LÖRDAGSMYS

 
Pari & Karolina var här i lördagskväll och hälsade på. Vi hade en riktigt skön och slapp kväll med smörgåstårta, godis och massa chips. Jätte trevlig kväll och Emilia myste och var hur nöjd som helst.
 
 

ALLA BARNS MÄSSA

 
I lördags var vi på alla barns mässan i Lisebergshallen som var helt nytt för iår. Det var första gången som vi var på någon barnmässa överhuvudtaget och jag hade förväntat mig att det skulle vara så mycket större och så mycket mer och blev lite besviken då jag tror att det tog oss 15 min att gå runt hela mässan. Det var bra det som fanns men det borde varit mer.
 
Fleecefodrade tofflor ifrån Svinsöt som vi köpte på mässan.



FOTOGRAFERING

 
För ungefär 2 veckor sedan var vi på fotografering på öppna förskolan med Emilia. Idag redan fick vi hem korten i brevlådan och trotts att man ser på Emilia att hon var lite förkyld så blev vi jätte nöjda. Våran fina lilla prinsessa!
 
 
 

UTFLYTTAD

 
Idag var vi och hälsade på i min lillasyster Idas nya lägenhet ute på Lindholmen. En jätte mysig liten 1a perfekt för henne. Roligt för henne att äntligen få bo i eget. Mindre roligt för mamma och pappa som bara har lillebrosan kvar hemma nu.
 

 
 

TISDAG

 
I tisdags fick vi ett spontanbesök utav Emelie och barnen.
 

KALAS

 
På kvällen var det kalas för både Emilias kusin Oliver som fyllde 9 år och hennes farbror Allan som hade fyllt år i lördags. Det blev massa mat, tårta och massa folk. Jätte trevlig kväll och Ollie fick massa fina födelsedagspresenter av släkt och vänner. På vägen hem slocknade Emilia så fort vi satte henne i bilen. Hon hade busat och haft skoj med sina kusiner så hon var verkligen nöjd med dagen.
 
 

SLÄKT TRÄFF

 
Igår var det släkt träff, vi bjudna hem till min farbor och hans familj på mat. Tyvärr ses vi inte så ofta längre allihopa så det är roligt när det väl händer.
 
 

MUMMUS MÖSSOR

 
Min snälla mamma verkar ha en "thing" för att sticka/virka mössor. Varje gång vi varit där nu de senaste gångerna får Emilia med sig en ny mössa hem. Så nu har Emilia mössor så att hon ska klara sig hela vinter.
 
 
 

BOWLING & MAT

 
Igår åkte vi och lämna Emilia hos mummu för att Christian och jag skulle in till stan och träffa Pari, Karolina & Filip. Vi började med bowling på Strike & Co. Det gick väl sådär men roligt var det iallafall. Jag älskar att bowla tycker det är jätteroligt. Efter Bowlingen hade vi bokat bord på en Grekisk restaurang Mykonos grekisk taverna som ligger på Linnégatan. Supergod mat och det bästa av allt vi fick så mycket mat att vi alla fick boktavligt talat knäppa upp byxorna för att kunna andas efteråt. Dit kommer vi absolut att gå flera gånger. En mycket trevlig kväll med väldigt fina människor!
 

FREDAG

 
I fredags var vi en sväng hemma hos Emelie med familj och busade och lekte eller ja iallafall barnen vi vuxna satt mest och snackade skit och drack te.
 
 
 
Sedan på eftermiddagen åkte vi även hem till Anna och hälsade på när vi ändå var i Kortedala och snurrade runt. Emilia sov nästan hela tiden så jag och Anna fick en lugn och skön stund för oss själva.
 
 
 
På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa och sov där för att Christian jobbade ändå till morgonen därpå.
 
Mummu hade köpt böcker till Emilia.
 
 

BUZZA MIN FRUKT FRÅN NESTLÈ

 
Jag och Emilia har fått den stora äran att testa på att buzza min frukt ifrån Nestlè. Emilias ögon blev stora som tallrikar när vi öppnade kartongen med all fruktsmoothie. Tomten kom tidigt iår.
 
Är Buzzador något för dig? Bli en HÄR!
 

SAKNAR

 
Idag saknar vi pappa Christian jätte mycket här hemma ! Detta är 3e natten nu som han sover borta på sitt nya jobb så det är väl lika bra att vi början vänja oss vi detta. Men usch lika jobbigt varje gång att gå och lägga oss själva för att det saknas en till här i sängen. Men som tur är så slutar han tidigt imorgon och när jag och Emilia vaknar är han nog redan hemma!
 
Det finaste som finns det är ni två ♥
 

LEKDAG

Idag har vi haft finbesök här hemma utav sötnosen Olivia och hennes fina mamma Somru. Alltid roligt att se tjejerna leka tillsammans. (och slåss ibland) Men dom är så söta ihop!
 
 
 

NAMNSDAG

 
Idag är det våran lilla prinsessas namnsdag! Grattis världens bästa Emilia!
 
Visste ni att i Finland är namnsdagar en väldigt stor grej lika stort som ens födelsedag.
 
 

VILA I FRID GORAN

 
Idag är det exakt 7 år sedan en nära vän till mig gick bort i en tragisk olycka. 4 veckor innan olyckan inträffade hade vi firat Gorans 18års dag och veckan därefter firat min 18års dag. Vi var bara barn. Vi trodde att vi var vuxna och vi trodde att vi var odödliga för våra liv hade bara börjat. Nu har det gått 7 år och det känns som en evighet sedan men jag minns det som igår. En sak som gör mig ledsen är när folk klagar över att dom "känner sig gamla" när dom fyller år, (omg jag fyller 22 jag känner mig som en kärring typ) snälla var tacksamma och glada för att ni får bli "gamla" det är inte alla som har den turen att få bli det.
 
 Vila i frid min fina vän. Du är saknad. Goran 1987.10.12 - 2005.11.13 ♥
 
 

SURPRISE

 
Igår hade dom premiär öppning på nya Media mark i Munkebäck kl 06.00 på morgonen. Självklart var Christian där vid öppning för att spana in alla erbjudanden. När han kom hem hade han med sig en present till oss. En Ipad! Till sig själv hade han även köpt sig ett nytt X-box i farsdag present. Inte en dålig morgon!
 
 
 
 Lycklig kille!
 

FARS DAG

 
I söndags var det farsdag och vi hade 3 pappor att fira. Min egen pappa, Christians pappa och Christian själv. Det började med att vi vaknade alldelles försent kl 11.30 och fick lite småpanik. Snabba sig in i duschen, göra sig iordning, ge Emilia frukost, göra iordning henne stress stress. När vi var klara åkte vi hem till mina föräldrar för att fira min pappa. Vi köpte med oss färskt bröd och åt frukost/Lunch tillsammans. Pappa hade redan fått sin present i veckan eftersom att jag (dum som jag är) råkat avslöja vad han skulle få. Jag och mina syskon hade köpt en Kaffe/Espresso maskin till honom som han blev jätteglad över.
 
 
 
På kvällen åkte vi hem till Christians familj för att fira pappa nummer 2. Där åt vi pizza som vi hade köpt med oss till alla så att pappa Ricky för en gång skull skulle slippa stå i köket och laga mat och bara koppla av dagen till ära. Av Christian och syskonen fick han Presentkort på Allum och skydd till sin mobil. En jätte trevlig och fullspäckad dag.
 
 
 

TILLÖKNING

 
Vi har fått tillökning i familjen! Det blev en Volvo V40 kombi. Christian tyckte att vi behövde varsin bil så nu har vi (läs Christian) skaffat oss en till bil. Så denna pärla blir väl min och Emilias nya ride ett tag framöver. Killen som sålde den ville först ha 15000 för den men Christian prutade ner den till 6000 kr. Helt okej pris för en helt felfri bil tycker jag. Ibland ska man ha flyt eller köpa bil utav någon som är dålig på affärer.
 
 
 

EN HELT VANLIG LÖRDAG

Tvättar för fullt
Hoppas ni alla har en trevlig lördagkväll!
 

VECKANS SHOPPING

 
Mitt

Jeans från Zara 559 kr.
 
Peplum topp från H&M Divided 199 kr.

 
Emilia
Jeans från Åhlens 79 kr. Tomte klänning Kappahl 149 kr.
 
 
Christian
 
Ralph Lauren Hood från Nelly 999 kr
 
Ralph Lauren från Nelly 499 kr
 
Baseball Jacka från Nelly 499 kr

 
 

ALLUM

 
Idag har jag och Emilia varit i Allum tillsammans med Alicia och Camilla. Vi letade efter farsdag present till våra barns pappor bla. men varken jag eller Camilla hittade något roligt. (Tur att det inte är våra pappor så vi slipper känna oss dumma på söndag) Trevligt hade vi iallafall och flickorna är så söta tillsammans! Dom sitter där i varsin vagn och sträcker sig efter varandras händer och snackar med varandra. Undrar om bebisar förstår varandra när dom "pratar"? Roligt låter det iallafall.
 
 
 

TORSDAG

Vi börjar dagen med att riva ner alla skor ifrån skostället i hallen
 

ROLIGAST JUST NU...

 
är att bli körd runt i sin gåvagn här hemma. Det får gärna gå fort med.
 
Så har vi "puckelrygg a la Quasimodo" om några veckor så vet ni varför
 

FOTOGRAFERING

 
Idag var vi på öppna förskolan för fotografering. Emilia var fortfarande lite snorig men vi får väl hoppas att vi slipper se det på bild åtminstånde. Det blev nog bra ändå tror jag. 
 
 
 

REDAN TROTTSIG

 
Emilia är bara 9 månader gammal men trottsar redan här hemma för fulla muggar. Hon gör ALLT hon inte får göra och säger mamma och pappa ajja bajja till henne så skrattar hon bara och tycker att det är extra roligt och spännande att göra det endå. ALLT hon får tag i åker ner på golvet och hon tittar på oss och skrattar innan hon river ner sakerna precis som att hon VET att hon inte får göra det men retas med oss. Jädra onge! Jag brukar säga till Christian när jag håller på att tappa tålamodet att det är tur för henne att hon är så söt. Vi får väl sätta koppel på henne snart om vi vill ha någon hel pryl kvar här hemma. Man har ju hört talas om 3 års trottsen o allt det där men inte att dom ska börja redan. Om vi fick en krona varje gång vi skriker ajja bajja här hemma så hade vi varit ekonomiskt oberoende för länge sedan.
 
Våran lilla ängel!
 

PIZZAKVÄLL MED JOBBARKOMPISARNA

 
Igår lämnade jag Emilia hemma hos mamma och pappa för jag var bjuden hem till min fina jobbarkompis Kicki tillsammans med 2 andra tjejer från jobbet Johanna och Christine. Det bjöds på hemmalagad pizza som var jätte god. Vi satt och tjötade om allt mellan himmel och jord och hade det hur trevligt som helst. Vad roligt att höra lite om vad som händer och hänt på jobbet under året som man varit borta och att träffa tjejerna igen. En väldigt trevlig kväll som jag hoppas vi kan göra om snart.
 
Kicki, Christine med Alice i knät & Johanna
 

NYTT JOBB

 
Igår började Christian på sitt nya jobb och skulle jobba 17.00 - 09.00. Christian har jobbat på Peab innan som anläggare men nu under hösten/vintern finns det inte lika många projekt och inte mycket jobb alls så nu har Christian gått hemma 1 vecka utan något arbete. Men det blev kortvarigt för i förrgår var Christian hemma hos min kusin Jari och pratade lite jobb och redan igår (dagen efter) frågade dom om Christian kunde börja jobba. Så nu har han fått ett schema för resten av månaden med jobbtider. Så nu jobbar Christian ute på Orust på ett boende med ensam kommande flykting pojkar i åldern 16-17. Dom bor där, lagar mat, tränar, gör olika utflykter, har fifa tuneringar och sover där m.m. Allt som ungdomar brukar göra. Så när han väl jobbar är han oftast borta 1 dygn och jag och Emilia ska klara oss att sova själva på nätterna nu emellanåt. Men detta kommer att bli jätte bra och Christian trivs redan hur bra som helst på jobbet!
 
Emilia och jag åkte hem till min mamma och pappa och sov hos dom så vi skulle slippa ligga hemma själva första natten. Emilia är fortfarande jätte förkyld och inatt hade hon krupp och hostade och hostade så min stackars mamma fick la inte sova för mycket inatt fast hon skulle upp tidigt och jobba.
 
Mina 2 korvar!
 
 
 

SJUK TJEJ

 
Här hemma har vi en liten sjuk tjej. Snoret rinner och Emilia är varm, trött och ledsen. Inte lätt att vara liten och sjuk och inte alls roligt för mamma och pappa och se sin annars så glada och pigga tjej så ledsen och hängig. Vi får hoppas det går över snart.
 
 
 

LÖRDAG

 
Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa hela dagen och myst.
 

Panetoz

 
Emilia har alltid gillat Panetoz med låten Dansa Pausa och dansar alltid när låten spelas så igår kväll när Panetoz var i Allum för att uppträda var vi bara tvungna att gå dit och titta. Killarna körde 3 låtar och precis innan dom skulle köra sista låten som var Dansa Pausa sa en av killarna i micken att alla skulle lyfta upp sina händer i luften så jag och Christian tog var sin arm på Emilia och lyfte upp hennes armar i luften då pekade killen från Panetoz ut i publiken och på Emilia och sa "Titta gud vad söt hon är hon vet precis hur man ska göra" så alla i hela publiken vänder sig om för att titta mot Emilia som inte fattade någonting med armarna i luften. Väldigt roligt tyckte vi iallafall.
 
Efteråt var vi bara tvugna att köpa singeln så att Emilia fick träffa killarna uppe på scenen och fick deras autografer. Inte för att hon fattar det nu men det blir ju säkert ett roligt minne för henne när hon blir äldre att hon fick träffa sina "första idoler".
 
 
 
 

En annan fördel med att ha barn...

 
är att dom mer än gärna även hjälper till med tvätten
 

Läskigt värre

 
Igår var det Halloween och då var döden och hans polare här och knackade på dörren. Det var tur att vi hade godis här hemma annars hade det ju kunnat sluta rikigt illa.
 
 
Hoppas ni alla överlevde halloween!
 
 

Emilia kryper

 
I måndagskväll började Emilia att krypa för första gången. Innan har hon alltid bara krälat sig fram och vi har trott att hon inte varit intresserad av att krypa. Men i måndags när hon bara var i blöja på golvet så började hon att krypa (Svinkallt på golvet säkert haha) Hon inte bara kryper utan hon kryper med stil oxå, med ett ben uppe hon ser så himla rolig ut.
 
 
 

Första passfotot

 
Igår var vi inne i stan för att ta passfoto till Emilia. Inga problem alls allt gick jätte smidigt Emilia var jätte duktig och vi var klara redan efter 20 min. Så nu kan vi snart åka ut och resa.