Liseberg

I veckan var vi på Liseberg igen. Emilia var supermodig och åker precis allt som hon får åka. Vi hade en jätte roligt och mysig familjedag och barnen var överlyckliga över att få vara där.
 
 

Inskolningssamtal

I torsdags var jag på inskolningssamtal på Emilias förskola där nu även Ella ska börja i slutet av Augusti. Ella ska börja på Emilias avdelning vilket känns väldigt bra då vi är så otroligt nöjda och vet att personalen där är fantastiska.Till skillnad från när Emilia skulle börja på förskolan för två år sedan och jag hade världens ångest innan och tyckte att det kändes hemskt att behöva lämna bort henne till (för oss då) okända människor så känns det nu faktiskt hur skönt och tryggt som helst. Vi vet att Ella kommer att få det precis lika bra och roligt på förskolan som sin storasyster. Det ska bara bli härligt att komma in i vardagen igen, med förskola, plugg och arbete. Detta kommer att bli grymt.
 
Våran lilltjej börjar bli stor!

Anna & Diego

Flickorna älskar verkligen när Anna och Diego kommer på besök. ♥
 
Vi har världens finaste vänner!

Slottsskogen

 Förra veckan var jag och min lillasyster Ida tillsammans med barnen i Slottskogen. Det var väldigt härligt väder och för första gången iår (typ) kunde man gå i bara t-shirt. Vi gick ett varv och tittade på alla djuren och stannade sedan till vid Plika för att leka med halva Sveriges ungar. På väg tillbaka till bilen stannade vi till och matade ankorna med bröd som Ida hade tagit med sig. Eller ja Emilia matade ankorna och Ella åt själv utav brödet.
 

Läggdags

Dags att krypa ner brevid dessa två små. Imorgon kväll kommer äntligen pappa Christian hem efter 4 dygns arbete. Då väntar 7 härliga dagars ledighet. 






Finland

Idag var vi hemma hos mummu och morfar en stund på kvällen för att säga hej då till mummu som åker till Finland imorgon för att hälsa på gammelmummu. Oh vad jag önskar att jag och flickorna kunde åka med. Men den resan för alla oss tre skulle bli alldeles för dyr och krånglig med tanke på att vi hade behövt ha med oss bilstolar till båda flickorna, vagn osv. på flygplanet vilket hade blivit alldeles för svårt. Jag och flickorna saknar gammelmummu jätte mycket och får hoppas att vi alla kan åka nästa sommar istället när flickorna blivit lite större. 


Emilia och jag i Finland för två år sedan

Midsommarafton

Iår var det Christians tur (otur) att jobba på midsommarafton. Inte så roligt men sköna pengar när det är väl är dags för lön. Flickorna och jag firade midsommar tillsammans med min familj. När vi kom dit åt vi först midsommar lunch, köttbullar, sill och potatis. Något av det godaste jag vet. Efter maten åkte vi till Snipeberget och dansade runt midsommarstången. Emilia hade sett fram emot att få dansa till smågrodorna i flera dagar och hade övat på sången hemma och var väldigt nöjd efter dansandet. Det blev även lite fiskedamm och lotteriköp. Vi hade väldigt tur med vädret och solen sken hela tiden fastän det var väldigt mörkt på himlen på vissa håll. Efter att vi dansat tills musikanläggningen la av åkte vi hem och pappa grillade. Vi åt och hade frågesport som mamma hade förberett med lagindelning, frågor och priser. 
 
Framåt kvällen kom det klassiska midsommarvädret, ösregn. Flickorna blev överlyckliga och sprang ute på altanen till de var genomblöta. Ingen midsommar utan regn.
 
En liten dam som somnade gott så fort vi kommit hem

50 års fest

För lite mer än en vecka sedan hade vi fest för pappa som fyllde 50. Släkt och vänner var bjudna. Dagen till ära var det soligt, varmt och  härligt så vi kunde vara ute hela dagen/kvällen. Det blev grillat, studenttårta, födelsedagssång, massa presenter och en del kubbspelande. Det var väldigt trevligt och flickorna sprang ute i gräset och lekte tills det blev mörk och då festen fortsatte med dans inne.
 
 

Badbrudar

Idag jobbade Christian hela dagen och givetvis var det härligt väder. Flickorna och jag åkte hem till mamma och pappa och hängde i trädgården. Pappa tog fram poolen till tjejerna så att de kunde bada. Emilia trivdes som fisken i vattnet, medans Ella gillade att bada men velade lite upp och ner. När hon gick upp torkade jag henne och tog på kläder för att hon inte skulle frysa men så fort man tittade bort någon sekund gick hon i poolen igen med kläderna på. Det hann bli tre olika ombyten som hängde på tork till slut för att hon varit i och badat med kläderna. Först nu känns det som om sommaren början komma! Mer sånna här härliga dagar med sol och bad, tack!
 
Imorgon blir det 50 år kalas för pappa !
 
 

Det tar på krafterna

Det tar på krafterna att ha massa grodyngel hemma. Igår var vi återigen tillbaka vid dammen för att hämta nytt vatten till våra små yngel. Emilia längtar som bara den tills hennes små grodor får ben. Det kan jag lugnt påstå att det gör absolut inte jag.
 
Blommor måste våra grodor ha tycker Emilia,

En oväntad present

Som om det inte vore nog. Nu i agusti åker vi tillsammans med hela familjen till Kreta för att fira mamma och pappa som båda fyller 50 iår. De bjuder med alla sina barn, våra respektive och barnbarn på en veckas all inclusive semester.
 
I torsdags när min bror tog studenten och satt och öppnade alla sina presenter var det till sist endast två blåa kuvärt kvar. På den ena stod det Ida och på den andre stod det Hanna. Det var ett till mig och ett till min syster. Vi förstod ingenting, varför fick vi något? När vi öppnade blev vi väldigt chockade och mycket mycket glada och inte minst överraskade.
I brevet stod det: "Tiderna förändras....När du tog studenten önskade vi att vi kunnat ge dig en finare present. Därför är du nu bjuden på en studentresa. Jag står för resa och hotell, du för fickpengarna. Se till att du har möjlighet att vara bortrest den 29 oktober till den 1 november. Vart vi reser är inte bestämt..... kanske Istanbul...."
 
Så i slutet av oktober åker mamma, Ida och jag till Istanbul (som tydligen var bestämt enligt mamma, inte mig emot). Ska bli hur roligt som helst och nu har jag ännu mera kul att se fram emot.
Jag har verkligen världens bästa föräldrar!
 
Istanbul here we come!
 

Ingen vanlig dag

Tänk att för exakt 50 år sedan idag föddes min lilla pappa, vilket vi är väldigt glada för. Idag fyller världens bästa pappa och morfar 50 år och är numera halvägs till 100. Istället för att bli firad så flydde han tillsammans med mamma idag och tog in på hotell. Men på fredag slipper han inte undan då blir det kalas. Då ska gubben firas! Vi älskar dig pappa! ♥
 
 

Äntligen sol

Igår var det underbart väder för typ första gången under denna sommaren. Stackars Christain var inte alls glad som började att jobba igår. Han har verkligen haft skitväder hela sin pappaledighet och första dagen tillbaka på jobbet blir det soligt och härligt. Flickorna och jag åkte till gymmet på morgonen, medans jag tränade lekte flickorna på minisats.
 
På eftermiddagen när vi hade ätit mat och Ella hade sovit middag gick vi ut på gården och lekte i det härliga vädret. Vi tog även en promenad bor till Lexygården och tittade på hästarna och fåren. Efter den promenaden puttandes på flickorna i vagnen var jag helt genomsvett. Men man ska inte klaga för nu har vi äntligen fått lite sol.
 
 

Lek och bus med morbror Albin

Idag var sista dagen på Christians pappaledighet innan han ska tillbaka till arbetet imorgon och därför ville vi hitta på något roligt tillsammans med familjen. Efter lite velande fram och tillbaka betsämde vi oss tillslut för att åka till Leos lekland igen som flickorna älskar. Med oss hade vi morbror Albin som tidigare sagt att han ville följa med nästa gång vi skulle dit. Svårt att säga vilka som hade roligast idag, flickorna eller vi vuxna. Även Ella har tuffat till sig nu och åker det mesta utan några problem. Det blev väldigt mycket åkandes i rutchkanor, lek, bus och spring så i bilen på väg hem var det svårt att hålla ögonen öppna.
 
vem är nöjdast?

30 års fest

Igår var det dags igen. 30 års fest och denna gången var det Emre och Malin som fyllde år. Flickorna sov hos farmor och farfar så Christian och jag kunde gå all in. Festen var i Emres föräldrars stora hus och de hade lagat hur mycket mat som helst och det fanns dricka i överflöd. Det var ett väldigt härligt gäng där och både Christian och jag hade verkligen jätte roligt. Vi åt massa med mat, umgicks med härliga människor, lekte charader, dansade och rätt som det var hade klockan hunnit bli 4 på natten/morgonen och vi var bland de sista som gick hem. Som tur är bor vi 10 min där ifrån så när det började ljusna promenerade vi hem och sedan sov vi längre än vad vi gjort på väldigt väldigt länge. Det bästa av allt var att när jag vaknade mådde jag hur bra som helt. Ingen bakfylla eller huvudvärk. Helt underbart! Värre var det nog för Christian.
 
 

Albins student

Nu i torsdags tog min lillebror studenten. Vi hade väldigt tur med vädret, trotts att det blåste mycket så var det ändå soligt. Vilket var underbart med tanke på att flera dagar i rad innan hade det ösregnat hela dagarna. Det var väldigt många glada och övertaggade studenter som sprang ut i "friheten" och det var svårt att hålla tillbaka tårarna när det var Abbes tur att springa ut. Efter att alla elever sprungit ut blev det massa kramar och en hel del kort på Albin, familjen och vännerna.Efteråt vinkade vi av Abbe när han åkte iväg med kompisarna på flaket och Emilia var helt överlycklig eftersom att abbe hade tagit med henne upp på flaket en liten stund innan den åkte iväg. "Mamma alla var så glada för att jag var uppe på lastbilen".
 
Sedan var det snabbt hem igen för att förbereda inför festen innan alla gästerna skulle komma. Det blev massa med mat, dricka, presenter och glada gäster. Det var väldigt trevligt och Albin fick massor utav fint och verkade uppskatta sin första dag som "vuxen". Barnen lekte för fullt och senare på kvällen blev det massa dans innan det var dags för ungomarna att åka in till stan för att gå på studentfest. Klockan var närmare 1 på natten när Christian, flickorna och jag kom hem. Väldigt trötta efter en lång men en dag att minnas för resten livet.
 

 

Sommarlov

Idag var det sista dagen på förskolan för Emilia. Vi hämtade henne alla tre på eftermiddagen och Emilia fick ge sina fröknar var sin avskedspresent. Tänk att nu har jag och flickorna sommarlov i mer än 2 härliga månader. Medans stackars pappa Christian ska jobba fram tills Agusti då även han har lite semester. Men fram tills på tisdag är han fortfarande pappaledig.
 
Efter att vi varit och hämtat Emilia åkte vi direkt och åt mat på Max och åkte sedan vidare till Bushuset i mölndal. Barnen hade jätte roligt men det kändes väldigt litet och pluttigt jämfört med Leos lekland som vi var på förra veckan. Men flickorna var nöjda iallafall och det är huvudsaken. Emilia åkte som en galning i den snabba rutschkanan och Ella ville inte vara sämre utan åkte i mitt eller Christians knä. Som vanligt utan att röra en endaste min. Helt allvarlig, Inget skratt eller gnäll utan helt dödsallvarlig. Men sedan ville hon åka om och om igen. Så man får väl anta att hon tyckte att det var roligt iallafall.
 
Igår var det äxen precis 2 månader kvar tills vår Grekland resa. Vi längtar verkligen ihjäl oss och ser fram emot denna redan väldigt mycket. Ska bli helt underbart! På tal om resa fick jag hem idag min nya bikini som jag beställt. Så nu är vi redo för sol, bad och massa god mat. 
 
Imorgon är en mycket stor dag. Min lillebror tar studenten! Spännande.
 
 
 

Snark dag

Igår regnade det precis hela dagen. Inte lite heller, utan det vräkte ner ifrån morgon till kväll. Emilia var på förskolan och Christian, Ella och jag var hemma. Tanken var att jag skulle avsluta mitt arbete men vi alla var som tre zombies här hemma och ingen orkade lyfta ett finger så vi låg på soffan nästan hela dagen med undantag när det behövdes göras mat. Så istället för att få något vettigt gjort blev det bara en lång och tråkig slappardag. På kvällen innan flickorna skulle lägga sig tittade vi till våra grodyngel som verkade må prima iallafall.
 
 

Grodjakt

Idag kan ha varit den tråkigaste och långsamaste dagen på väldigt länge i skolan. Satt från klockan 9.00 fram till 14.00 och bara vämntade på att det skulle bli min tur utav 60 personer för att få personlig respons utav läraren på min tenta som ska lämnas in färdig nu på fredag. Lite små ändringar som behövde göras men inget större så det kändes väldigt bra så imorgon tänkte jag fixa det sista och sedan skickar jag in den. Sista dagen på kursen är på fredag egentligen men eftersom jag är i stort sett klar redan med den tar jag sommarlov redan imorgon tänkte jag. Härligt!
 
När jag äntligen kommit hem ifrån skolan tog vi och åkte upp till en kyrkogård som ligger en bit bort där Emilia och hennes farmor & farfar hade varit någon vecka innan och fångat grodyngel. Vi tyckte att det var dags att våra stackars små grodyngel här hemma fick sig lite fler kompisar, plus att det var dags att byta ut vattnet då det började flyta runt mer och mer grodskit och vattnet började bli väldigt grumligt. Men hink och spade fick vi med oss lite fler yngel och fyllde på med nytt och fräscht vatten. Emilia tyckte även att grodorna skulle ha lite blommor i skålen så nu ser det väldigt piffigt ut i grodornas bo.
 
Nu sover flickorna efter en lång dag. Nu är det bara den traditionella snabbstädningen kvar som vi gör varje kväll efter att barnen somnat. De två lyckas alltid få det att se ut som en bomb slagit ner i precis hela lägenheten. Sen blir det film för Christian och min del.