17 ÅR

Idag fyller min fina lilla lillebror hela 17 år! Tänk var tiden går fort. Min lilla prins! Älskar dig! ♥
 

SATS

Anna har skaffat satskort så nu har hon tvingat med mig på ett corepass!

 


ZUMBA

Idag var det Zumba igen. Denna gången var det mamma och Ida som hade lurat med mig och min lillebrors flickvän Matilda till sitt gym Life i storås, angered. Alltid roligre att träna tillsammans med familj/vänner än att träna ensam och även fast jag och Matilda mest kämpade med att hänga med i stegen idag så blev vi lite svettiga iallafall.
 

NU VAR DET KLIPPT

Idag var jag äntligen iväg och klippte av mitt slitna hår. Det blev en ganska bra bit som försvann och det känns verkligen jätte skönt att slippa mitt slitna hår även fast det känns lite ovant och konstigt att vara såhär korthårig. Tror aldrig jag haft såhär kort innan då jag alltid föredragit lite längre. Men nu kände jag att det var dags för en förändring. Passade även på att göra slingor eftersom tanken är att jag vill ha tillbaka mitt ljusa hår nu till våren/sommaren. Är jätte trött på att hela tiden behöva färga håret även fast jag egentligen gillar mörkt hår, men det sliter för mycket på håret och är tråkigt jobb att göra varje månad. Så nu ska jag bli blond igen. Får antagligen göra en omgång slingor igen om några veckor igen för att bli ordentligt ljus, men nu är jag iallafall en bra bir på vägen.
 
Mitt hår idag innan
 
Mitt "nya" hår

JUST NU

Tro det eller ej men just nu sitter jag och Emilia på spårvagnen (lämnade bilen hemma för andra gången sedan Emilia föddes) på väg in till stan för att gå på Baby & Barn mässan.

 


MAMMA HJÄRTA EMILIA

Tänk om du bara visste hur mycket jag älskar dig!
 

STORA EMILIA

Vid varje måltid nu för tiden ska Emilia äta själv, hon ska inte ha någon hjälp alls och kan allt på egen hand. Efter varje frukost, lunch, middag eller någon annan måltid behöver vi sanera halva lägenheten och barn. Men Emilia njuter för fullt och tycker att det är hur roligt som helst, sedan tittar hon stolt på oss varje gång hon får in skeden med mat i munnen. Hoppas att denna "kladd perioden" går över snabbt och att hon lär sig äta ordentligt snart! Jag klarar inte av kladd i hår, på kläderna, ja exakt överallt. Men det är väl bara att bita ihop för om några år har man väl en fjortis här hemma och då lär det vara lite andra bekymmer man har att göra med, då lär lite fiskgratäng i håret inte vara så farligt trotts allt.
 
 

VUXENTID

Igår var Christian och jag iväg på Arken spa hela eftermiddagen/kvällen. Det var typ första gången som vi var iväg och gjorde något helt ensamma (utan vänner då) sedan Emilia föddes. Det var verkligen välbehövligt och hur mysigt som helst. Det var inte alls mycket folk där eftersom det var på en onsdag så Christian och jag kunde ha en hel pool för oss själva och vekligen njuta ordentligt. Vi åt torkad frukt och drack te och bara njöt och kopplade av för fullt. Efter att vi badat och bubblat i några timmar blev vi hungriga och åkte in till stan och åt grekisk mat på en jätte mysig restaurang vid Linné. Vi åt så mycket att vi nästan rullade till bilen utanför. När vi väl var på väg hem saknade vi våran lilla korv som var hemma hos mina föräldrar så mycket att Christian körde som en riktig biltjuv. Hur trevligt och mysigt vi än hade det så längtade vi ihjäl oss efter Emilia på kvällen och ville bara hem och pussa på henne. En mer än lyckad dag/kväll och det var så skönt att äntligen få lite egentid bara vi två. Nu har vi massor av ny energi till vårat lilla busfrö här hemma.
 
 

SE UPP

Se upp för fartdåren!
 
 

MORGONMYS

Frukost framför tvn. Nu kommer pappa snart hem från jobbet med! Härlig morgon!


BARA MASSA KÄRLEK


VINKAT AV MUMMU

Idag var det dags för min kära mormor efter en veckas besök i kalla Sverige att åka tillbaka hem till ännu kallare Finland igen. Christian, jag och Emilia åkte till Landvetter och mötte upp mamma och Ida för att vinka av mummu. Tråkigt att behöva säga hej då men till sommaren blir det förhoppningvis vi som åker till henne och hälsar på igen och då ses vi ju igen!
 
3 snygga brudar!

LÖRDAGSMYS

Igår var vi bjudna hem till Camilla, Partik och sockersöta Alicia på tacos. Vi åt och hade det supermysigt och tjejerna lekte så fint tillsammans att man bara satt och log åt dom hela kvällen. Det blev lite halvt tittande på melodifestivalen oxå fast det hade inte gjort så mycket om man missade den skiten! Mycket trevligare att umgås istället. Mästerkocken Patrik bjöd sedan på vofflor till efterrätt så vi gick verkligen inte hem hungriga därifrån. Vi hade en jätte trevlig kväll och tror att småflickorna håller med!
 
Sötaste kompisarna i Partille!

ROUND II

Igår var det dags för pirogbakning igen. Mummus piroger tog slut nästan med en gång så igår fick vi göra nya så att vi skulle klara oss ett litet tag till nu innan hon skulle åka hem. Och självklart ställer vi mer än gärna upp!
 
Inte konstigt att dom tar slut så fort när man trycker i sig typ 7-8 stycken åt gången. Men så goda är dom!

LIKA ROLIGT VARJE GÅNG...


MUMMU

Nu är det snart söndag och då åker min mummu hem till Finland igen, denna veckan har gått för fort. Men vi har varit oc hälsat på varje dag och hunnit umgås en hel del. Världens bästa mummu.
 
 

ALLA ♥ DAG

Våran dag har varit allt annat än tråkig. Fast Christian jobbat hela dagen så lyckades vi ända skaffa oss en date. Christians syster Annelie med famlj var här och hälsade på och dom hade köpt med sig mat som Wasfi lagade, och inte vilken mat som helst utan riktigt god lyxig mat, dagen till ära. Vi åt så vi blev helt proppmätta och ungarna var helt kladdiga, iallafall den minsta, Emilia hade tom. mat i håret. Så efter maten blev det ett bad för småtjejerna, vilket dom tyckte var hur roligt som helst. Till slut fick vi tvinga upp dom ifrån badet annars hade dom väl suttit kvar där än nu. En väldigt mysigt dag och det är verkligen kul att se kusinerna leka ihop. Det blir bara roligare och roligare nu när Emilia blir större och dom kan börja leka mer och mer och ha roligt tillsammans. Familjen ska man ta vara på. Hoppas alla haft en lika fin dag som vi haft! ♥
 

MIN FINA MAN

Idag var det ju som säkerligen ingen människa missat alla hjärtans dag och oturligt nog så är Christian iväg och jobbar och kommer inte hem förens imorgonbitti. Så Emilia och jag har fått pussats, kramats och gosat själva utan pappa här. Fast även om han är på jobbet så hade han lyckats överraska oss tjejer här hemma med ett blombud som ringde på dörren med en jätte fin röd alla hjärtans dag bukett till oss. Eller ja överraska och överraska, Christian ringde mig innan och sa något konstigt om att dom hade ringt ifrån "posten" och undrade om någon var hemma för att dom ville lämna av ett paket vid dörren, och så sa han att det var antagligen mina kläder som jag beställt nu i förra veckan. Men jag förtstod inte vad han pratade om, hur hade dom hans nummer? Varför skulle dom ringa från posten till honom ang. mina kläder? Så sorry Christian du är verkligen sämst på att ljuga/luras. Jag misstänkte direkt att det var något skumt och visst hade jag rätt. Men vi blev lika glada för det och är väldigt tacksamma för att vi har världens finaste, snällaste och underbaraste kille/pappa i vårat liv. Vi älskar dig så jädra mycket! Du är bäst! (fast sämt på ljuga) ♥
 
Pappa skämmer bort sina tjejer!

GIRLPOWER

Den äldsta och den yngsta i familjen.
 

DET FINASTE SOM FINNS

Jag har bara sådan lust att äta upp dessa små goa kinder!
 

MUMMUS BULLAR

 
Igår var det piråger, idag är det bullar. Min mormor är världsbäst på att baka. Vi gör nästan inget annat än äter här hemma nu när mummu är på besök. Emilia klagar vekrkligen inte och är hur nöjd och glad som helst. Idag åt hon mummus bullar för första gången och hon verkar älska dom lika mycket som alla andra.
 

I´M SEXY AND I KNOW IT

Detta blir aldrig tråkigt. Min mormor läsglasögon är verkligen något utöver det vanliga.
 

FINSKA PIRÅGER

Inatt sov vi över här hemma hos mamma, pappa & numera mummu. Imorse blev vi väckta ganska tidigt (för oss) 8.30 för då var det dags för det traditionella pirågbaket här hemma som vi alltid har när mummu är här och hälsar på. Mummu hade förberett allt som vanligt då hon går upp typ 5 varje morgon så min och syrrans uppgift var bara att fylla birågerna med risgrynsgröten. Nu ligger dom i ugnen och får färg och det kurrar i min mage. Mummus finska piråger är verkligen något av det godaste jag vet.
 

FINBESÖK FRÅN FINLAND

Idag kommer min underbara mummu (mormor) på besök ifrån Finland. Världens bästa och piggaste 90 åring som tar flyget hit minst 1 gång om året för att hälsa på. Hon ska bo hemma hos mamma och pappa tills nästa söndag så vi kommer att ha mycket tid till att umgås. Sist vi såg var det jag, mamma och Emilia som hälsade på hemma hos henne i finneland i sommras. Då var Emilia bara en liten liten plutt på 5 månader som inte kunde krypa än, idag är hon en stor tjej som precis lärt sig att gå. Nä nu ska vi packa väskorna för inatt sover vi hemma hos familjen och gamlemummu.
 

NU GÅR HON

 Idag är en stor dag här hemma. Emilia började att gå helt själv ifrån ingenstans. Hur duktig som helst som om hon inte gjort annat i sina dar. Känns så konstigt att se henne gå runt här hemma nu. Helt plötsligt känns hon så himla stor. Vad hände med våran bebis? Christian och jag skrattar så vi nästan kissar på oss här när vi ser våran lilla korv springa fram och tillbaka här i lägenheten stolt som en tupp.
 
i
 
 

VÄRLDENS BÄSTA TJEJ


TISDAG

Inatt blir det andra och sista natten som Christian är borta på jobb och vi slipper vara hemma själva. Idag har det varit en riktigt slappardag för mig och Emilia. Vi har legat i sängen och tittat på Tv och gosat i flera timmar. Det har varit en sån dag som man bara vill ska vara över snabbt och som man helst bara vill sova sig igenom. Energin är helt borta, hoppas att man inte håller på att bli sjuk bara. Får hoppas att man bara är jäkligt slö.
 
Emilia har hunnit bada här hemma, det bästa hon vet.

ARKEN SPA

I söndags var jag, mamma och min syster iväg på Arken spa. Det var min födelsedagspresent av familjen som jag fick när jag fyllde 25 i oktober men det hade inte blivit av innan och det var väl på ett sätt tur det för nu fick vi en avkopplande och skön dag på spa nu istället. Det var första gången för oss alla tre på spa så det var spännande att äntligen få testa på. Vi var där redan 9 på söndag morgon och badade utomhus i varma källor, bubblade i bubbelpool, bastade, var inne i ett ljusterapirum och bara kopplade av och njöt för fullt. Det var verkligen supermysigt och välbehövligt! Det var den perfekta födelsedagspresenten. Efter att vi spa,at i 4 timmar var det dags för söndagsbrunch som dom så fint kallade det. Det var en jättefin buffe med massor av mat att välja på som var hur god som helst och vi hämtade mat i flera omgångar. Det var nog tur att vi valt att äta efter att vi spa,at och haft bikini på oss så mycket som vi tryckte i oss. En toppen dag iallafall tillsammans med mamma och syster. Detta borde man verkligen göra oftare, och jag tjatar redan på Christian om att vi ska skaffa barnvakt och ta oss dit någon dag. Får hoppas att det blir av för jag tror att han skulle behöva lite avkoppling han med. Snart är det ju alla hjärtans dag då kanske man skulle passa på att göra något sånt här tillsammans.
 

ZUMBA

Idag var vi ett helt gäng på Zumba pass på SATS. Det var jag, min mamma, min syster, min svägerska och min svärmor. För min del var det andra gången nu och jag tyckte det var grymt roligt speciellt denna gången när vi var så många som gick tillsammans. Svettiga var vi efteråt och vi alla kämpade fast det var svårt att hänga med ibland, men vad gör det när man har roligt. Jag har redan bokat upp mig på nästa Zumbapass.
 
Före Zumban
Efter Zumban, vi överlevde!

KALAS

I lördags hade vi hyrt lokal och bjudit massa släkt och vänner till Emilias 1års kalas. Först blev det disco för de allra minsta som dansade och släppte loss ordentligt. Sedan blev det massa god mat som farfar Ricky hade stått och förberett och lagat i dagar. Vi sjöng för Emilia, åt god tårta som farmor Marita gjort och öppnade alla fina presenter som hon fått. En väldigt lyckad dag med massor av fina människor. Emilia vad glad hela tiden och njöt av all uppmärksamhet som hon fick av alla. När vi kom hem på kvällen somnade hon direkt, mycket tidigare än vanligt och sov resten av natten. Väldigt nöjd tjej med andra ord.
 
Tusen tack till alla er som var där och gjorde Emilias födelsedag så lyckad!
 

KALASDAG

Idag är det kalas dag och vi har hyrt lokal och bjudit in lite familj, släkt och vänner. Emilia vaknade på bästa humör och ser fram emot sitt första kalas.
 

EMILIAS FÖDELSEDAG

Igår var det som sagt var Emilias första födelsedag. Vi började dagen med att jag och Emilia hade sovit över hemma hos mummu och morfar eftersom att Christian hade jobbat natten. På morgon när vi vaknade och skulle äta frukost hade mummu gjort ett litet hjärta av russin på Emilias plats vid bordet. Runt 11 tiden kom Christian när han hade slutat jobbet och efter en stund åkte vi hem och bara slappade. Emilia fick lite presenter av oss, 3 filmer som vi tittade lite på en stund. Senare åkte vi till Triumf glass här i Partille men när vi kom dit så hade dom precis stängt. Så vi åkte vidare till Mc Donalds och köpte Pommes frites och mjukglass till Emilia istället och hon verkade lika glad för det. Efter det åkte vi upp till Emilias farmor och farfar och hälsade på och sjöng för Emilia och åt semla. Emilia fick en semla med ett ljus i. I onsdags kom Christians syster Annelie med familj hem ifrån sin USA resa så dom var oxå där. Dom hade köpt med sig jätte fina presenter till oss alla. Christian fick 3 stycken jätte fina kepsar, passar perfekt då han är ett riktigt keps freak. Jag fick 2 trosor och en body lotion ifrån Victoria secret. Tack snälla Annelie, Felicia & Wasfi! Imorgon är det lördag och då ska vi ha födelsedagskalas för Emilia.
 

I PARTILLE TIDNINGEN

Titta vem vi hittade bild på i Partille tidningen igår. Tack snälla familjen Ocampo!