Lucia firande

Jag visste att min familj är lite crazy ibland men detta som hände idag tar nog priset. Christian, flickorna och jag ligger och sover i vår säng allihopa. Plötsligt vaknar jag av att min telefon vibrerar. Får tag i mobilen i mörkret och ser att det är min lillebror som ringer, klockan visar 06.52. Min första tanke var direkt "shit vad har hänt nu" "har någon dött" ja jag hann nog tänka en hel del på bara några sekunder. Jag svarar och min bror säger:
"Hej, kan du öppna portdörren här nere?"
"Va?" säger jag helt förvirrad och nyvaken.
"Ja öppna dörren jag står här nere utanför! Och du ta på dig kläder, haha! Be prepared!"
"Men va? Varför är du här nu? Vad händer?" frågar jag samtidigt som jag trycker på knappen som öppnar porten.
jag springer in och slänger på mig mina mjukisbyxor och tjöja som ligger brevid sängen och öppna dörren för att vänta på att min bror ska komma upp för trapporna. Det konstiga är att jag hör fler röster i svalen, "kommer han med sin tjej? Nej jag hörde en mansröst och den tillhör inte min bror, det låter som om det är flera stycken.
Men va f*n sysslar han med har han med sig folk? Är han full eller?! Helt plötsligt ser jag min mamma nedanför i trappan som först försöker att gömma sig och sedan säger till mig:
"gå in och lägg dig men lämna dörren olåst"
"Vad fan händer, vad gör ni? har det hänt något? frågar jag väldigt väldigt förrvirrad.
"Ja gå in och lägg dig igen bara"
Samtidigt hör jag att jag får ett sms på mobilen. Jag går in i sovrummet och tittar på telefonen. I smset står det "Din taxi är här nu" sedan något kontigt taxi nummer.
Nu blir jag chockad på riktigt och väcker Christian.
"Hallå Christian vakna!! Min familj står utanför i svalen, dom har fan vunnit på lotto eller något!!" (Jag tänkte att nu har de blivit galna och vunnit massa pengar på lotto och nu har de beställt en taxi som tar oss till Landvetter och Thailand på direkten. Hmm vilken bikini ska jag packa med mig?) JA JA, jag var trött och förvirrad! Men blev väldigt lycklig där för några sekunder kan jag lugnt säga. Tills dörren plötsligt slås upp och in i sovrummer tågar hela familjen (mamma, pappa, syrran, brosan och brosan flickvän) in i ett luciatåg samtidigt som de sjunger Santa lucia. Både Emilia och Ella sätter sig upp i sängen helt trötta, stressade och ser helt förskräckta ut och fattar inte ett skit av vad som just händer. Morfar i klänning? Mummu med bagarmössa på sig, Abbe som lucia... Vi tittar på varandra och sedan på det "skönsjungade" luciatåget och vet inte om vi ska skratta eller dra täcket över huvudet. "drömmer vi?" När de kört igenom typ 4 olika lussesånger i olika stämmor och vi hunnit smälta någorlunda vad som just hänt. "va fan, ingen Thailandresa?" (Det visade sig att det sms som jag fick antagligen var någon full jäkel ifrån Örebro som skickat fel, extremt bra tajmat också)
Efter showen blev vi bjudna på frukost som de köpt med sig och vi skrattade en hel del åt vad som just hänt. Tydligen hade detta planerats in i minsta detalj i flera veckor tillbaka, och givetvis hade detta varit mammas påhitt. Helt otroligt att alla ställde upp ändå så tidigt en lördagmorgon. Detta kommer vi att kunna skratta gott åt väldigt väldigt länge. Som sagt jag visste att min familj var lite knäppa, men detta hamnar nog på topplistan! Riktigt roligt blev det iallafall.
 
Det ska bli väldigt intressant att se hur de tänker toppa detta nästa år.

Kommentarer
Hannah S. säger:

Hahaha! Kul var det iallafall!:)

Svar: =D haha ja visst är det =)
Mina popcorn

2014-12-13 | 23:08:49
Bloggadress: http://hannahsj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback