig när jag där i veckan att vi skulle räkna med att denna blir tidig den med. Så om 1 månad har vi kanske redan fått våran bebis. Vem vet. Spännande är det iallafall. Vi längtar!
 
Världens bästa storasyster kommer han/hon utan tvekan att få.
 

Dagens

Igår gick jag och la min 21.30 redan och somnade direkt. Riktigt tråkigt en fredagskväll men jag orkade verkligen inte hålla mig vaken. Så Christian och Emilia fick roa sig uppe själva en stund innan Emilia kom och kröp ner brevid mig i sängen. Imorse vaknade vi pigga och glada strax innan 9 vilket inte händer för ofta (ja att vi vaknar så "tidigt"). Vi tog med oss täcke ut i soffan och gjorde iordning frukost och fortsatte morgonmyset framför tvn. Sedan gick vi en sväng till Allum och köpte lördagsgodis och en ny mössa till Emmi att ha på dagis. När Emmi somnade passade jag och Christian på att gå och äta sushi. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt och inte gjort speciellt mycket. Riktigt skönt emellanåt.
 
Emilia är en lika stor godisgris som sin mamma!
 

Prinsen Damien

Igår var som sagt min första lediga dag. Kändes hur underbart som helst. När jag lämnat Emilia på dagis åkte jag till borås för att hälsa på min gamla härliga arbetskamrat Kicki som fick en liten prins den 12e december, Damien. Så liten och så otroligt söt. Något av det bästa som finns är ju bebislukt. Nu längtar man ännu mer efter sin egna bebis. Kicki och jag satt och tjötade om allt och inget och tiden gick alldeles för fort så vi bestämde att vi ska träffas nästa vecka igen och jag ska få mysa ännu mer med lilla Damien.
 
 

Lycka!!

Idag är dagen äntligen här som jag gått och längtat efter ett bra tag nu. Idag var det nämligen min sista skoldag på terminen och därmed min sista dag innan jag nu går på havandeskapsledigt. Min sista dag bestod av redovisning av ett grupparbete som jag och tjejerna i min studiegrupp ängnat oss åt hela veckan. Lite tråkigt dock att behöva säga hejdå till dessa underbara tjejerna som man börjat komma nära nu när man pluggat tillsammans i en hel termin. Får hålla tummarna att man hamnar med ett lika härligt gäng när det väl är dags att börja studera igen. Men nu ska jag inte tänka på det utan bara njuta av att vara hemma och som det ser ut nu blir det ända till hösten år 2015 alltså om 1½ år. Känns helt overkligt härligt att få vara hemma så länge och bara mysa och ha det underbart tillsammans med sina barn. Tiden då jag var mammaledig med Emilia var verkligen en helt underbar tid och jag hoppas att det kommer bli minst lika bra denna gången. Kanske en aning mer att göra nu men två barn men det är verkligen det bästa "jobbet" man kan ha. Mammaledig! Vi tjejer har det väldigt bra på många sätt. Jag är så lycklig just nu!! Inget mer jobb eller plugg på ett väldigt bra tag. Nu ska jag njuta för fullt av denna tid och inte minst med Emilia. Tänk att det bara är 1 ynka månad kvar nu som hon är "ensambarn" sen blir det andra bullar. Ska försöka att tänka extra nu på att bara ägna all min tid åt henne även om ja är trött som bara den ganska ofta. Min lilla tjej ska plötsligt bli "stor".
 
 

MVC

Idag var vi uppe tidigt här hemma, lämnade Emilia på förskolan för att sedan skynda mig iväg till MVC. Vi satt en stund och pratade lite allmänt kring graviditeten och att det nu inte alls är långt kvar tills vi är tvåbarnsföräldrar. Sedan mätte vi magen som visade 34 cm och lyssnade på bebisen hjärta som denna gången slog mellen 130-140 slag i minuten, det slutade med att barnmorskan skrev 133 slag i journalen. Allt annat såg bra ut och inga konstigheter.
 
Annars mår jag fortfarande ganska bra, känner mig tung och klumpig nu och har väldigt ont i revbenen då bebisen ligger och sparkar på dom hela dagarna. Lite jobbigt att sitta upp en längre tid utan ligger mest raklång i soffan när det finns möjlighet. Sover dåligt gör jag med. Händer ibland att jag inte somnar förens 3-4 på nätterna. Men imorgon är det min sista skoldag innan terminen slutar och jag går sedan på graviditetsledighet nu innan bebisen kommer. Så det känns helt underbart skönt måste jag erkänna. Så efter imorgon kan jag bara vara hemma och ta det lungt, njuta av att vara ledig och packa inför flytten i lugn och ro och förbereda inför bebisens ankomst.
 
Vecka 36 idag (35+0)
 

Beställt ny barnvagn

Nästan lika glad och lycklig som över våran nya fin bil är jag även för vår nya barnvagn som vi beställde i förra veckan. Innan hade vi en helsvart Teutonia Cosmo till Emilia som vi varit jätte nöjda med som nu ska säljas men nu behöver vi en större syskonvagn istället. Så nu har jag fått beställa min "drömvagn". Vi har beställt en Bugaboo Donkey Duo. Tyvärr är den lika svindyr som den är fin men som tur är har jag världens snällaste och mest underbara sambo som lät mig bestämma barnvagn helt själv utan att lägga sig i. Det blev en svart liggdel och sittdel till bebisen eftersom att vi inte tagit reda på könet och kände att svart funkar alltid, sedan fick Emmi en rosa sittdel så jag tror vagnen kommer att bli jätte fin. Tänk att en barnvagn kan göra en så lycklig. Det trodde man inte för några år sedan. Anledningen till att jag valde just denna vagnen var att det är så himla många mammor, bekanta och vänner som rekomenderat denna vagnen för att den är bra och smidig. Nu hoppas vi på att vi ska hinna få den innan bebisen kommer men skulle den inte göra det så överlever vi nog de första dagarna utan barnvagn. Nu vill jag bara att det ska bli vår så att jag kan gå ut och promenera länge, länge väldigt länge med min nya fina barnvagn och mina två små guldklimpar.
 
 

Vår nya familjemedlem

I fredags fick vi en ny familjemedlem som vi är väldigt stolta och lyckliga över. En volvo V70! Vi har tittat på ny bil ett tag nu med tanke på att vi behöver mer utrymme i bilen då det snart ska få plats med ett till barn och en stor syskonvagn i bagageutrymmet. Vi köpte bilen begangnad hos en vän till Christian som äger en bilfirma och fick en väldigt fin bil till ett mycket bra pris. Vilket uppskattas otroligt mycket. Kontakter är A och O här i livet. Så detta är alltså bilen som jag och barnen (och Christian när han inte jobbar) kommer att glida runt i på dagarna. Nu ska man bara vänja sig vid lite småsaker som att det inte längre finns någon handbroms man kan dra, utan nu sitter det en knapp på vänster sida om ratten som är handbroms. Nu vrider man inte om bilnyckeln när man startar bilen utan trycker in hela nyckeln i ett "uttag" och startar bilen med en knapp. Jag kan inte speciellt mycket om bilar, men detta var verkligen för mig helt nytt, visste inte ens att det fanns sådana konstigheter. Den största skillnaden är ändå att Emilia numera sitter i baksätet istället för där framme brevid mig som hon gjort sedan hon föddes. Vi kände att det var lika bra att montera in hennes bilstol i baksätet eftersom att hennes lillasyster eller lillebror ska sitta där framme nu om några veckor redan. Först var jag lite orolig att Emilia skulle bli arg eller ledsen av att behöva sitta själv i baksätet men det har som tur är gått hur bra som helst hitills och Emilia verkar bara tycka att det är spännande och roligt att sitta i baksätet som en "stor tjej" som vi berättat för henne att hon nu är som sitter där bak. Så alla i familjen är mycket nöjda med vårt nya inköp.
 
 
 

Nu var det klippt

Nu i  lördags var jag och Emilia hemma hos mamma och pappa. Plötsligt hör jag Emilia på övervåningen inne i badrummet stå och skrika "BAAADA". En väldigt nöjd tjej badade tills fingrarna blev till russin och efteråt passade jag på att klippa hennes hår. Emilias hår växer allt annat än snabbt och var väldigt tunt nere i topparna så därför kändes det som att det var dags att klippa av en bra bit så att håret kanske kan växa sig lite tjockare. Känns som om det var massor utav "bebishår" kvar innan. Hon fick sitta i min mammas knä i badrummet samtidigt som jag försökte klippa någorlunda rakt, vilket inte var det lättaste. Efteråt märkte vi att Emilia hade fått en Jim carrey lugg vilket kanske inte var min tanke från början men nu får vi hoppas att det växer fortare och tills dess blir det hårspänna i luggen. Stackars barn.
 
 
 
 
Lika som bär?
 

Kalas x2

Inte ens 1 vecka på det nya året hade hunnit gå och vi hade redan hunnit med 2 kalas. Först ut var Alicia, Emilias kompis som blev stor tjej och fyllde 2 år på nyårsafton. På helgen där efter var vi bjudna på barnkalas och det blev korv med bröd, tårta och presenter. Barnen dansade, lekte och hade det trevligt precis som det ska vara på barnkalas. 
 
Grattis på din 2års dag Alicia!
 
 
Tyvärr hann vi inte stanna så länge då vi var tvungna att åka vidare till nästa kalas. Christians fina syster Annelie fyllde 31 den 2a januari och skulle oxå firas under helgen tillsammans med familjen. Det blev ännu mer god mat, tårta, presenter, skönsång och trevligt sällskap.
 
Världens vackraste 31 åring! ♥
 

Vår nyårsafton

Det blev en lugn och mysig nyår här för oss. Vi skulle egentligen varit med några vänner men Christian hade ont i halsen och kände sig inte speciellt bra så vi fick tyvärr avboka. Istället tog vi på oss myskläder och åkte upp till Christians föräldrar och hade en lugn och mysig nyår tillsammans med dom. Vi åt som vanligt väldigt god mat och efterrätt, spelade bingolotto och satt framför TVn och njöt av att göra absolut ingenting. När klockan började närma sig tolvslaget gick vi ut allihopa för att skåla in det nya året med pomac och titta på alla fina fyrverkerier. Emilia var utrustad med hörselskydd och skålade glatt tillsammans med oss andra. Massa nyårskramar senare gick vi in och fortsatte att skåla inomhus tillsammans med lite "nattamat". Sedan dröjde det inte allt för länge innan vi hade en väldigt trött liten tjej. Då var det dags att packa ihop och ta bilen hem för att sova. Nu ser vi väldigt mycket fram emot vad detta året har att erbjuda.
 
 

Gott nytt år!